Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Vatansever Kusura bakma ama bir vatansever olarak ülkende yaşamıyorsan, sözlerini kaale alacak kimse bulamazsın. Vatanseversen bizimle aynı şartlarda ülkende yaşayacaksın. O zaman söz söyleme hakkına sahip olursun. Çünkü kendi ülkende ne olup bittiğinden bir habersin. Gel bakalım yaşa burada. Kiralar bahsettiğin rakamlarda mı :) Baraka da bile kalamazsın o fiyatlara. Benim annemle babamın neden evi yok mesela bende kalıyorlar? Genelleme yapamazsın kafana göre. Her emeklinin evi olmuyor, olamaz da. Hayat şartları herkese adil davranmıyor. Daha fazla konuyu uzatmaya gerek yok. Bir gün olur da "vatansever" olarak ülkende kalmaya karar verirsen, sayfalar dolusu tartışırız. Şu an ülkende olmadığın için tartışmaya kapalı konu.

@Vatansever Tabi canım Toki'de sana direkt gel ev vereyim diyor ya. Çekilişle ev sahibi olma şansı tanıdıklarından bile haberin yok. Başvurmadığımızı nereden biliyorsun ayrıca? Katılım ücretini bile verdik. Onu geç son çekilişte hak kazananların kaçı ev ödemesini yapabilmiş. Onu da araştır. Çünkü sabit fiyattan taksitlendirmediler. Kafalarına göre belirledikleri taksit tutarlarını insanlara dayadılar. 20 yıl da vade verdik dediler :) Çoğu insan taksitleri ödeyemiyor. Geri verecekler evleri mecbur.

Gelelim misssss gibi evler konusuna. Deprem zamanı bile Hatay tarafında, Erzincan vs. 11.000TL'den evleri kiralamaya başladılar ne anlatıyorsun sen ya? Tuzun kuru sadece sinir bozmak için konuşuyorsun. Evsiz kalmamak için 5.000TL kira diye Şemdinli dağlarına mı taşınsın millet? Mantığa bak. Milletin ailesi, akrabası çoluğu çocuğu yok sanki. Senin demenle Anadolu'da yaşayacaklar. Kaldı ki git sarı siteden Ankara vs. araştır kiraları. Anadolu ucuz sanıyorsun. Ora da ucuz değil.

Bütün yazdıklarımı bir kenara bırak, vatansever olarak gelsene Türkiye'ye orta kesimlerle eşit şartlarda yaşamaya? O zaman sözlerinin bir anlamı olsun. İsveç'ten atıp tutmakla vatansever olamazsın. Ülken ne halde bir bil önce. Burada yaşa sonra konulara dahil ol.

Daha da cevap vermeyeceğim. Burada yaşamayan neyin ne olduğunu bilemez. Türkiye'de yaşayan biriyle sabaha kadar farklı şekilde tartışırım. Ama burada yaşamaya cesareti olmayanlara bir şey anlatmaya gerek yok. Hem ülkende yaşama hem vatansever ol. Güzelmiş. Çok sevdiğin vatanın için askerliğini yapmışsındır umarım :)

Son düzenleme:
@Vatansever tabii canım TOKİ'de sana direkt gel ev vereyim diyor ya. Çekilişle ev sahibi olma şansı tanıdıklarından bile haberin yok. Başvurmadığımızı nereden biliyorsun ayrıca? Katılım ücretini bile verdik. Onu geç son çekilişte hak kazananların kaçı ev ödemesini yapabilmiş. Onu da araştır. Çünkü sabit fiyattan taksitlendirmediler. Kafalarına göre belirledikleri taksit tutarlarını insanlara dayadılar. 20 yıl da vade verdik dediler :) çoğu insan taksitleri ödeyemiyor. Geri verecekler evleri mecbur.

Gelelim misssss gibi evler konusuna. Deprem zamanı bile hatay tarafında, Erzincan vs. 11.000TL'den evleri kiralamaya başladılar ne anlatıyorsun sen ya? Tuzun kuru sadece sinir bozmak için konuşuyorsun. Evsiz kalmamak için 5.000TL kira diye şemdinli dağlarına mı taşınsın millet? Mantığa bak. Milletin ailesi, akrabası çoluğu çocuğu yok sanki. Senin demenle Anadolu'da yaşayacaklar. Kaldı ki git sarı siteden Ankara vs. araştır kiraları. Anadolu ucuz sanıyorsun. Ora da ucuz değil.

Bütün yazdıklarımı bir kenara bırak, vatansever olarak gelsene Türkiye'ye orta kesimlerle eşit şartlarda yaşamaya? O zaman sözlerinin bir anlamı olsun. İsveç'ten atıp tutmakla vatansever olamazsın. Ülken ne halde bir bil önce. Burada yaşa sonra konulara dahil ol.

Daha da cevap vermeyeceğim. Burada yaşamayan neyin ne olduğunu bilemez. Türkiye'de yaşayan biriyle sabaha kadar farklı şekilde tartışırım. Ama burada yaşamaya cesareti olmayanlara bir şey anlatmaya gerek yok. Hem ülkende yaşama hem vatansever ol. Güzelmiş. Çok sevdiğin vatanın için askerliğini yapmışsındır umarım :)
Başvurduysan çıkmadıysa demek ki ev alabilecek güçünüz var. Bahsettiğin şekilde değil evler mis gibi de var 5000-10000 TL'ye Anadolu'da. İstanbul'da bile var. İsveç'te asgari ücretle zor yaşanıyor burada. Kiralar 1500-2000 euro. Çok eski 1+1 evler için fiyatlar. Tatil için vatanımdayım ve gayet her şeyin farkındayım. İşinize gelmediği için atıp tutuyorsun yok ülke kötü yok ekonomi berbat. Ülkenin kıymetini bil önce.

Kurulu bir hayatım olmasa memleketime dönerim. Senin inatla at gözlüğü taktığın 5000-10000 TL kiralık evlerde otururum.

Ya madem bu kadar iyi, neden gittin diye sorarlar. Adam neden gittin? Dur ben söyleyeyim, kurulu düzen değil mi?

Kurulu bir hayatım olmasa memleketime dönerim. Senin inatla at gözlüğü taktığın 5000-10000 TL kiralık evlerde otururum.

Ahahah! Hep öyle olur. Bugun de güldük sayende, sağ ol dostum.

1 Sene önce sistem aldım dolar aynı duruyordu. Anakart 1.5k almıştım 2.2k en ucuz indirimli hali satıldı geçen. İşlemciyi 2k almışım 3.3k en ucuz hali. Ramlerin tanesi 500 verdim 850TL'den satılıyor şu an. :D Neye zam geldi fiyatları arttı bunların dolar yerinde duruyordu halbuki. :D

Ya madem bu kadar iyi, neden gittin diye sorarlar. Adam neden gittin? Dur ben söyleyeyim, kurulu düzen değil mi?

Ahahah! Hep öyle olur. Bugun de güldük sayende, sağ ol dostum.
Boş ver. Sorulan sorulara inatla cevap vermiyor. Ekonomi iyi, kiralar 5.000-10.000TL demekten başka kurabildiği cümle yok. He bir de ülkesini çok seviyor. O yüzden yabancı dövizi TL'ye tercih ediyor ve vatansever (!)

Hep zaten kurulu düzendendir ülkeden gidişler :) Orada doğsalar kurulu düzen nedir anlarım da, sonradan gitmek ülkenden memnun değilsin demektir. Tipik para için ülkesini terkeden ve vatansever diye geçinen gurbetçi güzellemesi. Adam bana Toki çekilişine katıldık diye paran var mış işte diyor. Güler misin ağlar mısın :D

Sıkıntı yok yükselsin. İşime geliyor :).

Ahahah! Hep öyle olur. Bugunde güldük sayende sağ ol dostum.
Gitmedim ki burada doğdum. 80 darbesinde geldiler buraya o zamanlar ülke kötü durumdaydı. Şu an her şeyiyle gayet iyi. Yaşam şartları diğer Avrupa ülkelerine göre daha iyi. Siz at gözlüğü takanlar anca yok ekonomi kötü yok şu kötü. Milli gelirde dünya birincisi olsak gene beğenmezsiniz. Kişi başı gelir 100k olsa gene beğenmezsiniz. Dua ette ülke hızlı ayağa kalkıyor. Son 4 senede 2 kat büyümüş milli gelir. Dünyada şu an buna benzer 80'lerde Japonya var. İnşallah daha da kalkanacak vatanım.

Boş ver. Sorulan sorulara inatla cevap vermiyor. Ekonomi iyi, kiralar 5.000-10.000TL demekten başka kurabildiği cümle yok. He bir de ülkesini çok seviyor. O yüzden yabancı dövizi TL'ye tercih ediyor ve vatansever (!)

Hep zaten kurulu düzendendir ülkeden gidişler :) orada doğsalar kurulu düzen nedir anlarım da, sonradan gitmek ülkenden memnun değilsin demektir. Tipik para için ülkesini terkeden ve vatansever diye geçinen gurbetçi güzellemesi. Adam bana TOKİ çekilişine katıldık diye paran var mış işte diyor. Güler misin ağlar mısın :D
TOKİ çekilişine katıldın diye değil. Çıkmadıysa alacak bir durumun veya eviniz var ki çıkmamış. Okuduğunu anlamada yok. Şaşırmadım klasik çakma muhalif.

Israrla trol besliyorsunuz. Adam direkt eğlenmek için yazıyor. Vatan sevmez insanlarla vakit kaybetmeyin. @WTC @Hans
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar sözünü yine yansıtmışsın. Doğruları söyleyince troll ne güzel ya. Uçak bileti vize verseler koşa koşa gitcen ülkeden. Vatan sevmez diyor ben burada ülkemi savunuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.