Arkadaşlar hepinize ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim lakin bu konularda oldukça kararsızım tekrardan özetleyeyim bilmediğim için çok fazla başınızı ağrıttıysam affola odam genel olarak karanlık karartma perdem mevcut Hz değerine takılmıyorum 144 üstü olsun yeterli benim için önceliğim 2K olması, görüntü kalitesi, zevkle hikayeli oyun oynamak istiyorum VA panel olacaksa kaliteli bir şey olsun siyahları ve rengi iyi olsun IPS panel olacaksa zaten kaliteli olması benim için ön planda daha öncesinde MAG274QRF qd bakmıştım ikinci el olarak MAG275CQRf qd baktım sıfır lakin fiyatı bir anda 15k civarına fırladı 274qrf de sahibiyle anlaşamadım maalesef bulunduğum şehirde tek bu tarz monitörler bakıyorum bunlar gibi veya bu fiyat bantlarında daha iyi veya aynı kaliteye sahip olan monitörleri benim için yazarsanız çok memnun olurum ikinci el veya sıfır fark etmez teşekkürler saygılar.

Arkadaşlar hepinize ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim lakin bu konularda oldukça kararsızım tekrardan özetleyeyim bilmediğim için çok fazla başınızı ağrıttıysam affola odam genel olarak karanlık karartma perdem mevcut Hz değerine takılmıyorum 144 üstü olsun yeterli benim için önceliğim 2K olması, görüntü kalitesi, zevkle hikayeli oyun oynamak istiyorum VA panel olacaksa kaliteli bir şey olsun siyahları ve rengi iyi olsun IPS panel olacaksa zaten kaliteli olması benim için ön planda daha öncesinde MAG274QRF qd bakmıştım ikinci el olarak MAG275CQRf qd baktım sıfır lakin fiyatı bir anda 15k civarına fırladı 274qrf de sahibiyle anlaşamadım maalesef bulunduğum şehirde tek bu tarz monitörler bakıyorum bunlar gibi veya bu fiyat bantlarında daha iyi veya aynı kaliteye sahip olan monitörleri benim için yazarsanız çok memnun olurum ikinci el veya sıfır fark etmez teşekkürler saygılar.

VA da siyahlar IPS'ten daha iyi zaten. Geride olduğu konu renk, hız ve görüş açıları. Güncel modller renk ve hız bakımından iyi. Siyahlar ve kontrast bakımından da IPS'ten üstün. Bu sayede genel görüntü kalitesi bakımından daha iyi oluyor. Hız olarak da yeni VA'lar ghosting bakımından tatmin edici seviyede. Eğer üretkenlik yapmıyorsanız VA panel normal kullanıcı için daha iyi şu an. 6-7 sene önce İPS daha iyiydi; fakat 2020'de Samsung G7 VA'yı piyasaya sürdükten sonra VA paneller genel olarak segment atladı. Güncel durumda İPS monitörlerle kapışan hatta daha iyi olan (G65B) gibi modeller mevcut. İkinci el G65B öneririm. Sıfır olarak da MAG 275CQRF QD E2 alabilirsin. Sıfır İPS istersen de R27QE alınabilir. İkinci el İPS olarak G274QPX, MAG 274QRF QD, VG27AQML1A, 27M2N5500, MAG 274QRF QD E2 gibi modellere yönelebilirsin. MAG 274QRF QD E2 olanın ikinci eli satılıyor mu bilmiyorum ama görürsen tepe seviye İPS.

Fiyatlara da bak tabii, 27M2N5500'ün dengi R27QE. Bu yüzden sıfır R27QE'den ucuz olmak zorunda.

VA da siyahlar IPS'ten daha iyi zaten. Geride olduğu konu renk, hız ve görüş açıları. Güncel modller renk ve hız bakımından iyi. Siyahlar ve kontrast bakımından da IPS'ten üstün. Bu sayede genel görüntü kalitesi bakımından daha iyi oluyor. Hız olarak da yeni VA'lar ghosting bakımından tatmin edici seviyede. Eğer üretkenlik yapmıyorsanız VA panel normal kullanıcı için daha iyi şu an. 6-7 sene önce IPS daha iyiydi; fakat 2020'de Samsung G7 VA'yı piyasaya sürdükten sonra VA paneller genel olarak segment atladı. Güncel durumda IPS monitörlerle kapışan hatta daha iyi olan (G65b) gibi modeller mevcut. İkinci el G65b öneririm. Sıfır olarak da MAG 275cqrf qd E2 alabilirsin. Sıfır IPS istersen de R27qe alınabilir. İkinci el IPS olarak G274qpx, MAG 274qrf qd, VG27AQML1a, 27m2n5500, MAG 274qrf qd E2 gibi modellere yönelebilirsin. MAG 274qrf qd E2 olanın ikinci eli satılıyor mu bilmiyorum ama görürsen tepe seviye IPS.

Fiyatlara da bak tabii, 27m2n5500'ün dengi R27qe. Bu yüzden sıfır R27Qe'den ucuz olmak zorunda.

Hocam detaylıca yazmışsın teşekkürler ilgin için kesinlikle dikkate alacağım yazdıklarınızı.

Hocam detaylıca yazmışsın teşekkürler ilgin için kesinlikle dikkate alacağım yazdıklarınızı.

Hocam an itibarı ile sıfır Samsung G65b 27 inç aldım Amazon'da 13K bandına geldi Amazon satıcılı düşünceleriniz nelerdir?

Son düzenleme: