6027

Çalışkan
Herkese merhaba,

Bu ay içerisinde grafik tablet almayı planlıyorum, grafik tabletlerin iyi denilebilmesi için hangi özelliklerin olması gerektiği veya hangi modellerin kronik sorunların olduğunu hiç bilmiyorum. Dolayısıyla öneri istemek zorunda kalıyorum.

Bütçem ise 1000-1500 TL arasıdır. XP Pen, Gaomon, HUIE, Ugee gibi markalar var, Wacom'da var ama bütçemi aşıyor maalesef.

Amacım ise PDF üzerinde not almak, soru çözmek ve derslerin kısa konu anlatımlarını çıkarmak gibi şeyler. Ek olarak Linux ile uyumlu olmasını da istiyorum, dual boot kullansam da ileri de temelli Linux'a geçiş yapabilirim. Kısacası Linux ile uyumluluğu da benim için önemli bir konu.

Önerilerinize açığım arkadaşlar, öneri yapan herkese teşekkürlerimi sunarım.

Grafik tablet piyasası ile pek alakam yok, hangisi daha iyidir vs. çok özellik bilmem. Bunu almıştım iki buçuk sene önce ve hala iyi çalışıyor. Telefonda ve bilgisayarda yazı yazma, resim çizme gibi ufak tefek şeyler için ara sıra kullanıyorum.

Grafik tablet piyasası ile pek alakam yok, hangisi daha iyidir vs. çok özellik bilmem. Bunu almıştım iki buçuk sene önce ve hala iyi çalışıyor. Telefonda ve bilgisayarda yazı yazma, resim çizme gibi ufak tefek şeyler için ara sıra kullanıyorum.

Çok ilginç bildirim gelmemiş.
1713145512220.webp

Sanırım bu bütçelerde grafik tabletler günlük işleri görecek kalitede oluyor. En azından birkaç ay sonra elimde kalmaz diye düşünerek içim rahat oluyor.

Ayrıca konuda belirtmeyi unutmuşum grafik tabletin büyüklüğü kullanımı çok etkiliyor mu? Sonuçta ekranı tabletin büyüklüğüne göre oranlıyor değil mi? Açıkcası psikolojik olarak büyük olması daha iyi olacak gibi hissediyorum. En azından ortalama tablet büyüklüğünde olsa iyi olur gibi. 8-10 inç civarı olabilir.

Sanırım bu bütçelerde grafik tabletler günlük işleri görecek kalitede oluyor. En azından birkaç ay sonra elimde kalmaz diye düşünerek içim rahat oluyor.
Ben grafik tableti sürekli kullanmadığım için dayanıklılığı hakkında kesin bir yorum yapamam. Haftada veya iki haftada bir falan kullanıyorum anca.
Ayrıca konuda belirtmeyi unutmuşum grafik tabletin büyüklüğü kullanımı çok etkiliyor mu? Sonuçta ekranı tabletin büyüklüğüne göre oranlıyor değil mi? Açıkcası psikolojik olarak büyük olması daha iyi olacak gibi hissediyorum. En azından ortalama tablet büyüklüğünde olsa iyi olur gibi. 8-10 inç civarı olabilir.
Yazı yazmak için büyük olanlar daha kullanışlı olabilir. Kısayol tuşları için program gerekiyor, onlar da kullanım kolaylığı sağlıyor çizim yaparken. Telefon için USB-A to Type-C dönüştürücü de var kutu içinde.

Haftada veya iki haftada bir falan kullanıyorum anca.
Ben kitap okuyacağım veya soru çözeceğim için neredeyse günlük kullanacağım. Günlük en az 1-2 saat kullanırım diye düşünüyorum. Belki çizim yapmayı da denerim elimde grafik tablet gibi bi nimet varken.

Bu markalardan kullanan olup deneyimlerini yazan olursa çok güzel olur. En azından belirsizlikten kurtulurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kitap okuyacağım veya soru çözeceğim için neredeyse günlük kullanacağım. Günlük en az 1-2 saat kullanırım diye düşünüyorum. Belki çizim yapmayı da denerim elimde grafik tablet gibi bi nimet varken.

Bu markalardan kullanan olup deneyimlerini yazan olursa çok güzel olur. En azından belirsizlikten kurtulurum.
Bu attıklarınızı boyutundan dolayı mı seçtiniz? Yorumları olumlu genel olarak. Basınç hassasiyeti ve çözünürlük olarak aynı zaten değerleri. Veikk VK640 da aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu attıklarınızı boyutundan dolayı mı seçtiniz? Yorumları olumlu genel olarak. Basınç hassasiyeti ve çözünürlük olarak aynı zaten değerleri. Veikk VK640 da aynı.
Evet, biraz büyüklük açısından seçtim. 3'ün de yorumları olumlu olması insanı kararsız bırakıyor işte. Neyse şu 1-2 hafta içerisinde bursluluk param yatar ise birisini seçip alıcaz.

UGEE Linux desteklemesi beni biraz daha çekti açıkcası.