leo7yl

Başarılı
Yemeğe ve uykuya çok dikkat etmedim, arada 1-2 aylık bıraktığım dönemler oldu, düzenli yaparsam iyi bir gelişim kaydedebilir miyim? Bacaklarım, göğsüm ve omuz kaslarım hızlı gelişti ama sırtım, önkolum ve karın bölgem yavaş gelişiyor. Nasıl bir program yapmamı önerirsiniz? Şu anda 1 hafta spora gidemedim ama bir ara verme niyetim yok, sadece hevesim kırıldı. Şimdilik kullandığım program da tüm vücut çalışması, 2 günde bir tüm vücut çalışıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak ben yıllar boyunca kaldırım çiğnedim. Salona gittim sıfır gelişim. Hocayla çalıştım sıfır gelişim. Neden biliyor musun? Az yiyormuşum!

Sporun bana göre bir numaralı kuralı yemektir. Tabii ki salona gitmeden yersen ancak bir duba olursun. Ama salona gidip de ağırlık kaldırdıktan sonra yemezsen istersen her gün git, istersen 10 saat uyu, ancak boşa kürek çekersin. Yi-ye-cek-sin.

İlk iş kilona göre alman gereken protein miktarını hesaplamak olmalı. Arkadaşlar yardımcı olur. Sonra gerekirse günde dört öğün yiyeceksin. Zor gelirse üç öğün de olur ama bol bol ye 😎

Recep hocamın da dediği gibi fakat yeme işi kilonuza da bağlı tabii, önemli kısım proteini karşılamak daha çok. Protein karşılanıp düzgün formlada idman attıktan sonra fazla önemli bir olay kalmıyor fakat zor iş yemek kısmı bana göre, hem ekonomik hem de mental anlamda yorabiliyor bazen.

Yeterli karbonhidrat alman çok önemli, hatta yeterli miktarda almazsan boşa kürek çekmiş bile olursun. Bunun yanında makro ve mikrolarda çok önemli.
Spor işinin %50'si beslenmek geriye kalan kısmı ise uyku, antrenman ve günlük rutin.
Kilonun 1.5 katı kadar protein almak en garantisi fakat bütçen buna el vermiyorsa biraz kısabilirsiz gelişimine olumsuz etki oluşturmaz.
Ayrıca nedendir bilmiyorum TR'de karbonhidrat = kilo almak diye çok yaygın bir düşünce var saçmalıktan ibaret.

Ağırlık arttırıp, düzenli beslenip, kaliteli uyku uyuduğunuz sürece gelişim kaçınılmaz.

Uyuyun, güzel yiyin, eldeki protein imkanı neyse sınırları zorlayın (Türkiye şartlarında %100 makro tutturmak çok zor), antrenmanlarda ağırlıklarınızı arttırın. Elbetteki gelişim olacak.

Eksik bölgeler genetik bence, şahsen gögüs antrenmanlarım ne kadar sert geçse de istediğim kadar büyûk değil. Geriden geliyor, ama yine de büyüyor. Ayrıntılara takılmayın, alışkanlık haline getirin.

@Recep Baltaş Abi aktif olarak spor yapıyor musun?

Ayrıca nedendir bilmiyorum TR'de karbonhidrat = kilo almak diye çok yaygın bir düşünce var saçmalıktan ibaret.
Karbonhidrat kilo almak değil de ney :D

İnsülini arttırır karb, glikojen depolarını doldurur. Karb yeme bir nane olmaz.

Son düzenleme:
Ağırlık arttırıp, düzenli beslenip, kaliteli uyku uyuduğunuz sürece gelişim kaçınılmaz.

Uyuyun, güzel yiyin, eldeki protein imkanı neyse sınırları zorlayın (Türkiye şartlarında %100 makro tutturmak çok zor), antrenmanlarda ağırlıklarınızı arttırın. Elbetteki gelişim olacak.

Eksik bölgeler genetik bence, şahsen gögüs antrenmanlarım ne kadar sert geçse de istediğim kadar büyûk değil. Geriden geliyor, ama yine de büyüyor. Ayrıntılara takılmayın, alışkanlık haline getirin.

@Recep Baltaş abi aktif olarak spor yapıyor musun?

Karbonhidrat kilo almak değil de ne :D

İnsülini arttırır karb, glikojen depolarını doldurur. Karb yeme bir nane olmaz.

Karbonhidrat kilo aldırmaz, harcadığından daha fazla kalori alırsan kilo alırsın. Harcadığından daha fazla kaloriye denk gelen meyve, sebze, protein yersende kilo alırsın.
Definasyon yapanlar bile belli bir zaman kadar yapabiliyor bu iş, karbonhidrat yemeden yapılır diyenler benim gözümde cehalet bidonudur. Benzinli arabaya benzin koyma demek gibi bir şey.

Karbonhidrat kilo aldırmaz, harcadığından daha fazla kalori alırsan kilo alırsın. Harcadığından daha fazla kaloriye denk gelen meyve, sebze, protein yersende kilo alırsın.
Definasyon yapanlar bile belli bir zaman kadar yapabiliyor bu iş, karbonhidrat yemeden yapılır diyenler benim gözümde cehalet bidonudur. Benzinli arabaya benzin koyma demek gibi bir şey.
Meyve glikoz, glisemiks indeksi tavan yiyecekler. Sen meyveyle kaloriyi 4000'e tamamla. Şekerden gidiyor musun gitmiyor musun gör. Ayrıca meyve de karb oluyor :D

Sebzeyle kaloriyi tamamlayamazsın, ot yiyerek kalori alamazsın. Karbonhidratın olayı zaten enerji olması.

Proteinle de tamamlayamazsın, fazla protein almaktan karaciğerinin pestili çıkar muhtemelen. Gut hastalığı, günde 88 kere tuvalete çıkma da yanında hediyesi olur.

Karbohidrat yemeden bir nane olmaz diyorum zaten ben. Karbonhidrat kilo almak için gerekli bir makro. Çünkü kolay sindirilir. Tamamlayıcıdır.

Yemek ve dinlenme sporun en önemli kıs mıdır? İstediğiniz kadar antrenman yapın yeteri kadar dinlenmedikten sonra gelişemezsiniz.