Vallahi benim de 2023’ten önce ofis laptopları vardı. Yani o nedenle de pek PC oyunlarına bakamadım doğrusu. Benim de eksiğim var ama Allah’tan CS 1.6 bari oynadım, yüzlerce saat abimin serverlarında. Ona rağmen Zula’dan yine zamanında hesap açmıştım ilk çıktığı yıllarda, lakin pek oynamamıştım. İşte yine en son yıllar sonra ekiple birlikte girdik ki onlar daha önceden para bile basmış. Zula ne kadar değişmeyen tek oyun olsa da eskiden de kötü bir oyunmuş. Oyunda mekanik namına bir şey yok… Dümdüz ortadaki imlece denk getir, vur. Haritalar CS’den alınma zaten ve Çanakkale haritası biraz kendine özgü hissettiriyordu, o kadar. Tek artısı konsepti ve skin muhabbeti. Konsepti derken, Türk oyunları casual olurdu ya da hiç Türk oyunu bile çıkmazken FPS shooter Zula çıkıverdi. Skin muhabbetini dünya geneline göre bile iyi yaptılar sanırsam, zira FPS shooter rekabetçi oyunlarında şimdilerde “uğurluk” olarak isimlendirdiğimiz kozmetikleri ilk getiren oyun veya oyunlardan birisi Zula herhalde. Onu da boş verdim aslında; silah skinleri, hatta bomba animasyonu bile iyiydi. Lakin genel olarak oyun çıktığından beridir P2W olduğu için diğer firmalardan çok daha açgözlülerdi. Bu da meta dengelemesiyle uğraşmaktan kaçmak, oyuncu dostu olup onlarla uğraşmaktan uzaklaşmanın en kolay yolu. Yani kısaca Zula güzel değildi, eski zamanlar güzeldi…