Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vatanımı senden iyi savunurum köşeye sıkışınca hemen hakarete başlıyorsun. Neyse senin gibi bir Pro-Avrupa'cıyı kaale almak benim hatam, iyi sosyaller.
Kesin canım savunursun. Pro-Avrupa'cı diyor. Tarihine bak istersen Türkiye ile balkanlara özellikle. Türkler avrupalımı değil mi diye.

Kesin canım savunursun. Pro-Avrupa'cı diyor. Tarihine bak istersen Türkiye ile balkanlara özellikle. Türkler avrupalımı değil mi diye.
Biz Altay dağlarının eteklerinden inip binyıllarca Hazar Denizi ile Çin arasında devletler kurup yöneten bir ırkız. Çinin batısı da Avrupa olmayacağına göre buz gibi Asyalıyız.

Merkez bankası rezervleri dolarda tutulmuyor mu zaten?
İkisi ayrı şeyler. Doların fiyatı arz talepe bakar. Bu yukarıdaki arkadaşlar dolar almasından dolayı fazla talepten yükseliyor.

Biz Altay dağlarının eteklerinden inip binyıllarca hazar denizi ile Çin arasında devletler kurup yöneten bir ırkız. Çin'in batısı da Avrupa olmayacağına göre buz gibi asyalıyız.
Canım benim bu bahsettiğin 1500 yıl önceleri. Şimdiye bir bak %100 saf Türk yok. Türklerin gen haritasını çıkarırsan şu anki balkan çoğrafyası ile karışık ki. Balkanlarında çoğunun türklerle geni var. O buz gibi asyalı orta asyada yaşayanlar için geçerli. Ben kendimi Türk olarak görüyorum.

Yorumlara bak herkes yok dolar 40 lira 50 lira olmalı demiş. Vatanı sevmemek budur. Biz ekonomimiz sağlam dolara karşı dirençli deyip savunmak varken. Yok efendim ekonomi kötü yok dolar 50 lira olmalı falan filan. Türk lirası gayet güçlü ve güçlü kalacak.
Bunun nedeni doların daha fazla yükselmemesi için elimizdekileri satarak baskılamamız. Yoksa kimsenin "Benim param daha değersiz olsun." diye bir gayesi yok, bazıları hariç. Onlar altın musluklu saraylarında Arap'ların Gluteus Maximus'larını yalamakla meşguller.

Sözüm ona Türk Lirası bu kadar güçlüyse, neden asgari ücretin sayıca miktarı katlanarak artarken, bu artış kurların karşısında eşit kalıyor?

1721242663070.webp

@WTC ülkeden olan bitenden haberim var. 6000-10000 TL'ye mis gibi evler var.
1721242240339.webp

Ve 60 yaş üstü emeklilerin hepsinin evi var. Hükümeti falan da savunmuyorum vatanımı savunuyorum. Ülkeye böyle yok kötü yok şöyle deyip eleştirmek olmaz. Vatanını her türlü savuncaksın.
Emin olun ki biz ülkeyi değil, hükümeti eleştiriyoruz. Ayrıca sizin vatanı savunduğunuzu da düşünmüyorum, azıcık vatanı savunsaydınız şehitlere kelle diyen, "çözüm" adına teröristlerle miting yapan bir adamın fikirlerini savunmazdınız.
Ülkede aç falan da yok git bak bakalım. Açım diyenlere ertesi gün avmlerden çıkmıyolar. Normal kesim gayet de çeşmeye gidebilir pahalı falanda değil. Ülkenin durumu iyi iken kötü kötü deyip durmak eleştirmek olmuyor.
Efendim, ülkede büyük bir gelir eşitsizliği var. Orta sınıf dediğimiz şey 2018'den sonra azalarak yok oldu. Bugün Istanbul'da 17 milyon kişinin gelir durumu kötü olsa, iyi olan 1 milyon kişi bütün AVM'leri, kafeleri doldurmaya yeter.

.. ki AVM örneğinde de çoğu kişi reyonları gezmek için gidiyor, çok şahit oldum.

Bari bir şey yapıyormuşsun. Devam böyle.
Sen de kesintisiz devam et bak hele enflasyonu az da olsa düşürdük.

Canım benim bu bahsettiğin 1500 yıl önceleri. Şimdiye bir bak %100 saf Türk yok. Türklerin gen haritasını çıkarırsan şu anki balkan çoğrafyası ile karışık ki. Balkanlarında çoğunun türklerle geni var. O buz gibi asyalı orta asyada yaşayanlar için geçerli. Ben kendimi Türk olarak görüyorum.
Maşallah. Saf ırk kavramına katılmıyorum. Çok nadir de olsa safkan Türk var.

Bunun nedeni doların daha fazla yükselmemesi için elimizdekileri satarak baskılamamız. Yoksa kimsenin "benim param daha değersiz olsun." diye bir gayesi yok, bazıları hariç. Onlar altın musluklu saraylarında Arap'ların gluteus Maximus'larını yalamakla meşguller.

Sözüm ona Türk lirası bu kadar güçlüyse, neden asgari ücretin sayıca miktarı katlanarak artarken, bu artış kurların karşısında eşit kalıyor?
Arz talep dış güçlerin oyuncağı olmuş hainlerin. Yok dolar alın yükselecek yok 50 lira 100 lira bilmem ne olacak diyen hainlerin. İnsanları korkutup dolara yöneltmesinden dolayı yükseldi. Son 5 aydır yükselmiyor dolar kuru sabit gidiyor. İnsanlar döviz yerine TL varlığa yatırım yapınca ne oldu? Rezervler doldu insanlar döviz almasından bankada rezerv bırakmadılar. O kadar büyük bir talep oluşturdular gereksiz şekilde. En azından şu anki hükümet dolar bazında asgari ücreti düşürmemiş. İnsanları dolara ezdirmemiş ki. Asgari ücret son 10 yılda dolar bazında %50 artmış. En son açıklanan 600 dolardı.

İstanbul'da yaz boyu kiraladığım ev 11000 TL ve gayet iyi yerde. At gözlüğünü çıkarırsan mis gibi evler.

Gel bakalım burada 1500-2000 euro kira öde, markete aylık 1000 euro harca temel beslenme için.
İsviçre asgari ücret 2024 güncel verilerine göre 3.900 CHF ile 4.875 CHF arasında değişiklik göstermektedir. Cenevre'de ev kiraları 1.584 CHF'dir. İsviçre'de Euro değil frank kullanılır. Şarap (1 şişe): 5.00-15.00CHF ( tabi ki daha da pahalıları var) Bira: 1.70 CHF. Su(1.5 litre): 1.20 CHF. Market fiyatları ise şu şekilde: 12 adet yumurta: 5.45 CHF. Ekmek: 2.38 CHF. Yani temel beslenme ve harcama gayet iyi bir refah seviyesinde. Herkesin merak ettiği Apple ürünleri İsviçre'de bir iPhone 15 850 CHF. Yani Türkiye ile İsviçre karşılaşıldığında İsviçre gayet yaşanabilir düzeydedir.

Sen de kesintisiz devam et bak hele enflasyonu az da olsa düşürdük.

Maşallah. Saf ırk kavramına katılmıyorum. Çok nadir de olsa safkan Türk var.
İnşallah daha da düşecek enflasyon. Safkan Türk nufüsün %1'dir anca.

Emin olun ki biz ülkeyi değil, hükümeti eleştiriyoruz. Ayrıca sizin vatanı savunduğunuzu da düşünmüyorum, azıcık vatanı savunsaydınız şehitlere kelle diyen, "çözüm" adına teröristlerle miting yapan bir adamın fikirlerini savunmazdınız.

Efendim, ülkede büyük bir gelir eşitsizliği var. Orta sınıf dediğimiz şey 2018'den sonra azalarak yok oldu. Bugün İstanbul'da 17 milyon kişinin gelir durumu kötü olsa, iyi olan 1 milyon kişi bütün AVM'leri, kafeleri doldurmaya yeter.

Ki AVM örneğinde de çoğu kişi reyonları gezmek için gidiyor, çok şahit oldum.
Ben hükümeti falan savunmuyorum. Ama lakin iyi hizmet veren bir insanıda yerden yere vuramam. Orta sınıf gayet de var Türkiye'de. Ne zaman AVM'ye gitsem avmlerde herkes alışveriş yapıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.