8898

Üstün
Açılış Hamlesi
Merhaba 500 GB M.2 SSD arıyorum bütçem 1500-1600 civarında daha üste çıkmamın imkanı yok DRAM vesaire diye bir sürü yerde görüyorum hiç anlamıyorum SSD olaylarını şimdiden teşekkürler.
Yazma okuma hızları yüksek olursa iyi olur.
X4 PCI express® 3.0 var mış anakartımda.
TUF B450M Plus.

Gen4 bir SSD, yani anakartınızdaki PCIe 3.0 slotunda 3.500 civarı hız alırsınız. DRAM olmasa da yokluğunu hissettirmeyen bir model.

G2 ise DRAM'li bir model fakat benim tercihim SN580 olurdu. Dediğim gibi DRAM'e çok takılmanıza gerek yok.

İlerde parça parça yükseltmeyi düşünüyorsan SN580 al, direkt sistemi satıp değiştiririm diyorsan G2 al. G2 PCle 3, SN580 PCle 4.

İleride parça parça yükseltmeyi düşünüyorsan SN580 al, direkt sistemi satıp değiştiririm diyorsan G2 al. G2 PCIe 3, SN580 PCIe 4.

Sistem satmam şu anlık mümkün değil, forumlara baktığım zaman DRAM olmayan SSD'ler çok çabuk gidiyor bitiyor gibi yorumlar var.

Gen4 bir SSD, yani anakartınızdaki PCI-e 3.0 slotunda 3.500 civarı hız alırsınız. DRAM olmasa da yokluğunu hissettirmeyen bir model.

G2 ise DRAM'li bir model fakat benim tercihim SN580 olurdu. Dediğim gibi DRAM'e çok takılmanıza gerek yok.

İçine 3-4 tane oyun kurulacak CS2 ETS 2 ATS Forza4 sıkıntı yaşar mıyım?

Gen4 bir SSD, yani anakartınızdaki PCIe 3.0 slotunda 3.500 civarı hız alırsınız. DRAM olmasa da yokluğunu hissettirmeyen bir model.

P3 plus alınır mı hocam bilgisayar sürekli donuyor sistemi kapatıyor ssd görmüyor acil gerekiyor şu anlık bile şansla yazıyorum yarın mağazadan alacağım vatan bilgisayardan bunların arasından hangisi en iyi?

WD de iyi, Kingston NV2 ve Crucial P3 Plus modellerine de bakabilirsin
Kingston NV2 ve Crucial P3 Plus pek tercih edilecek model değil. WD Blue SN580 daha iyi tercih olur. NV2'nin 500 GB versiyonunda çok yüksek ihtimalle SM2267XT kontrolcü gelir. NAND olarak da QLC-TLC çıkabiliyor ama 500 GB sürümde TLC gelir yüksek ihtimalle. QLC versiyonlar genelde 1 TB modellerde çıkıyor. Performans olarak SN580 kadar iyi bir disk değil.

P3 Plus da performans açısından SN580 kadar iyi değil, üstüne QLC NAND kullanılıyor. Kağıt üstünde daha ömrü daha az olur. Bir de P3 Plus modelinde yanlış bilmiyorsam kapasite doldukça performans da düşüyor SLC önbelleğinden dolayı.

@8898, Vatan Bilgisayar'dan alman şartsa Kioxia Exceria al.

Sistem satmam şu anlık mümkün değil, forumlara baktığım zaman DRAM olmayan SSD'ler çok çabuk gidiyor bitiyor gibi yorumlar var.

İçine 3-4 tane oyun kurulacak CS2 ETS 2 ATS Forza4 sıkıntı yaşar mıyım?
SN580 modelinde 200 MB HMB bulunuyordu yanlış bilmiyorsam, diğer DRAM'siz SSD'lerde genel olarak 64 MB oluyor. Gayet güzel değeri. Genellemeden ziyade model bazında bakmak lazım ama uzun kullanım süreleri hakkında araştırma yapmadım, Caner hocaya sormak daha mantıklı olur.
Ben yazarken yazmış bile.😀