avkila.tech

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba, fiber optik kullanıyorum bu yeşil kablolu iki parça modemli olandan. ZyXEL markalı modemim var. Ben ne kadar reset atarsam atayım IP değişmiyor. Hayır statik IP de almadım ki neden böyle?

Son düzenleyen: Moderatör:
IP adresi internet servis sağlayacısı tarafından atanır. Nasıl atadıkları, hangi faktörlere göre, bunları bir tek onlar bilir. IP adresinizin değişmesini istiyorsanız modemi kapayın, ve 30 dakika veya üstü bekleyin (Süre bir sürü faktöre göre değişebilir). Böyle sizin mevcut IP adresiniz boşa atılır ve başkasına verilebilir duruma gelir, size de yeni bir IP adresi atanır.

Hemen modemi kapadığınız gibi açarsanız ISS size tekrar aynı IP'yi atar. Çünkü sizin oturumunuz halen o IP'yi rezerv etmiş gözükür onların sisteminde.

Diğer bir çözüm ise modeminizin WAN MAC adresini değiştirebilirsiniz.

IP adresi internet servis sağlayacısı tarafından atanır. Nasıl atadıkları, hangi faktörlere göre, bunları bir tek onlar bilir. IP adresinizin değişmesini istiyorsanız modemi kapayın, ve 30 dakika veya üstü bekleyin (Süre bir sürü faktöre göre değişebilir). Böyle sizin mevcut IP adresiniz boşa atılır ve başkasına verilebilir duruma gelir, size de yeni bir IP adresi atanır.

Hemen modemi kapadığınız gibi açarsanız ISS size tekrar aynı IP'yi atar. Çünkü sizin oturumunuz halen o IP'yi rezerv etmiş gözükür onların sisteminde.

Diğer bir çözüm ise modeminizin WAN MAC adresini değiştirebilirsiniz.
Anında tekrardan değiştirmek istiyorum IP'mi. Ayrıca önceki paketimde ve modemimde ne zaman ki modemi fişten sök tak yapsam farklı IP verirdi bana. Şimdi ise olmuyor.

WAN MAC adresini nasıl değiştireceğim? Bu IP'mi değiştirir mi? EX3501-T0 modem kullanıyorum.