Elbette yakılarak öldürülen bir işçi görmek hoş değil Afgan, Suri, Pakistani hangi ırktan olursa olsun yani en başında yakılarak öldürülen bir insan görmek hoş değil ama sen onlara gelince "emekçi" diyorsun, Uygur Türklerinin soykırım olayına gelince "Çin haklı" diyorsun. Bu yüzden, -farkında mısın bilmiyorum ama- Türk düşmanlığı yapmış oluyorsun.
Uygurlar iyi bir kıyas değil çünkü. Aktif olarak Kürtlerden daha çok hakları var mesela. Aynen bunu dediğimi de hatırlıyorum bir konuda.

Mesela soykırıma dair bir veri, rapor var mı? Çin gibi kapalı bir kutu için nasıl böyle emin çıkarımlarda bulunabiliyoruz?
Hatanı kabul ettiğin için teşekkür ederim. Sırf bu yüzden, göz ardını kaldırdım. Fakat gereksiz itham salladığım, hata yaptığım falan da yok. Yukarıda yazdıklarım ortada. Muhtemelen farkında olmadan yapıyorsun. Öyleyse üstüne çok yüklendiğimden dolayı ben de kabahatliyim.
Vatan haini diyorsun dostum, önüne gelene terörist demekten farkı yok.
Gelsinler, bir sıkıntı göremiyorum. Norveç, Türkiye değil ki mültecileri adapte etmekte zorlanmaz. 1990'larda bile Norveç'te doğmuş ama Arap kökenli bir sürü insan var, bilmiyorsan söyleyeyim. Zararları yok ve hatta işgücüne katılıyorlar.

Ayrıca Norveç, bu yabancılardan ne zaman bıkarsa anında gönderecek mali güce sahip. Gerekirse safkan Norveçli olmayanların tümüne 500 bin dolar verir; başka ülkelere gitmeleri için.
Zamala Afganistan, Pakistan, Hindistan bölgesinin aşırı ısınması sonucu Batı'ya göç olacak. Veri sunmak isterdim ama şu an müsait değilim, ileride güncellemeye çalışırım mesajı.

Dolayısıyla buradan gelecek milyonlar ile başa çıkabilecek herhangi bir güç yok. Avrupa Birliği ya Türkiye gibi hapishaneler seçecek ve mültecileri oraya dolduracak ya da tüm mülteciler ile baş edecek ki bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyorum, İngiltere bile ülkesinden atmaya başlamış mültecileri.

Kabaca anlatmak istediğim buydu.

Mesela soykırıma dair bir veri, rapor var mı? Çin gibi kapalı bir kutu için nasıl böyle emin çıkarımlarda bulunabiliyoruz?
Bizzat hayatının 18-20 senesini Doğu Türkistan'da geçrmiş Uygur Türk'ünden dinleyin:

Kuzzat Altay, ABD'deki ilk zamanlarında "mülteci" statüsündeymiş ki zaten Doğu Türkistan'da bunlar yaşanmasaydı ABD, iltica davasını düşürürdü.
Vatan haini diyorsun dostum, önüne gelene terörist demekten farkı yok.
Dostum sen beni sadece bir vatan haininin yapacağı şeyi yapmakla suçlamasaydın ben zaten böyle şeyler söylemezdim.
Zamala Afganistan, Pakistan, Hindistan bölgesinin aşırı ısınması sonucu Batı'ya göç olacak. Veri sunmak isterdim ama şu an müsait değilim, ileride güncellemeye çalışırım mesajı.

Dolayısıyla buradan gelecek milyonlar ile başa çıkabilecek herhangi bir güç yok. Avrupa Birliği ya Türkiye gibi hapishaneler seçecek ve mülteciler oraya dolduracak ya da tüm mülteciler ile baş edecek ki bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyorum, İngiltere bile ülkesinden atmaya başlamış mültecileri.

Kabaca anlatmak istediğim buydu.
Veri sunmana gerek yok. Yeni bir "kavimler göcü" gerçekleşeceğini 5 yaşındaki çocuk da biliyor ancak burada anlamadığın şey Norveç'in nasıl bir güce, diplomasiye sahip olduğu. İhtiyaç durumunda İskandinav Ülkeleri kendi aralarında anlaşıp Grönland'a mültecileri gönderirler. Böyle bir ihtimal bile var yani İskandinavya artık dünyanın son umudu haline geldi.

Bizzat hayatının 18-20 senesini Doğu Türkistan'da geçrmiş Uygur Türk'ünden dinleyin:

Kuzzat Altay, ABD'deki ilk zamanlarında "mülteci" statüsündeymiş ki zaten Doğu Türkistan'da bunlar yaşanmasaydı ABD, iltica davasını düşürürdü.

Ya bu adam Fetullahçı hesapları takip ediyor mesela. BOLD iyi bir örnek. Hala takip ediyor mu diye baktım, evet ediyormuş.

20240501_155932.webp

Fetullahçıların da Amerika ile ilişkisi göz önüne alınırsa bu eleman sağlıklı bir örnek değil. Amerikan propagandası bile yapıyor olabilir, zenginmiş zaten. Adem Yavuz Arslan diye bir herif var fotoda, o da FETÖ'cü mesela. :D

Uygurların zaten ISID'e militan yetiştirdiğini de biliyoruz.

Her şeyin ötesinde çalışma kampları, kısırlaştırma, ideolojik asimilasyon vs. de olabilir. Bu hususu da eleştirmek lazım. Lakin bilgim yok, çok fazla kara propaganda var, Çin başlı başına zaten kapalı bir kutu derken işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Fetullahçıların da Amerika ile ilişkisi göz önüne alınırsa bu eleman sağlıklı bir örnek değil. Amerikan propagandası bile yapıyor olabilir, zenginmiş zaten. Adem Yavuz Arslan diye bir herif var fotoda, o da FETÖ'cü mesela. :D
Ona bakarsan, 'Fethullahçı' etiketi yapıştırmak da doğru değil çünkü sırf RTE'yi desteklemediği için Gülen'in terörist olarak lanse edildiği iddia ediliyor yani sadece RTE'nin siyasi meselesi olabilir. O işin gerçeği bu iktidar devrilince çıkacak bir şey ama şu bir gerçek ki 15 Temmuz'daki darbenin tiyatro olduğu ortada. Başkanlık sistemine geçilecek referanduma altyapı hazırlamak için Gülen ile Erdoğan arasında hazırlanan danışıklı dövüş bile olabilir.
Uygurların zaten ISID'e militan yetiştirdiğini de biliyoruz.
Çin'den kaçan Uygurları, yeni vatan vaadiyle kandırıp terörist olmasını sağlıyorlar. Aynı PKK'nın Kürtlere yaptığı gibi... açıkcası milliyetçi değilim ama yorumlama şeklin yanlış.

Ona bakarsan, 'Fethullahçı' etiketi yapıştırmak da doğru değil çünkü sırf RTE'yi desteklemediği için Gülen'in terörist olarak lanse edildiği iddia ediliyor yani sadece RTE'nin siyasi meselesi olabilir. O işin gerçeği bu iktidar devrilince çıkacak bir şey ama şu bir gerçek ki 15 Temmuz'daki darbenin tiyatro olduğu ortada. Başkanlık sistemine geçilecek referanduma altyapı hazırlamak için Gülen ile Erdoğan arasında hazırlanan danışıklı dövüş bile olabilir.
Komplo teorisinde pek yokum da işin sonunda hepsi cemaat, özellikle Uygurlu arkadaşlar da ne yazık ki dini sömürüye yatkın oluyor. Zaten AKP de Fetullahçılardan boşalan koltuklara başka cemaatçileri yerleştiriyor. Arkada ne dönüyor bilmiyoruz.
Çin'den kaçan Uygurları, yeni vatan vaadiyle kandırıp terörist olmasını sağlıyorlar. Aynı PKK'nın Kürtlere yaptığı gibi... Açıkcası milliyetçi değilim ama yorumlama şeklin yanlış.
Büyük ihtimalle Çin'in bitirmeye çalıştığı mesele bu, Uygur radikal İslamcı örgütlerini durdurmak amaçlı aşırıya kaçan uygulamalara girmiş olabilir Çin.

Zira Uygur meselesi ABD için de destabilizasyon açısından büyük fırsat. Dolayısıyla PKK ile benzer işler olduğuna katılıyorum.