Raimon

Çalışkan
İnsanların bufferbloat çözümünde SQM diye bir terim olduğunu, açtıklarında ise upload ve download hızlarında yükseliş olmadıklarını gördüm. Ben de bunu yapmak istiyorum. Nereden yapabilirim veya Firmware varsa nereden indirebilirim? Nasıl modem arayüzünde indirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanların bufferbloat çözümünde SQM diye bir terim olduğunu, açtıklarında ise upload ve download hızlarında yükseliş olmadıklarını gördüm. Ben de bunu yapmak istiyorum. Nereden yapabilirim veya Firmware varsa nereden indirebilirim? Nasıl modem arayüzünde indirebilirim?

O cihaz SQM desteklemiyor OpenWrt destekli bir router alıp OpenWrt kurup SQM paketini indirip ayarlayıp kullanaman gerekiyor ve internet hızına göre kendine uygun routerı seçmen gerekiyor eğer 300 Mbit ve altında bir hıza sahipsen Xiaomi AX3000t alabilirsin eğer hızın 300 Mbit'in üstündeyse mercusys MR90X alabilirsin cihazın standart hali 750 Mbit destekliyor ama biraz ince ayar çekilince 900 Mbit'e kadar çıkıyor.

Son düzenleme:
O cihaz SQM desteklemiyor OpenWrt destekli bir router alıp OpenWrt kurup SQM paketimi indirip ayarlayıp kullanaman gerekiyor ve internet hızına göre kendine uygun routerı seçmen gerekiyor eğer 300 Mbit ve altında bir hıza sahipsen Xiaomi AX3000t alabilirsin eğer hızın 300 Mbit'in üstündeyse mercusys MR90X alabilirsin cihazın standart hali 750 Mbit destekliyor ama biraz ince ayar çekilince 900 Mbit'e kadar çıkıyor.
bufferbloat sorununu çözmem lazım bu modemde diğer cihazların hız sınırlamasını yapabiliyomuyuz?

Ayrıca kullandığım internetide tam hızda kullanmak istiyorum nasıl yapacağım?

Buradaki ayarları yaparak QoS'i kullanabilirsin ama değerleri kendi internet hızına göre ayarla.