keireL

Yetkin
Yer
Vice City
Son düzenleme:
İyi sosyaller hocalarım. 7 yıldır kullandığımız modem artık ömrünü tamamlıyor. Yeni modem almayı planlıyoruz. İnternetimiz VDSL ve 70 Mbps. Açıkçası buraya fiber geleceğini düşünmediğimden dolayı bu modemin uygun olabileceğini düşündüm. Sizce alınır mı?
Bütçe 2000 TL.

Bahsettiğim modem: https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-zyxel-vmg8825-t50-4-port-1200-mbps-vdsl2-fiyati,919287698.html

Elindeki modemin modeli nedir ve neyinden şikayetçisin ona göre öneride bulunabilirim.

Elindeki modemin modeli nedir ve neyinden şikayetçisin ona göre öneride bulunabilirim.

Wi-Fi sorunu var hocam. Ben ilk önce sadece benim telefonumda bir sorun var sanıyordum ancak, babam ve annem de şikayet etmeye başlayınca sorunun modemden kaynaklı olabileceğini düşündüm. İnterneti çok yavaş veriyor. Bazen öyle bir hal alıyor ki, Wi-Fi ile bağlandığımız cihazlarda YouTube bile izleyemiyoruz. Bir tek bilgisayarımda sorun yaşamıyorum kabloyla bağlandığım için.

Elimdeki modem VMG3312-B10B. 2017 yılında Türk-Telekom'un verdiği modem.

Wi-Fi sorunu var hocam. Ben ilk önce sadece benim telefonumda bir sorun var sanıyordum ancak, babam ve annem de şikayet etmeye başlayınca sorunun modemden kaynaklı olabileceğini düşündüm. İnterneti çok yavaş veriyor. Öyle bir hal alıyor ki Wi-Fi ile bağlandığımız cihazlarda YouTube bile izleyemiyoruz. Bir tek bilgisayarımda sorun yaşamıyorum kabloyla bağlandığım için.

Elimdeki modem VMG3312-B10b. 2017 yılında Türk Telekom'un verdiği modem.

Onun yanına Xiaomi AX3000t alıp OpenWrt kur sonra da cihazı Ethernet ile bağla ve routerın WAN portuna PPPoE kullanıcı adını ve şifreni girip modemini köprü moduna al böylece modemin sadece kablo görevi görecek router interneti yönetip dağıtacak ben elimdeki TD 9970 V3 modemi ile aynı routerı bu şekilde kullanıyorum aşırı memnunum.
Routerı aldıktan sonra kurulumunu yaparken cihazı güncelleme ya da oto güncellemesini açma yoksa OpenWrt kurarken zorlanırsın yazılım sürümü olarak routerın her yazılımına OpenWrt kurulamıyor.

Onun yanına Xiaomi AX3000t alıp OpenWrt kur sonra da cihazı Ethernet ile bağla ve routerın WAN portuna PPPoE kullanıcı adını ve şifreni girip modemini köprü moduna al böylece modemin sadece kablo görevi görecek router interneti yönetip dağıtacak ben elimdeki TD 9970 V3 modemi ile aynı routerı bu şekilde kullanıyorum aşırı memnunum.
Routerı aldıktan sonra kurulumunu yaparken cihazı güncelleme ya da oto güncellemesini açma yoksa OpenWrt kurarken zorlanırsın yazılım sürümü olarak routerın her yazılımına OpenWrt kurulamıyor.

Hocam bir soru sormak istiyorum ancak bu konularda çok bilgili değilim, sorum yanlışsa kusura bakmayın. Dediğiniz işlemi yaparsam 5GHz bağlantı seçeneğim olacak mı?

Hocam dediğiniz yöntemi aile bireylerime sordum. İlk başta olur dediler ama "Koridorda 2 modem ve kablo karışıklılığı yüzünden çirkin görünür." dediler ve biraz hak verdim. Bahsettiğiniz yöntem yerine direkt yeni bir modem alsam olmaz mı?

Son düzenleme:
Tabii ki hatta cihazın ülke sinyal limitini kaldırıp çekim gücünü arttırabilirsin.

Hocam ben yeni bir mesaj yazdım ancak aynı anda yazdığımız için göremediniz sanırım.

Hocam dediğiniz yöntemi aile bireylerime sordum. İlk başta olur dediler ama "Koridorda 2 modem ve kablo karışıklılığı yüzünden çirkin görünür." dediler ve biraz hak verdim. Bahsettiğiniz yöntem yerine direkt yeni bir modem alsam olmaz mı?

Bizimkiler Router'ı kesinlikle istemiyor hocam. bu yüzden modem almak zorundayım. Şu modem nasıldır?

Modem Wifi 5 ancak çokta önemli değil. Sonuçta sadece telefonlar ve tabletlerde Wifi kullanılacak.

Son düzenleme:
Hocam ben yeni bir mesaj yazdım ancak aynı anda yazdığımız için göremediniz sanırım.

Bizimkiler Router'ı kesinlikle istemiyor hocam. Bu yüzden modem almak zorundayım. Şu modem nasıldır?

Modem Wi-Fi 5 ancak çok da önemli değil. Sonuçta sadece telefonlar ve tabletlerde Wi-Fi kullanılacak.

Alabilirsin ama DSL performansından memnun kalmayabilirsin.