Sadece user.2 yetkisi kapalı yani 0 görünüyor. Onu 1 yapıyorsunuz. Aktif hale geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun vadede bakarız. Kısa vadede önümüzde HG8245X6 var.
Ex530v için anlattığıniz acs yöntemi ile LG8245x6-50 cihazında root erisimi yapabildim. Çok da güzel çalıştı.
Hocam bende bu modemi kullanıyorum TT altyapısında video harici yaptığınız bir şey oldu mu?

Şu ana kadar bulduklarımı analizlerimii paylaşmak istiyorum. Belki başka bir okurun elinde eksik parça vardır, belki de ben başka birine yardımcı olabilirim yada decrypt rehberinin kolayca hazırlanmasında katkım olur.

Cihaz: ZXHN H168A V2.0, TTN.27_230919 firmware'i üzerinden analiz edildi (not: cihaz şu an TTN.29_260423'e güncellenmiş durumda, formül muhtemelen aynı ama %100 doğrulanmadı bu yeni sürüm için).

Yöntem: cspd binary'sini Ghidra ile decompile ettim. Şifreleme mantığının tamamını dbcSetEncryKey fonksiyonunda buldum.

Sonuç — şifreleme formülü hakkında

Signature: ZXHN H168A V2.0
Payload Type: 4 (ZLIB + AES-256-CBC, farklı key/IV)
Key: SHA256(longPass + serial + "Mcd5c46e")
IV: SHA256("G21b667b" + MAC + longPass)
MAC formatı: küçük harf, : ayraçlı (örn: 8c:dc:02:e6:9d:3d) — MacToStr fonksiyonundan doğrulandı
longPass = TagParam 0x1004 (entry 4100), serial = TagParam 0x200, MAC = TagParam 0x100
Bağımsız doğrulama: Bu formül, zte-config-utility GitHub reposundaki bir commit'te (#191) H288A ailesi için birebir aynı şekilde eklenmiş — yani bu, H168A'ya özel bir tuhaflık değil, ZTE'nin H1x8A/H2x8A ailesinde kullandığı genel bir TagParams şifreleme yöntemi. decode.py/encode.py artık --signature --serial --mac --longpass ile bu yöntemi native destekliyor.

Tek eksik parça: longPass. Bu, web arayüzünde görünmüyor, telnet kapalı, ve CspTagParamGet fonksiyonu bunu kernel ioctl üzerinden NVRAM'den okuyor — yani statik analizle çıkarılamıyor, sadece çalışan cihazdan (root/shell ile) okunabiliyor.

Bu longpass çok kafa karıştırıcı görünüyor.Acaba lonpass görüntülemeyi başaran birisi buraya ekleyebilir mi nasıl birşey olduğunu anlamak adına?

Son düzenleme: