Bunlari belirtmen, mesajinin yanlis bilgi icerdigi gercegini degistirmiyor. Elinde ulasabilecegin sinirsiz kaynak var, bunlara bakmak yerine kagitustu bilgiye bakarak monitor onerisi veya secimi yapmak buyuk bir hata cunku kagitustu veriler, gercegi yansitmayabilir.

Ayrica saticilardan urun ozellikleri incelenmez. Yanlis girilebiliyorlar.
Piyasada gördüğüm her monitörü açıp en ince detayına kadar araştırmıyorum. Sadece özelliklerine bakarak özellikleri hoşuma giderse not alıyorum. Ürünü alacağım zaman not aldığım modeller arasından özellikleri karşılaştırarak eleme yapıyorum. Arkadaş böyle bir başlık açtığı için ona alternatif olarak kağıt üstü bilgiden yola çıkarak öneride bulundum. Arkadaş isterse gerekli araştırmaları yaparak kendisi alıp almayacağına karar verebilir. Zaten başkasının önerisini araştırmadan direkt bir ürün almayı önermiyorum. Önceden dediğim gibi kağıt üstü bilgilere bakarak bu ekranı önerdim, en ince detayına inmeden bu monitörü eledim çünkü benim için 2K olması önemli değildi yüksek Hz önemliydi. Gerekli araştırmayı arkadaş kendisi yapabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@shruux, ürün önerisi yapılırken önerdiğin ürünün ne olduğunu bilerek önermelisin. Senin mantiginla direkt Akakce'deki konu sahibinin butcesine yonelik butun monitorlerin linkini atip arastirmayi konu sahibinin yapmasini beklemek gerekiyor. Bu dogru degil. Oneri ya kullanici deneyimi vesilesiyle yapilir ya da urun incelemelerine goz gezdirirsin, onerilebilirligini fark edersin ve onerirsin. Kagitustu bilgiye bakarak urun onerilmez.

@shruux, ürün önerisi yapılırken önerdiğin ürünün ne olduğunu bilerek önermelisin. Senin mantiginla direkt Akakce'deki konu sahibinin butcesine yonelik butun monitorlerin linkini atip arastirmayi konu sahibinin yapmasini beklemek gerekiyor. Bu dogru degil. Oneri ya kullanici deneyimi vesilesiyle yapilir ya da urun incelemelerine goz gezdirirsin, onerilebilirligini fark edersin ve onerirsin. Kagitustu bilgiye bakarak urun onerilmez.
Bir başkasının önerisiyle de cihaz alınmaz. Öneriyi yaptığımız arkadaşın kendi araştırmasını da yapması gerekir. Benim bu monitörü önerme sebebim 2K 240Hz olmasıydı diğer detayları bilemem. Arkadaş belki görmemiştir bu monitörü bunu da araştırsın belki hoşuna gider diye önerdim bir alternatif olarak: Zaten kullandım çok iyi performansı var şiddetle öneriyorum tarzı bir konuşma geçmedi.

Bir başkasının önerisiyle de cihaz alınmaz. Öneriyi yaptığımız arkadaşın kendi araştırmasını da yapması gerekir.
Bu kisim konu sahibini ilgilendirir. En nihayetinde kotu urun de alsa iyi urun de alsa bizi baglamiyor. Benim kastettigim sey, konu sahibine urun onerisi yapan "biz" kismi. Ne oldugunu bilerek urun onermek var, oylesine urun onermek var, ezbere urun onermek var.

Bu durum cift tarafli isler. Sen konu sahibini kapsayan kisim icin konusuyorsun ama oneri yapan kisiyi kapsayan kismi atliyorsun. Ben de zaten atladigin kisim icin konusuyorum.

Bir başkasının önerisiyle cihaz alınmaz derken kastettiğim şey şuydu. Örneğin birisi, sen A marka monitör isterken sana B modelini önerdi ve sen ikisini karşılaştırmadan B markasını araştırmadan B markasını aldın ve monitörden memnun kalmadın iade de edemedin monitör elinde kaldı. İşte bu yüzden sadece birisinin önermesiyle bir şey alınmaz, birisinin sana yaptığı önerme sana alternatif bir seçim oluşturur sende daha önceden seçtiğin cihazla karşılaştırmasını yapıp iyi olanı içine sineni alırsın.

Bu kisim konu sahibini ilgilendirir. En nihayetinde kotu urun de alsa iyi urun de alsa bizi baglamiyor. Benim kastettigim sey, konu sahibine urun onerisi yapan "biz" kismi. Ne oldugunu bilerek urun onermek var, oylesine urun onermek var, ezbere urun onermek var.

Bu durum cift tarafli isler. Sen konu sahibini kapsayan kisim icin konusuyorsun ama oneri yapan kisiyi kapsayan kismi atliyorsun. Ben de zaten atladigin kisim icin konusuyorum.
Arkadaşın paylaşmış olduğu ekrandan anladığım kadarıyla kendisi 2K bir monitör bakıyor. Ben de bunun üzerine benzer fiyata 240 Hz 2K olan bir monitörü kendisine seçenek olarak sundum. Geri kalan araştırmayı ve karşılaştırmayı kendisinin yapabileceğini düşündüm. Nasıl sen bana satıcı sayfalarında yanlış bilgi olabiliyor iyice araştırmanı öneririm dediysen benim verdiğim bilginin de yanlışlık payı olabilir bu yüzden işin sonunda kendisinin iyice araştırması gerekir. Sonuçta memnun kalmazsa sorumluluk bizde değildir senin de dediğin gibi. Benim öneri yapma sebebim tamamen iki monitör arası Hz farkıydı zaten geri kalan kısım için bir bilgi vermedim.

Nasıl sen bana satıcı sayfalarında yanlış bilgi olabiliyor iyice araştırmanı öneririm dediysen benim verdiğim bilginin de yanlışlık payı olabilir bu yüzden işin sonunda kendisinin iyice araştırması gerekir.
Ben size yanlis bilgi verdiginizi soyledim. Arastirmanizi tavsiye etmedim. Ek olarak yanlis bilgi vermekle arastirmaya yonlendirmek farkli seyler.
Sonuçta memnun kalmazsa sorumluluk bizde değildir.
Kotu urun onerilmesi sonucunda yasanan memnuniyetsizlik, bizi de baglar. Sen onerdigin urun hakkinda bilgi sahibi degilsen vebali senin de boynuna. Iyi oldugunu bildigin bir urun neticesinde yasanan problem ise seni baglamaz, sanssizlik der gecersin.

Bir başkasının önerisiyle cihaz alınmaz derken kastettiğim şey şuydu. Örneğin birisi, sen a marka monitör isterken sana b modelini önerdi ve sen ikisini karşılaştırmadan b markasını araştırmadan b markasını aldın ve monitörden memnun kalmadın iade de edemedin monitör elinde kaldı. İşte bu yüzden sadece birisinin önermesiyle bir şey alınmaz, birisinin sana yaptığı önerme sana alternatif bir seçim oluşturur sende daha önceden seçtiğin cihazla karşılaştırmasını yapıp iyi olanı içine sineni alırsın.

Arkadaşın paylaşmış olduğu ekrandan anladığım kadarıyla kendisi 2K bir monitör bakıyor. Ben de bunun üzerine benzer fiyata 240 Hz 2K olan bir monitörü kendisine seçenek olarak sundum. Geri kalan araştırmayı ve karşılaştırmayı kendisinin yapabileceğini düşündüm. Nasıl sen bana satıcı sayfalarında yanlış bilgi olabiliyor iyice araştırmanı öneririm dediysen benim verdiğim bilginin de yanlışlık payı olabilir bu yüzden işin sonunda kendisinin iyice araştırması gerekir. Sonuçta memnun kalmazsa sorumluluk bizde değildir senin de dediğin gibi. Benim öneri yapma sebebim tamamen iki monitör arası Hz farkıydı zaten geri kalan kısım için bir bilgi vermedim.

Bu yaptığınız hiç doğru değil. Sadece Hz değerine bakıp monitör öneriyorsunuz. Önerdiğin ürün hakkında bilgi sahibi değilsin. Monitör kötü olduğu zaman konu sahibi demeyecek mi siz bunu bana önerdiniz diye? Hadi diyelim demedi veya fark edecek bilgisi yok bu yaptığınız doğru mu? Konunun açılmasının sebebi zaten konu sahibinin bilmeyip tecrübeli birilerinden yardım istemesi. Araştırıp kendi bulacaksa zaten konu açmakla uğraşmaz. Öneri konularında ürün hakkında bilgi değilsen yorum yapmamalısın. Kullanıcı bunun için para verecek çünkü.

Ben de geçen gün telefon konusu açtım mesela. İhtiyaçlarım ve öneriler doğrultusunda Honor 400 Pro'nun bana ideal olduğunu söylediler, ben de telefon konusunda monitör kadar bilgili olmadığım için önerilere göre hareket ettim. Şimdi hiçbir şey bilmeyen adam sallıyorum 120Hz ekran var diye Honor 400 Pro önerse ve ben buna 35k para verip memnun kalmasam hiç hoş olmazdı.

Kendinizi konu sahibinin yerine koyun. Bir ürün alacaksınız ama bilginiz ya yeterli değil ya da araştırmak için zamanınız yok, siz de daha bilgili birileri olur diye konu açıp öneri istiyorsunuz. Konuyla alakalı bilgisi olmayanlar gelip sizi yanlış yönlendiriyor. Siz de gidip kötü bir ürün alıp memnun kalmıyorsunuz. Veya doğrusunu alacağınız halde sizi yanlış ürüne yönlendiriyor. Umarım demek istediğim anlaşılmıştır.

Bir başkasının önerisiyle cihaz alınmaz derken kastettiğim şey şuydu. Örneğin birisi, sen a marka monitör isterken sana b modelini önerdi ve sen ikisini karşılaştırmadan b markasını araştırmadan b markasını aldın ve monitörden memnun kalmadın iade de edemedin monitör elinde kaldı. İşte bu yüzden sadece birisinin önermesiyle bir şey alınmaz, birisinin sana yaptığı önerme sana alternatif bir seçim oluşturur sende daha önceden seçtiğin cihazla karşılaştırmasını yapıp iyi olanı içine sineni alırsın.

Sırf 240 Hz diye alınmayacak bir monitörü neye göre öneriyorsunuz o zaman? Ne zamandan beri kağıt üstü verilere göre monitör öneriliyor? Önerdiğiniz model hakkında bilginiz yok. Genel monitör hakkında bile bilginiz olmayabilir. Sırf 240 Hz diye kötü monitör önerilmez, özellikle kağıt üstü verilere bakarak. Panel piyangosu diye bir olay var başta. Haberiniz var mı? Sanmam.

Sanki monitörü zorla aldırıp elinizde patlatmışım gibi hepiniz ateşlenmişsiniz. Ben sadece alternatif bir örnek sundum arkadaşa benzer fiyattalar ve hz değeri daha yüksek olduğu için. Sayfalarda yazan diğer değerler neyse onları söyledim. Yok paneli zortmuş yok şurda üretiliyormuş. Yok değerler gerçek değilmiş bunları alacak kişide araştırabilir. Sonuçta bende tüm günümü ekran başında monitör araştırarak geçirmiyorum. Dünya üzerinde binlerce monitör mevcut. Bu tavsiye bana yapılmış olsa yine de açar dikkatlice araştırırdım beğenmezsem de almazdım bu kadar basit. Konu hakkında bir bilgim var gibisinden de övünmedim belirttiğim gibi sadece yakın fiyatta daha yüksek hz'e sahip olduğu için ve kağıt üstü verileri iyi olduğu için alternatif sunmak amaçlı gösterdim. Geri kalan araştırmasını paneli nedir nerde üretiliyor değerlerini gerçekten sunabiliyor mu gibi şeyleri alacak arkadaş araştırabilir. Şahsen birisi bana 50 binlik oled ekran bile önerse listeme not alır araştırmasını kendimde yine yaparım.

Önerisi yapılan ekranı araştırdıktan sonra kötüyse de sessizce listemden siler. Arkadaşa ilgisi içinde yine de teşekkür ederim. Sen bilgisizsin ne öneriyorsun tarzı bir şey yapmam üstüne de gitmem