Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hatırlarsanız dolar 10 TL olduğu zaman herkes tepki gösteriyordu dolar 20 TL olduğu zaman babam bana: Bir gün dolar 30-50 TL'leri bulacak ama herkese normalmiş gibi gelecek kimse ses çıkarmayacak demişti gerçektende yavaş yavaş öyle oluyor.

2 sene önce dolara yatırım yapan adam şu an karda mesela.

Öyle işlemiyor o. 13 Temmuz 2023 tarihinde USD 17,37 seviyesindeymiş. 868,5 TL ile 50 dolar satın alsa, şu anda 1.652,52 Türk Lirası'na sahip oluyor. Sence o zamanın 868,5 TL'si mi daha değerli yoksa şu anın 1.652,52 TL'si mi? O zamanlar 868 TL ile yaptığın alışverişi şu anda 1.652 TL ile yapamıyorsun zaten. Enflasyon denilen de bir şey var, unutmamak lazım.

Dolar ve Euro'nun bu hükümet ile 40'ı göreceği kesin zaten. Erken seçime gidilse güzel olacak. Öteki türlü dişimizi sıkıp birkaç yıl daha dayanmak zorundayız.

Ev kiralarının 100.000 TL, en düşük emekli maaşlarının ise 20.000TL(!) olacağı zamanlara gidiyoruz. Sizce de bir sıfır daha silme vakti gelmedi mi? :)

Dolara yatırım yapmak sadece paranızın değerini korumaya yarıyor arkadaşlar. Kar falan yaptığınız yok. Bunu yanlış yorumlayanlarınız var. TL değer kaybederken, siz dolara yatırım yaparak değer kaybını engelliyorsunuz.

Yorumlara bak herkes yok dolar 40 lira 50 lira olmalı demiş. Vatanı sevmemek budur. Biz ekonomimiz sağlam dolara karşı dirençli deyip savunmak varken. Yok efendim ekonomi kötü yok dolar 50 lira olmalı falan filan. Türk lirası gayet güçlü ve güçlü kalacak.
Kimi neyi neye savunuyoruz?

Yorumlara bak herkes yok dolar 40 lira 50 lira olmalı demiş. Vatanı sevmemek budur. Biz ekonomimiz sağlam dolara karşı dirençli deyip savunmak varken. Yok efendim ekonomi kötü yok dolar 50 lira olmalı falan filan. Türk lirası gayet güçlü ve güçlü kalacak.
Hangi maddeleri kullanıyorsan acil bırak. Dolara karşı bir tane direnç örneği göster bakayım? Bir de savunacakmışız :) İsveç'te yaşadığını belirtmişsin yalan değilse. Oradan ötmesi kolay. Gel bakayım Türkiye'de yaşa. Emekli maaşlarının 10.000TL olduğu yerde ev kiraları olmuş 30.000TL. Sen ne anlatıyorsun canım benim? :) Bak tatil yerlerine insan yok. Kendi ülkemizde bırak tatili, dışarıda bir tane kahve içemez olduk. Troll hesap gibi duruyorsun zaten. Komiksin sadece. Yabancı ülkelerde elalem 1 kuruş zama ortalığı ayağa kaldırıyor. Bizim ağzımıza edilmiş hala savunacakmışız! Hadi oradan... Utanmıyorsun da şunları yazarken. Alım gücü yerle bir olmuş. Hala harikalar diyarında senin gibiler.

Son düzenleme:
Vatanımı sizin gibilere koruyorum.

Hangi maddeleri kullanıyorsan acil bırak. Dolara karşı bir tane direnç örneği göster bakayım? Bir de savunacakmışız :) İsveç'te yaşadığını belirtmişsin yalan değilse. Oradan ötmesi kolay. Gel bakayım Türkiye'de yaşa. Emekli maaşlarının 10.000TL olduğu yerde ev kiraları olmuş 30.000TL. Sen ne anlatıyorsun canım benim? :) bak tatil yerlerine insan yok. Kendi ülkemizde bırak tatili, dışarıda bir tane kahve içemez olduk. Troll hesap gibi duruyorsun zaten. Komiksin sadece. Yabancı ülkelerde elalem 1 kuruş zama ortalığı ayağa kaldırıyor. Bizim ağzımıza edilmiş hala savunacakmışız! Hadi oradan... Utanmıyorsun da şunları yazarken. Alım gücü yerle bir olmuş. Hala harikalar diyarında senin gibiler.
Nerede 30 bin lira kira söylesene? Kiralar 6000-10000 arası geziyor. 40 yaşında emekli olanlar sadece 10000 TL alıyor. Dedeniz EYT diye ağladı zırladı. Getirdiler EYT gene yaranamadılar size. 60 yaşında emekli olanların evleri var ve gayet yaşayabiliyorlar emekli maaşları ile. Asgari ücretlede yaşayabiliyorsun Türkiye'de. Tatil yerleri insan kaynıyor. İki üç yerden çekip yok efendim boş imajı veriyorlar. Çeşme git bakalım nasıl dolu. Kafe hepside dolu bir tane boş kafe yok. Starbucksların hepsi dolu. Bir sokakta iki Starbucks olsa bile ikisi de dolu. Gayet ekonomi iyi. Vatandaşlar on milyarlarca dolar talep oluşturduğu için dolar 30'dan 33'e çıktı. Dış güçlerin yok dolar yükselecek diye verdiği haberlerden insanlara panik kaptırdılar. Şimdide düşüşe geçti dolar yükselmeyince. Merkez bankamızın rezervleri o yüzden ekside idi. Şimdi pozitife geçti insanlar yükselmeyince sattı dolarlarını.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Vatansever Sen gerçekten İsveç'te yaşıyorsun galiba. Ülkende olup bitenden haberin yok. Hayaller alemindesin. 6.000-10.000TL'ye nerede kiralik ev buluyorsun güzel kardeşim? Dalga mı geçiyorsun? Her emeklinin evi mi var sanıyorsun? Sen hükümeti savunuyorsun, ülkemizi değil. Ülkemizi korumakla, hükümeti korumayı birbirine karıştırma. Hepimiz Türküz. Ülkemizin bu haline üzülüyoruz. Yönetenler Türkiye değil. Türkiye yaşadığımız ülke ve sadece bize ait. Sen burada hükümeti Türkiye olarak görüyorsun. Hayır kardeşim, göremezsin. Eleştirmeyi bileceksin ki ülkemiz daha iyi yerlere gelsin. Saçma sapan körü körüne ekonomi iyi falan diyemezsin. Değil. Ülkenin yarısı aç kaldı. Zengin olanlar da daha zengin oldu hükümet sayesinde. O saydığın yerlerde gördüklerinin hepsi hükümetin zengin yaptığı kesim. Normal kesim Çeşme'nin kapısına gidemez. Bir de bana Çeşme git diyorsun :) At gözlüklerini çıkarma vakti geldi. Bunu zaten son seçimde gördük. AKP devri kapanıyor. Fakat ardında büyük bir yıkım bırakıyor.

Vatanseverlik senin yaptığın gibi olmaz. Kusura bakma. Gerçek vatansever ülkesindeki kötü gidişata ses çıkaracak kişilerdir. Ses çıkaranları susturacak olanlar değildir. Kötü gidişata göz yumanlar asıl vatan hainleridir. Bunu senin için söylemiyorum. Durumu özetliyorum. Rahat bir yaşantın var diye gerçekleri görmüyor olabilirsin çünkü.

@WTC ülkeden olan bitenden haberim var. 6000-10000 TL'ye mis gibi evler var. Ve 60 yaş üstü emeklilerin hepsinin evi var. Hükümeti falanda savunmuyorum vatanamı savunuyorum. Ülkeye böyle yok kötü yok şöyle deyip eleştirmek olmaz. Vatanını her türlü savuncaksın. Ülkede aç falanda yok git bak bakalım. Açım diyenlere ertesi gün avmlerden çıkmıyolar. Normal kesim gayet de çeşmeye gidebilir pahalı falanda değil. Ülkenin durumu iyi iken kötü kötü deyip durmak eleştirmek olmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.