Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 2 Ağustos 2024
- Makaleler
- 5
Sorunun çözümü mevcut. 2. modemin DHCP özelliğini kapatın. LAN IP’sini farklı bir aralığa çekin (örneğin 192.168.1.2 yapın). Sorununuz düzelecektir. Aynı modeme sahibim. Takıldığınız bir kısım olursa yardımcı olurum.
Sorunun çözümü mevcut. 2. modemin DHCP özelliğini kapatın. LAN IP’sini farklı bir aralığa çekin (örneğin 192.168.1.2 yapın). Sorununuz düzelecektir. Aynı modeme sahibim. Takıldığınız bir kısım olursa yardımcı olurum.
Hocam DHCP özelliği nasıl kapatacağım. Kaydet diyorum ''veriler saklandı'' diyor ama IP adresi değişmiyor. Bana resimli anlatabilir misiniz rica etsem?
Bağlantı oluyor ama sık sık kopuyor. Çünkü IP adresler çakışıyor.
Hatta sizden ricam bana en başından ne yapacağımı anlatırsanız çok sevinirim.
- Makaleler
- 5
Hocam DHCP özelliği nasıl kapatacağım. Kaydet diyorum ''veriler saklandı'' diyor ama IP adresi değişmiyor. Bana resimli anlatabilir misiniz rica etsem?
Bağlantı oluyor ama sık sık kopuyor. Çünkü IP adresler çakışıyor.
Hocam ''Yerel Ağ kısmından LAN seçeneğinden bu ekrana gelebilirsiniz. Bu ekrandaki ''DHCP Sunucusu'' seçeneğini kapatın. ''LAN IP Adresi'' seçeneğini de değiştirin. Çakışma sorunu çözülür. Ana modemden gelen kabloyu LAN portuna takın WAN değil ek olarak belirtmek istedim.
Dosya Ekleri
Sorunun çözümü mevcut. 2. modemin DHCP özelliğini kapatın. Lan IP'sini farklı bir aralığa çekin (örneğin 192.168. 1. 2 yapın). Sorununuz düzelecektir. Aynı modeme sahibim. Takıldığınız bir kısım olursa yardımcı olurum.
Bir ekleme yapalım router olarak kullanacağınız için 192.168. 1. 2 yerine 192.168.2.1 yapın çünkü büyük ihtimalle modeminiz 192.168. 1. 1 arayüzünü kullanıyor ve sizin o IP'den onu çıkarmanız gerekiyor.
- Makaleler
- 5
Arkadaşıma bu şekilde ayarlamıştım sorun olmamıştı tabii uygulanabilir.Bir ekleme yapalım router olarak kullanacağınız için 192.168. 1. 2 yerine 192.168.2.1 yapın çünkü büyük ihtimalle modeminiz 192.168. 1. 1 arayüzünü kullanıyor ve sizin o IP'den onu çıkarmanız gerekiyor.
@TRaJeDy Son durum nedir?
Son düzenleme:
Bağlantı yine kopuyor hocam. Dediğiniz gibi yaptım IP adresi bu sefer modem ara yüzüne girmiyor.
- Makaleler
- 5
Modem arayüzüne artık atadığınız değerle gireceksiniz. http://192.168.1.1/ değil 192.168.2.1 yaptıysanız bu şekilde gireceksiniz.Bağlantı yine kopuyor hocam. Dediğiniz gibi yaptım IP adresi bu sefer modem ara yüzüne girmiyor.
Yeni konular
-
-
-
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young