Uygurlar iyi bir kıyas değil çünkü. Aktif olarak Kürtlerden daha çok hakları var mesela. Aynen bunu dediğimi de hatırlıyorum bir konuda.Elbette yakılarak öldürülen bir işçi görmek hoş değil Afgan, Suri, Pakistani hangi ırktan olursa olsun yani en başında yakılarak öldürülen bir insan görmek hoş değil ama sen onlara gelince "emekçi" diyorsun, Uygur Türklerinin soykırım olayına gelince "Çin haklı" diyorsun. Bu yüzden, -farkında mısın bilmiyorum ama- Türk düşmanlığı yapmış oluyorsun.
Mesela soykırıma dair bir veri, rapor var mı? Çin gibi kapalı bir kutu için nasıl böyle emin çıkarımlarda bulunabiliyoruz?
Vatan haini diyorsun dostum, önüne gelene terörist demekten farkı yok.Hatanı kabul ettiğin için teşekkür ederim. Sırf bu yüzden, göz ardını kaldırdım. Fakat gereksiz itham salladığım, hata yaptığım falan da yok. Yukarıda yazdıklarım ortada. Muhtemelen farkında olmadan yapıyorsun. Öyleyse üstüne çok yüklendiğimden dolayı ben de kabahatliyim.
Zamala Afganistan, Pakistan, Hindistan bölgesinin aşırı ısınması sonucu Batı'ya göç olacak. Veri sunmak isterdim ama şu an müsait değilim, ileride güncellemeye çalışırım mesajı.Gelsinler, bir sıkıntı göremiyorum. Norveç, Türkiye değil ki mültecileri adapte etmekte zorlanmaz. 1990'larda bile Norveç'te doğmuş ama Arap kökenli bir sürü insan var, bilmiyorsan söyleyeyim. Zararları yok ve hatta işgücüne katılıyorlar.
Ayrıca Norveç, bu yabancılardan ne zaman bıkarsa anında gönderecek mali güce sahip. Gerekirse safkan Norveçli olmayanların tümüne 500 bin dolar verir; başka ülkelere gitmeleri için.
Dolayısıyla buradan gelecek milyonlar ile başa çıkabilecek herhangi bir güç yok. Avrupa Birliği ya Türkiye gibi hapishaneler seçecek ve mültecileri oraya dolduracak ya da tüm mülteciler ile baş edecek ki bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyorum, İngiltere bile ülkesinden atmaya başlamış mültecileri.
Kabaca anlatmak istediğim buydu.