can.cnqz

Gelişen
Selam,

Elimde şöyle bir sistem var;
  • Anakart: ROG STRIX Z390-F Gaming.
  • İşlemci: i7-9700K (5 GHz OC + undervolt)
  • RAM: 2x8 T-Force Night Hawk 3200 MHz.
  • Kasa: XPG Valor Air.
  • CPU Cooler: CM MasterLiquid ML240L V2.
  • Depolama: 1x M.2 SSD 500 GB + 1x SATA SSD 1 TB.
  • Ekran: Samsung Odyssey G3 27" 165Hz 1080p.
Bu sistem bana sevdiğim birisi tarafından kaldı. PC toplamak gibi bir derdim şu anlık yok. Geriye sadece PSU ve ekran kartı alma işim kalıyor. Aslında elimde PSU var ama PSU hem eski (ilk sahibiyim güzel baktım.) hem de çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum. PSU Cooler Master MasterWatt Lite 600W 80+ White diye geçiyor. Cooler Master PSU markaları arasında iyi bir marka fakat ben bu modele şu sistemde güvenmiyorum.

Sorum şu şekilde, ikinci elde 2 adet kart buldum birisi RX 6600 XT diğeri ise RX 6700 XT. İlki 6 bin TL bandında (RX 6600 XT.), RX 6700 XT ise 9 bin TL bandında. Ben çok ağır renderlar, çok yüksek çözünürlükler, Ray Tracing performansları arayan bir insan değilim. LoL, Valorant, CS vs. oyunların yanı sıra hikaye tabanlı GoW Ragnarok, Days Gone, Ghost of Tsushima, Witcher gibi bilimum oyunları orta grafikler veya yüksek grafiklerde ortalama 100 FPS bandında oynamak istiyorum. İki kart arasındaki 3 bin lira fiyat farkına güzel bir PSU alma şansım da var. Sizde 6700 XT mi almalıyım yoksa 6600 XT benim için yeterli olur mu? Sistemi sat DDR5 sistem topla diyecekler olursa diye söylüyorum sistem toplamayacağım elimdeki ile bir dönem yetinip ileride satıp, muhtemelen o zamana kadar DDR6 çıkmış olursa DDR6'ya geçmeyi planlıyorum.

Ortalama 100 FPS ve üstü istememin sebebi ise ekran Hz değerine ne kadar yakın olursam o kadar smooth bir oynayış yakalıyorum bu benim için bir kriter.

Dipnot: Eğer 6700 XT almam ve PSU değişmem şart ise ki muhtemelen şart çünkü PSU'nun GPU beslemesi 8+8 pin şeklinde çıkış vermekte olsa bile ortalama 200W beslemeyi oradan verir mi şüphelerim var, bütçemin üstüne 2 bin lira daha eklemeye çalışabilirim.

Bütçem 10 bin TL. Cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Bu sistem bana sevdiğim birisi tarafından kaldı. PC toplamak gibi bir derdim şu anlık yok. Geriye sadece PSU ve ekran kartı alma işim kalıyor. Aslında elimde PSU var ama PSU hem eski (ilk sahibiyim güzel baktım.) hem de çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum. PSU Cooler Master MasterWatt Lite 600W 80+ White diye geçiyor. Cooler Master PSU markaları arasında iyi bir marka fakat ben bu modele şu sistemde güvenmiyorum.

Sorum şu şekilde, ikinci elde 2 adet kart buldum birisi RX 6600 XT diğeri ise RX 6700 XT. İlki 6 bin TL bandında (RX 6600 XT.), RX 6700 XT ise 9 bin TL bandında. Ben çok ağır renderlar, çok yüksek çözünürlükler, Ray Tracing performansları arayan bir insan değilim. LoL, Valorant, CS vs. oyunların yanı sıra hikaye tabanlı GoW Ragnarok, Days Gone, Ghost of Tsushima, Witcher gibi bilimum oyunları orta grafikler veya yüksek grafiklerde ortalama 100 FPS bandında oynamak istiyorum. İki kart arasındaki 3 bin lira fiyat farkına güzel bir PSU alma şansım da var. Sizde 6700 XT mi almalıyım yoksa 6600 XT benim için yeterli olur mu? Sistemi sat DDR5 sistem topla diyecekler olursa diye söylüyorum sistem toplamayacağım elimdeki ile bir dönem yetinip ileride satıp, muhtemelen o zamana kadar DDR6 çıkmış olursa DDR6'ya geçmeyi planlıyorum.

Ortalama 100 FPS ve üstü istememin sebebi ise ekran Hz değerine ne kadar yakın olursam o kadar smooth bir oynayış yakalıyorum bu benim için bir kriter.

Dipnot: Eğer 6700 XT almam ve PSU değişmem şart ise ki muhtemelen şart çünkü PSU'nun GPU beslemesi 8+8 pin şeklinde çıkış vermekte olsa bile ortalama 200W beslemeyi oradan verir mi şüphelerim var, bütçemin üstüne 2 bin lira daha eklemeye çalışabilirim.

MasterWatt 552W veriyor 12V kanalından. Sisteme yine yeterli gelmesi gerek ucu ucuna da olsa.

Ama PSU değiştirilecekse:

Bu model olabilir. Evet tek kablo üzerinden besleme yapıyor. Fakat tek kablo 150W kadar taşıyabiliyor. PCI-E girişinden de 75W çekebiliyor ekran kartları.

Delta'ya bakılabilir belki. Ayrı 2 tane PCI-e kablosu olması lazım. İç bileşenleri muazzam. Fan sesi yüksek. Regülasyonu çok da başarılı değil. Eğer alırsanız almadan önce kablo sayısını kesinlikle sorun.

Son düzenleyen: Moderatör:
MasterWatt 552W veriyor 12v kanalından. Sisteme yine yeterli gelmesi gerek ucu ucunada olsa.

Ama PSU değiştirilecekse:

Bu model olabilir. Evet tek kablo üzerinden besleme yapıyor. Fakat tek kablo 150W kadar taşıyabiliyor. PCI-e girişinden de 75W çekebiliyor ekran kartları.

Delta'ya bakılabilir belki. Ayrı 2 tane PCI-e kablosu olması lazım. İç bileşenleri muazzam. Fan sesi yüksek. Regulasyonu çok da başarılı değil. eğer alırsanız almadan önce kablo sayısını kesinlikle sorun.

Peki GPU için gereken cevabı yazmamışsınız. Sanırım konu uzun olduğu için biraz anlam karmaşası yaşatmış olabilir, ayrıyeten stuttering yaşarsam bu beni ciddi anlamda üzebilir. Çıkmazda kaldım.

Peki GPU için gereken cevabı yazmamışsınız. Sanırım konu uzun olduğu için biraz anlam karmaşası yaşatmış olabilir, ayrıyeten stuttering yaşarsam bu beni ciddi anlamda üzebilir. Çıkmazda kaldım.
Eğer voltajlar anlık olarak çok fazla düşerse shuttering yapabilir. Regulasyonu iyi bir güç kaynağında shuttering olacağını sanmıyorum.

Eğer voltajlar anlık olarak çok fazla düşerse shuttering yapabilir. Regulasyonu iyi bir güç kaynağında shuttering olacağını sanmıyorum.
AMD kartlarda stutter problemi NVIDIA gibi genele bakılarak (bütün komponentleri elden geçirerek) yaşanan bir durum olmayabiliyor genelde AMD driverları yüzünden yaşanıyor. 6 yıldır kullandığım ASUS ROG RX 570 4 GB ekran kartım var bunun 3 yılı bizzat kendim kullandım 3 yıldır da dükkandaki PC'de takılı bir şekilde çalışmakta kendisi çok nadir Wattman hatası verdiği için kendisinden memnundum. PSU tavsiyen için teşekkür ederim NZXT'nin bu modelinde yarı modüler olduğu için 20+4 pin, CPU 4+4 pin ve PCI-e 8 pin sabit ayriyetten bir adet daha 8 pin PCI-e kablosu da kutudan çıkıp modüler bir şekilde kullandırıyormuş araştırmalarım sonucu gördüm. Bu bağlamda PSU tercihimi bundan yana kullanacağım sistemi eski PSU ile kullanıp riske atmak istemiyorum.

GPU anlamında konuda bahsi geçen hangi kartları almam gerektiği hakkında bilgin var mıdır? Teşekkür ediyorum.

Psu tavsiyen için teşekkür ederim NZXT'nin bu modelinde yarı modüler olduğu için 20+4 pin, Cpu 4+4 pin ve PCI-e 8 pin sabit ayriyetten bir adet daha 8 pin PCI-e kablosuda kutudan çıkıp modüler bir şekilde kullandırıyormuş araştırmalarım sonucu gördüm. Bu bağlamda PSU tercihimi bundan yana kullanacağım sistemi eski psu ile kullanıp riske atmak istemiyorum.
NZXT'nin bu modeli yarı modüler değil. O farklı bir sürümü. Bu sürümünde modüler yapı yok. tek kablo üzerinden 2 tane PCI-E 8 pin çıkışı var.

NZXT'nin bu modeli yarı modüler değil. O farklı bir sürümü. Bu sürümünde modüler yapı yok. Tek kablo üzerinden 2 tane PCI-e 8 pin çıkışı var.

Atmış olduğunuz link üzerinden Sinerji bilgisayarın sayfasına girdiğimde aynı fiyata yarı modüler olan karşıma çıkıyor hangisi daha iyi.

Selam,

@Yusuf7878 PSU konusunda gerekli bilgilendirmeyi yapmış zaten. Bende ekran kartı konusunu yanıtlayayım. 😀

RX6700XT alabilirseniz çok daha iyi olur.