1. TAK

XenForo konu önizleme (tooltip) kodları

Merhaba Techolay, Benim de işim gücüm forum siteleridir. :) Kendi forum sitemde kullandığım bir kodu sizlerle paylaşmak istiyorum. Amacı: forum istatistiklerindeki yazıların üzerine mouse ile geldiğinizde yukarı kayan bir önizleme gösterecektir. XenForo admin paneli > extra.less içerisine...
  2. E

R7 5700X & RTX 5060 Ti sistemde LoL'de FPS düşüşü sorunu

Arkadaşlar 2 gün önce hiçbir şey yoktu, bugün bilgisayara oturdum ve bu sorunla karşılaştım. anlık FPS düşüşleri oluyor LoL'de, rahatlıkla oynayamıyorum. 500 600 FPS aldığım yerde şimdi anca şu an 240. sabitlediğimde 210 anca görüyor ve aşırı laglanıyor yani rahatlıkla oynayamıyorum. monitörden...
  3. Andrea Kimi Antonelli

Mevcut Konu kaydetme özelliği gelsin

Mesela bir konuyu kaydettiğimizde ayrı bir sayfa olsun, o sayfaya girince kaydettiğimiz konuları görebilelim ve onlara tekrar girebilelim.
  4. YASEDEM

Planlanmıyor Konu Dışı kategorisinde haftada en fazla 3 konu açılabilsin

Merhaba, bildiğiniz üzere forumda konu dışı kategorisinde biraz fazla konu açılmaya başlandı. Bence yeni bir sınırlama sistemi getirilebilir. Mesela her pazartesi günü sınırlama yenilenir ve gelecek hafta pazartesiye kadar kullanıcıya sadece 3 kez konu açabilme sınırı getirilebilir. Tabii 3 konu...
  5. Andrea Kimi Antonelli

Planlanmıyor Bir konu açtığımız zaman kilitlemek için talep oluşturabilelim

Bilet açmak yerine başlığın yanında "konumu kilitlemek istiyorum" ya da "konuyu kilitlemek için istek gönder" tarzı bir buton olsa ona basınca açıklamasını yazsak ve direk moderatörlere gitse onlar da uygun görürlerse kilitleseler nasıl olur sizce?
  6. Andrea Kimi Antonelli

Mevcut Silinen konuların neden silindiğini açıklamak zorunlu olsun

Örneğin spacetoon kapandı isimli konum bugün aniden kapatıldı ve sebebi de söylenmedi, açıklama da yazılmadı. Moderatörler konuları silerken açıklama yazmaları zorunlu olsun bence. Böylece boşuna ticket açmak zorunda kalmayız.
  7. F

Planlanmıyor Konu Dışı bölümünde art arda konu açılmasına sınırlama getirilmeli

Keşke buna bir sınır getirilse. Konu Dışı bölümüne bir giriyorum; bir sayfada aynı kişinin beş tane konusu var. Kimisi birbiriyle bağlantılı, kimisi alakasız konular. Keşke buna bir sınırlandırma uygulansa da kafasına göre konu açılıp durulmasa. Gerçekten yardımcı olabileceğimiz konuların da...
  8. denizius

Oyun tavsiyesi

Biraz boş zamanım var ve bunu değerlendirmek için oyun oynamayı planlıyorum. AAA ya da indie fark etmez tür konusunda da bir kısıtım yok. Strateji, rekabetçi, aksiyon, hikayeli, MOBA gibi her tür olabilir. Kesinlikle oynanmalı dediğiniz oyunlar neler?
  9. Cheriel

Apotemi sosyal bilimler konu özetinde eksik konular var

Sosyal bilimlere calısmak icin garanti cıkan ve cıkması yuksek ıhtımalli konulara calısmak ıcın bu kıtabı almıstım ama fark ettim ki tarih haric cografya, felsefe, din ozellıkle cografyada konu baslıkları yok ve dinde TYT'de olmayan konular var. Var olan konulara calısıp gerı kalan konuları...
  10. creazy

Neden Atatürk konusu açıldığında insanlar bu kadar geriliyor?

Merhaba. Başlığı açıklamak için şöyle söyleyeyim: Instagram, YouTube ya da başka bir platformda Atatürk ile ilgili videoları gördüğümde yorumlara bakıyorum ve mutlaka düşmanlık içeren, hakaret ya da tepki dolu yorumlar görüyorum. İlginç olan şu ki bu durum genelde sadece Atatürk videolarında...
  11. O

Yazılım 5.000 dolarlık AI geliştirici paketi

Ekteki site ve ortakları tarafından hazırlanan bu paket, AI geliştiricilere özel olarak 50+'dan fazla popüler araçtan ücretsiz kredi, abonelik ve indirim sunuyor. Toplam değeri binlerce doları buluyor. Ocak 2026 itibarıyla teklifler hala redeem edilebiliyor, süre sonu veya tükenme bildirimi...
  12. cansaglicak

TYT matematikte ilk 12 konu nasıl yapılır?

Merhaba, ben TYT matematikte ilk 12 konuyu işlememe rağmen ilk 12 konuları denemelerde yapamayabiliyorum. Acaba bunu nasıl halledebilirim? Elimde sayılar deneme deposu denemeleri var sizce işe yarar mı?
  13. Cheriel

TYT fende konu eleyerek mi çalışılmalı?

Sinava sayisaldan gireceğim, bazı yerlerde hiç çıkmayan konular var. Çalışmayın onlara veya bazı konular AYT'de olması gerekiyor onlara da çalışmayın gibi ifadeler gördüm. Peki böyle yapsam AYT fende sıkıntı çıkarır mı yoksa bütün konulara çalışmak mi gerekiyor?
  14. creazy

Planlanmıyor "Mesaj gönderimine kapalı" yazan konulara "Neden?" bilgisi eklenmeli

Merhaba, Bir konuya girdiğimizde bazen “mesaj gönderimine kapalı” uyarısıyla karşılaşıyoruz. Ancak konunun neden kilitlendiğini (tartışma çıkması, kural ihlali vb.) anlayabilmek için çoğu zaman sayfalarca geriye gidip moderatörün son mesajını aramak zorunda kalıyoruz. Bazı durumlarda ise son...
  15. Emre.py

Konu açarken kategoriler kolay bir şekilde bulunabilmeli

Konu açacağım zaman kategoriyi bulma konusunda sorun yaşıyorum. Forumun arama kısmında benzer bir konuyu bulup, hangi kategoride olduğunu anlayıp o şekilde buluyorum. Basit bir örnek mouse yazdığımda "Fare" kategorisi çıkmıyor veya hoparlör yazdığımda da ses sistemleri ile alakalı bir başlık...
  16. Charles Smith

Annem meme kanseri ve uzun süredir tedavi edilmiyor

Annem meme kanseri. Teşhis konulduğundan beri 1 yıl geçti ve hiçbir şey yapılmadı. Hiçbir tedavi uygulanmadı. Doktorlar hiç bilgi vermiyor. MR mı, ultrason mu, tomografi mi neyse işte onunla çekim yaptılar teşhis konduğundan beri. 6 ay sonra geri gel dediler. Durum böyle böyle demiyorlar...
  17. 5

Düzelt butonu geliştirilmeli ve uyarı sistemi hafifletilmeli

Selam, Bir konuya değmek istiyorum, isteyen arkadaşlar artılar, isteyenler eksiler ben sadece önerimi yapıyorum. Barış'ın açmış olduğu konuyla öncelikle başlamak istiyorum ve kendimce aldığım uyarıları sizinle paylaşmak istiyorum...
  18. 5

Techolay'da açtığınız ilk konu neydi?

Merhaba, Bu konuda yeni üye olduğunuz zamanlarda açtığınız ilk konu linklerini paylaşabilirsiniz. Ben başlıyorum, ilk açtığım konu; https://techolay.net/sosyal/konu/turkcell-pasajda-iphone-17-pro-icin-fiyatlandirma-yapildi.143087/
  19. Torukojin Kaneki

9. Sınıf konu anlatımlı matematik kitabı önerisi

9. Sınıf konu anlatımlı matematik kitabı önerisi olan var mı? Fonksiyon quizinden 36 aldıktan sonra çalışmam gerektiğini anladım. 😅
  20. creazy

Arka arkaya konu açan insanlar rahatsız edici mi?

Merhaba, sürekli konu açan insanlardan kastım şu: Örneğin biri bir konu açıyor, 20 dakika geçiyor ve hemen ardından tekrar yeni bir konu açıyor. Yani konu açma süresi biter bitmez yeniden konu açıyor. Peki bu tarz insanlar hakkında düşünceleriniz nedir? Sizi rahatsız ediyor mu? Teşekkürler...
  21. creazy

Techolay'da moderatörlerin konu başlığınızı değiştirmesi sizi rahatsız ediyor mu?

Techolay'de moderatörlerin konu başlıklarını değiştirmesi sizi rahatsız ediyor mu? Bu uygulamayı gerekli mi yoksa gereksiz bir müdahale olarak mı görüyorsunuz? Topluluğun görüşünü merak ediyorum. Teşekkürler, saygılar.
  22. CQBB

Çözüldü Techolay'da reddedilen konu için detaylı açıklama nereden öğrenilir?

Daha detaylı açıklama için kimden destek almalıyım?
  23. 1

Instagram Reels videoma en fazla 3 tane konu etiketi koyabiliyorum

Merhaba arkadaşlar, Reels videoma en fazla 3 tane konu etiketi koyabiliyorum. Nedendir acaba? Not: Yeni hesap açtım. Hesap yeni olduğundan olabilir mi?
  24. Michael MYERS

Matematikten bir konu çıkarma şansınız olsa ne olurdu?

O lanetli konunuzu söyleyin bakalım. Ben başlıyorum. Trigonometri.
  25. Sanakırgınım

Bir konu bittikten sonra farklı bir konuya geçerken önceki konunun soru bankası çözülür mü?

Merhaba arkadaşlar, Bıyıklı Matematik'in AYT kampı ile ilerliyorum. Hoca her gün belli bir alt konuyu işliyor ve günlük ödevler veriyor. Ancak benim kafamı karıştıran bir nokta var. Diyelim ki polinomlar konusunu 6. günde bitirdim. 7. günde kamp programına göre 2. dereceden denklemler...
  26. Ö

Hangi tür ethernet kablosu kullanılmalı?

Merhaba. Konu başlığında anlaşılacağı üzere ethernet kablosu seçimi yaparken yapılan yanlış seçimler beni bu konuyu açmaya teşvik etti. Örnek veriyorum bende CAT 8 Ethernet kablosu almayı düşünüyorum ancak bu UTP STP FTP kablo dizaynları beni okudukça kafamı karıştırdı bir türlü Ethernet...
  27. Michael MYERS

Oyunları konu alan en iyi kitaplar nelerdir?

Oyundan kitaba veya kitaptan oyuna dökülenleri çok seviyorum. Şu an bende Metro Triloji, Assassin's Creed Odysseia, God of War, Assassin's Creed Rönesans var. Sırada Cyberpunk 2077 - Tesadüfe Yer Yok kitabını almak istiyorum. Başka tavsiyeniz var mı?
  28. Aakons

Planlanmıyor Yedek konu oluşturma olabilir

Başlıktan anlamayanlar için örnek vererek açıklayım. Sıcak fırsatlarda 2 tane konu açmam gerekti ama süre olduğundan o süreyi beklerken 2 konuyu hazır edeyim dedim. Maalesef iki sekmede ayrı ayrı konular olsa da bir süre sonra bir konu için yazdığım gidiyor. Bu yüzden yedeğe al gibi bir tuş...
  29. dark_1234

Planlanmıyor Konular bekleme süresine girmek yerine onayda beklesin, süre dolunca paylaşılsın

Merhaba, Biliyorsunuz, bir konu açınca ikinci konuyu açmak için süre bekliyoruz. Bunun yerine şöyle olsa daha iyi olurdu; Mesela şimdi bir konu açtım, sonra ikinciyi açtım bana şu süreyi bekle yerine konuyu oluştursa onay bekliyor gibi bir yerde kalsa süre dolunca otomatik onay aldıysa ve...
  30. Hakan Yusuf

Planlanmıyor Konu açmak için beklenen süre kısaltılsın veya kaldırılsın

Diyelim aklınızda 2 konu başlığı var, birinin konusunu açtıktan sonra diğer konunun konusunu ve yazdığımız şeyleri paylaşabilmek için bir yere kaydetmemiz gerekiyor, yoksa unutuyoruz. Defalarca kez aynı şeyi yaşadım. Bir konuyu açınca diğer konu için beklerken konuyu unutuyorsunuz veya artık...