intikk

Başarılı
Yer
Türkiye, Isparta
Sürekli oynarım çok da severim böyle ofiste kaldığımız tıklama oyunları 24-6 çalışırız oyunda. İsim vermeyeyim belki bir yere gelir oyun :D Nasıl yaparım bunu ben? Hazır modeller kullanırım o sorun değil ama kodlama bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Sürekli oynarım çok da severim böyle ofiste kaldığımız tıklama oyunları 24-6 çalışırız oyunda. İsim vermeyeyim belki bir yere gelir oyun :D nasıl yaparım bunu ben? Hazır modeller kullanırım o sorun değil ama kodlama bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

İlk başta kullanacağınız oyun motorunu seçin(önerim Unity) sonrasında ise yapmak istediğiniz şeyi YouTube'a yazarak öğrenin örneğin karakter hareketi vb.

Sürekli oynarım çok da severim böyle ofiste kaldığımız tıklama oyunları 24-6 çalışırız oyunda. İsim vermeyeyim belki bir yere gelir oyun :D nasıl yaparım bunu ben? Hazır modeller kullanırım o sorun değil ama kodlama bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Bende şu an korku oyunu yapmayı planlıyorum. Fakat fikir yok düşünmekteyim. Önerim Unity veya Unreal Engine 5 kullanmanız. Unity kullacaksanız en azından temel kodlama bilgileri gerekmekte. Unreal Engine ile Blueprint kullanarak kodlama-yazılım bilgisi olmadan da yaparsın. YouTube'ta İngilizce olarak ne yapmak istediğini aratman yeterli.

Hocam oyundan çok önemli bir şey bu oyun başı kafam kadar Unity yazmasını nasıl engellerim?
Eskiden Pro üyelik tarzı bir şeyler gerekiyordu. Zırt pırt güncelleme geldiği için motorun kendi forumuna gidip sorman daha doğru olur.

Oyunu yapma konusuna gelirsek eğer ortaya gerçekten oynanabilir bir şeyler çıksın istiyorsan ciddi bir şekilde motoru öğrenmeye başlaman gerekiyor. Bu konuda kendi çabanı göstermen ve sürekli araştırma yapman lazım.

Hevesimi alayım yeter diyorsan RubaDev veya Gorka Games tarzı kanallardan kopyala yapıştır mantığıyla ilerlemen gerekir. Point click değil ama korku oyunu sonuçta :) Unity bu konuda daha zengin.