Detaylar
Kim cevapladı?Sistem özellikleri, sorun yaşadığın oyun, her oyunda oluyor mu? Nasıl yardımcı olacağız bunları bilmeden acaba?0,1% FPS nasıl yükseltilir? Çözümü nedir? Oyun oynatmıyor çünkü.
RAM frekanslarini arttir ve eski grafik suruculerini dene. Bazen boyle sorunlar olabiliyor. Windows en guncel surumde olsun. Antivirus vs. varsa onlari oyun oynarken devre dışı birakabilirsin, az da olsa faydası olur.
Son düzenleyen: Moderatör:
- RTX 5060 Ti 16 GB.
- 32 GB RAM.
- R5 7600.
- A620M-E anakart.
RAM frekansı arttırmanın zararı nedir, ya da yararı nedir? Ömründen kısalır mı, overclock'a girmiyor mu? Cidden canımı sıktı PC'yi alalı henüz 3 hafta oluyor ve bir tane bile oyunu düzgün oynayamadım.RAM frekanslarini arttir ve eski grafik suruculerini dene. Bazen boyle sorunlar olabiliyor. Windows en guncel surumde olsun. Antivirus vs. varsa onlari oyun oynarken devre dışı birakabilirsin, az da olsa faydası olur.
Eskiden olsaydi zararli olabilirdi fakat simdi kendiliginden tek tikla arttirabiliyorsun ve bunu ureticilerde destekliyor. Islemcinin destekledigi maksimum frekans ne ise ona cekebilirsin. 6000 MHZ yapabilabilir dene istersen bir sey olacagini sanmiyorum.Sıcaklık değerlerim iyi, maksimum 65'e cıkıyor oyundayken. Her oyundada oluyor minimum ortalama ve maksimum FPS 100'lerdeyken 0,1% FPS'ten 60 70'te ve oyunu oynatmıyor, çözümünü de bulamadım. Sıkıntı nerede anlayamadım hâlâ.
- RTX 5060 Ti 16 GB.
- 32 GB RAM.
- R5 7600.
- A620M-E anakart.
RAM frekansı arttırmanın zararı nedir, ya da yararı nedir? Ömründen kısalır mı, overclock'a girmiyor mu? Cidden canımı sıktı PC'yi alalı henüz 3 hafta oluyor ve bir tane bile oyunu düzgün oynayamadım.RAM frekanslarini arttir ve eski grafik suruculerini dene. Bazen boyle sorunlar olabiliyor. Windows en guncel surumde olsun. Antivirus vs. varsa onlari oyun oynarken devre dışı birakabilirsin, az da olsa faydası olur.
Memtest86 ile stabilite testi yapsbilirsin.
A620M E anakart kısıtlı diye biliyorum da nasıl yapabilirim? Yanlış bir şey yapmayayım ve sorunu düzeltir mi?Eskiden olsaydi zararli olabilirdi fakat simdi kendiliginden tek tikla arttirabiliyorsun ve bunu ureticilerde destekliyor. Islemcinin destekledigi maksimum frekans ne ise ona cekebilirsin. 6000 MHz yapabilabilir dene istersen bir şey olacagini sanmiyorum.
Karistir BIOS'u goreceksin bir sey olmaz korkmana gerek yok. En fazla BIOS reset atarsin.A620M E anakart kısıtlı diye biliyorum da nasıl yapabilirim? Yanlış bir şey yapmayayım ve sorunu düzeltir mi?
Dostum bence RAM'le alakalı değil, soğutucum kötüydü. Sıcaklıkla alakalı dediler, değiştim sogutucuyu ama sorunum hala aynı. Net bir çözüm lazım, yok mu çözebilen ya oyun oynatmıyor.Karistir BIOS'u goreceksin bir şey olmaz korkmana gerek yok. En fazla BIOS reset atarsin.
Nasıl çözeriz sence. Yok mu yardımcı olacak? Sıkıntı nedir anlayamadım bir türlü. DirectX12'ye alınca da aynı değerler var.Sistem özellikleri, sorun yaşadığın oyun, her oyunda oluyor mu? Nasıl yardımcı olacağız bunları bilmeden acaba?
Eskiden dediğin ddr2 zamanı olsa gerek XMP uzun zamandır var.Eskiden olsaydi zararli olabilirdi fakat simdi kendiliginden tek tikla arttirabiliyorsun ve bunu ureticilerde destekliyor. Islemcinin destekledigi maksimum frekans ne ise ona cekebilirsin. 6000 MHZ yapabilabilir dene istersen bir sey olacagini sanmiyorum.
Memtest86 ile stabilite testi yapsbilirsin.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu
- yigitminer
-
-