• Anakart:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
  • Ekran kartı: RX 570 series
  • İşletim sistemi:

Reaper uygulamasını açtığım anda ekran gitti ve mavi erkan hatası aldım. Bilgisayar güvenli modda bile açılmıyor. Ne yapmam gerekiyor?

IMG-20260314-WA0027.webp

Son düzenleme:
Revovery modu F1 ise giremiyorum. Mavi ekrana bağlanıyor.

Elinizde varsa flash belleğe Windows ISO dosyası yazdırın. Normal format atar gibi kurulum menüüsne gelin. Orada "bu bilgisyarı onar" gibi bir şey yazar. O seçenek ile ilerlemeyi deneyebilirsiniz.

F6 ile bir şeye girmeyi denedim bu BIOS'tan hata verdi şu anda.

BIOS ayarlarınız sıfırlanmış hatayı çözdükten sonra açılması gereken ayar varsa yardımıc olurum yine.

Elinizde varsa flash belleğe Windows ISO dosyası yazdırın. Normal format atar gibi kurulum menüüsne gelin. Orada "bu bilgisyarı onar" gibi bir şey yazar. O seçenek ile ilerlemeyi deneyebilirsiniz.

BIOS ayarlarınız sıfırlanmış hatayı çözdükten sonra açılması gereken ayar varsa yardımıc olurum yine.

Hocam merhaba tekrardan format flashini taktik ama format atamıyoruz nedeni ne olabilir sürekli ekran kendini yeniden başlatıyor.

Hocam merhaba tekrardan format flashini taktik ama format atamıyoruz nedeni ne olabilir sürekli ekran kendini yeniden başlatıyor.

Yazılan flashtan kaynaklı olabilir. ISO dosyasını yazdırdığınız bilgisayar UEFI değilse Rufus otomatik o sistemin özelliklerine göre yazdırmış olabilir. Tekrardan Rufus ile ISO dosyasını yazdırmayı deneyin. "hedef sistem" seçneğinin UEFI olduğuna dikkat edin.