Çözüldü ZTE Zxhn H298A V1.0 Root yapmaya çalışırken Python kodu hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

meto33

Uzman
1 gündür bununla uğraşıyorum CMD de py examples/decode.py --Serial ZTEXXX Config. Bin config.xml kodunu girince şu hatayı veriyor:

Python:
Traceback (most recent call last):
 File "C:\Users\merta\Desktop\zte-config-utility-master\examples\decode.py", line 194, in <module>
 main()
 File "C:\Users\merta\Desktop\zte-config-utility-master\examples\decode.py", line 49, in main
 payload_type = zcu.zte.read_payload_type(infile)
 ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
 File "C:\Users\merta\AppData\Roaming\Python\Python312\site-packages\zcu-0.4.0-py3.12.egg\zcu\zte.py", line 56, in read_payload_type
 File "C:\Users\merta\AppData\Roaming\Python\Python312\site-packages\zcu-0.4.0-py3.12.egg\zcu\zte.py", line 48, in read_payload
ValueError: Payload header does not start with the payload magic.

Bu arada Serial kısmındaki ZTE seri numarasını modemimdekiyle aynısını giriyorum yani kodu doğru yazıyorum fakat hata hep aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selamlar, güncel rehberi burada bulabilirsiniz:

Selamlar, sanırım araç desteklemiyor. Ben de şu anda aynı hatayı almaktayım.

Güncelleme: Önce dosyayı Base64'ten decode etmek gerekiyor. Bunun için b64_to_bin.py kullanacağız.

Kod:
C:\Users\recep\Downloads\Compressed\zte-config-utility-master>python3 examples/b64_to_bin.py
Usage: python3 examples/b64_to_bin.py [infile] <outfile>
  e.g. python3 examples/b64_to_bin.py config.bin

Bu kodu giriyoruz ve işlem başarılı:

Kod:
C:\Users\recep\Downloads\Compressed\zte-config-utility-master>python3 examples/b64_to_bin.py config.bin
Success!

Öte yandan son adımda yine patlıyor.

Kod:
C:\Users\recep\Downloads\Compressed\zte-config-utility-master>python3 examples/decode.py --serial ZT34DAB7CE82AB config.bin config.xml
Detected signature: ZXHN H298A V1.0
Detected payload type 4
Trying to decode Type 4 payload...
Trying key: '8cc72b05705d5c46ZT34DAB7CE82AB' iv: '667b02a85c61c786ZT34DAB7CE82AB' generated from serial: 'ZT34DAB7CE82AB'
Failed to decrypt payload. Tried 1 generated key(s)!

Son durum:

Henüz kırılamıyor.

Kod:
Software Version: TTN.26_240416
Hardware Version: V1.0.25

Son düzenleme:
Peki cihazın Firmware'sini geriye çekme değiştirme gibi bir şansımız yok mu acaba? Bu sayede eski bir yazılımı kullanıp diğer cihaza aktarırsak rootlayabiliriz diye düşündüm. Elimde iki cihazdan da var.

Müsait olduğunuzda bizler için elinizde varsa eğer cihaz inceleme şansınız varsa çok seviniriz Recep Bey. Ya da nasıl yapabiliriz seri bağlantı PuTTY'den vs. mi acaba?

Selamlar, güncel rehberi burada bulabilirsiniz:

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…