TRaJeDy

Uzman
Merhaba arkadaşlar.

Elimde boşta bu modem mevcut. Ben bunu Router olarak kullanamıyorum. IP adresleri çakışıyor ve adresi değiştiremiyorum.

Bu modeme root nasıl atabiliriz veya bu sorunun çözümü mevcut mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun çözümü mevcut. 2. modemin DHCP özelliğini kapatın. LAN IP’sini farklı bir aralığa çekin (örneğin 192.168.1.2 yapın). Sorununuz düzelecektir. Aynı modeme sahibim. Takıldığınız bir kısım olursa yardımcı olurum.

Sorunun çözümü mevcut. 2. modemin DHCP özelliğini kapatın. LAN IP’sini farklı bir aralığa çekin (örneğin 192.168.1.2 yapın). Sorununuz düzelecektir. Aynı modeme sahibim. Takıldığınız bir kısım olursa yardımcı olurum.

Hocam DHCP özelliği nasıl kapatacağım. Kaydet diyorum ''veriler saklandı'' diyor ama IP adresi değişmiyor. Bana resimli anlatabilir misiniz rica etsem?

Bağlantı oluyor ama sık sık kopuyor. Çünkü IP adresler çakışıyor.

Hatta sizden ricam bana en başından ne yapacağımı anlatırsanız çok sevinirim.

Hocam DHCP özelliği nasıl kapatacağım. Kaydet diyorum ''veriler saklandı'' diyor ama IP adresi değişmiyor. Bana resimli anlatabilir misiniz rica etsem?

Bağlantı oluyor ama sık sık kopuyor. Çünkü IP adresler çakışıyor.

1750179126619.webp

Hocam ''Yerel Ağ kısmından LAN seçeneğinden bu ekrana gelebilirsiniz. Bu ekrandaki ''DHCP Sunucusu'' seçeneğini kapatın. ''LAN IP Adresi'' seçeneğini de değiştirin. Çakışma sorunu çözülür. Ana modemden gelen kabloyu LAN portuna takın WAN değil ek olarak belirtmek istedim.

Dosya Ekleri

• 1750179111105.webp
    1750179111105.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 281
Sorunun çözümü mevcut. 2. modemin DHCP özelliğini kapatın. Lan IP'sini farklı bir aralığa çekin (örneğin 192.168. 1. 2 yapın). Sorununuz düzelecektir. Aynı modeme sahibim. Takıldığınız bir kısım olursa yardımcı olurum.

Bir ekleme yapalım router olarak kullanacağınız için 192.168. 1. 2 yerine 192.168.2.1 yapın çünkü büyük ihtimalle modeminiz 192.168. 1. 1 arayüzünü kullanıyor ve sizin o IP'den onu çıkarmanız gerekiyor.

Bir ekleme yapalım router olarak kullanacağınız için 192.168. 1. 2 yerine 192.168.2.1 yapın çünkü büyük ihtimalle modeminiz 192.168. 1. 1 arayüzünü kullanıyor ve sizin o IP'den onu çıkarmanız gerekiyor.
Arkadaşıma bu şekilde ayarlamıştım sorun olmamıştı tabii uygulanabilir.

@TRaJeDy Son durum nedir?

Son düzenleme: