Hayır siz kullanmadiginiz hattin vergisini ve ucretini niye odeyesiniz? Yazili olarakta basvuru yapin "Internet hizmetinizden memnun kalmadim: seklinde olsun. Yapacak cok sey var pasa gibi tuketici hakem heyetine basvurup hakkinizi alacaksiniz.
Vergi bahsedildiği gibi hattın açılışı için tahsil ediliyorsa o işler baya karışır. Sonuç olarak 1 günlüğüne de olsa kullanıma açılmış bir hat var. O gün kullanıp kullanmaman bile önemli değil. Kullanıma açıldığı için kesmiş olurlar bu vergiyi.

Vergi bahsedildiği gibi hattın açılışı için tahsil ediliyorsa o işler baya karışır. Sonuç olarak 1 günlüğüne de olsa kullanıma açılmış bir hat var. O gün kullanıp kullanmaman bile önemli değil. Kullanıma açıldığı için kesmiş olurlar bu vergiyi.
Abonelik sözleşmesine bakilmasi gerek ama cayma süresi vardır diye düşünüyorum. Arkadaşta 1 gün sonra direkt hattini kapatarak işlem yapmış operator degistirmemis yani kullanilan telsiz(?) kapatilmis. Bu yuzden o parayi iade almali diye dusunuyorum. Bir avukata danismak daha önemli tabii ki @Şişman Adam müsaitseniz eğer bi' el atabilir misiniz?

Şu anlık BTK üzerinden şikayet talebi oluşturdum oradan daha hızlı cevap geleceğini düşünüyorum. Sabah müşteri hizmetleri ile görüşeceğim. Son ödeme tarihi 12 Şubat 2025 olarak görünüyor banka üzerinde. Halbuki fatura kesim tarihi her ayın 27. günü idi.

Faturada gösterilen ücretin detaylarını öğrenmelisin. Abonelik sözleşmelerinde taahhüt süresinden önce sözleşme tüketici tarafından feshedilirse, fesih tarihine güne kadar tüketiciye sağlayan hizmeti bedeli talep edilecek elbette ama bu bedel belirlenirken taahhüt kapsamında tüketiciye sağlayan faydalar, indirimler vs. gibi durumlar dahil olmadan belirlenecek.

Ya telefon üzerinden sorarak ya da imzaladığın/telefon üzerinden onay verdiğin abonelik sözleşmeni ve satın aldığın tarifeyi inceleyip satın aldığın hizmete yönelik indirimsiz fiyatlandırmayı vergiler dahil öğren. Sonra bu bedeli hizmeti kullandığın süreye oranlayıp kendi matematiğini yap. Eğer rakam tutuyorsa sorun yok. Rakam tutmuyorsa Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsin.

Ayrıca bundan sonra tavsiyem, bir operatör şirketinin internet performansını merak ediyorsan, öncelikle bir faturasız hat al ve 1 aylık veya 1 haftalık veya 1 günlük internet paketi satın alıp kullan. Bu şekilde test etmiş olursun ve performanstan memenun kalırsan hattını faturalıya geçirip, uygun bir tarife kullanıp hayatına devam edersin.

En basta faturasız olarak aldım sanıyordum. Musteri hizmetlerini aradigimda 12 ay taahhüt yapıldığını oğrendigim gibi iptal ettirdim fazla bir ucret yansimasin diye. Hat aktif olmadığı için müşteri hizmetlerine bir türlü bağlanamıyorum. BTK üzerinden gelecek cevabı bekleyeceğim.

BTK üzerinden verilen cevap :
"SMS Ücreti: 2,24 TL Damga Vergisi: 42,84 TL Telsiz Kullanım Vergisi: 21,50 TL Telsiz Ruhsatname Vergisi: 258,04 TL Özel İletişim Vergisi: 570 TL Yeni hat aldığınızda, sizin adınıza devlete 1 defaya mahsus olmak üzere 570 TL'lik Özel İletişim Vergisi ve 258,04 TL'lik Telsiz Ruhsatname Ücreti ödenmektedir. Bu vergiler dışında kullanımınız boyunca aylık olarak 21,50 TL Telsiz Kullanma Ücreti ödenmektedir."
Anlaşılan bu ücret devlete ödenecek olan vergi. Paket Ücreti vs. değil. Günü gelmeden ödeyelim bari. Konuya zaman ayıran herkes için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
"SMS Ücreti: 2,24 TL Damga Vergisi: 42,84 TL Telsiz Kullanım Vergisi: 21,50 TL Telsiz Ruhsatname Vergisi: 258,04 TL Özel İletişim Vergisi: 570 TL Yeni hat aldığınızda, sizin adınıza devlete 1 defaya mahsus olmak üzere 570 TL'lik Özel İletişim Vergisi ve 258,04 TL'lik Telsiz Ruhsatname Ücreti ödenmektedir. Bu vergiler dışında kullanımınız boyunca aylık olarak 21,50 TL Telsiz Kullanma Ücreti ödenmektedir."
Ben ekonomistim.

@Kyoya, 1 günlük kullanımdan almıyor, hat açtığın için alıyor. 84758374 gün de kullansan onu alacak 1 gün de. Yukarda yazmışlar, normalde taksit taksit ödüyorsun diye.