Zaranon

Uzman
Yakın zamanda bu bütçe ile bir sistem toplayacağım ama sıvı soğutma, PSU, kasa ve anakart konusunda, özellikle de kasa ve PSU konusunda alternatif fikirlere ve tavsiyelere ihtiyacım var.
  • AMD Ryzen 7 9800X3D
  • NVIDIA RTX 5070 Ti
  • 32x2 GB 6000 MHz EXPO RAM
Kararsız kaldığım ve şu anda almayı düşündüğüm parçalara gelecek olursak:
Genel olarak sistem böyle. Bütçe konusunda biraz zorlamaya girecek. RAM konusunda 64 olması kişisel tercihim ve kararlıyım.
Alternatif fiyat/performans olarak şununla şu parça değiştirilebilir dediğiniz bir şey var mı özelliklerden fazla kayıp vermeden?
  • Bu PSU'yu alıp almamak arasında kararsızım ama genel araştırmalarım sonucu kaliteli F/P bir PSU gibi, sizce alınır mı?
  • Kasa konusunda da memnunum ama daha fiyat/performans bir kasa öneriniz varsa alabilirim.

Öneriniz var mı? Etkili ve kaliteli bir soğutucu olduğunu düşünüyorum aslında. Kasaya sığma konusunda da sıkıntı yaşamamam gerekiyor ama biraz fiyatı tuzlu tabii.

Öncelikle böyle bir soğutucuya ihtiyacınız yok onu belirteyim, ama yok ben yüksek performanslı bir soğutucu alacağım derseniz bunu öneririm, o soğutucudan daha iyi.

Bu konuyu incelemenizi tavsiye ederim.

Öncelikle böyle bir soğutucuya ihtiyacınız yok onu belirteyim ama yok ben yüksek performanslı bir soğutucu alacağım derseniz bunu öneririm, o soğutucudan daha iyi.

Bu konuyu incelemenizi tavsiye ederim.

Konuyu baştan sona inceledim, soğutucu tercihimi Lian Li'den yana yapacağım teşekkürler. Son olarak anakart konusunda ne dersiniz? B850 11k civarında tercih edilebilir mi sizce? Ya da diğer ASUS 650 serisi kart 7000'e düşmüştü geçtiğimiz gaming gecesinde, onu mu önerirsiniz? Almışken ileriye dönük baktığım için 3-4 daha fazla vermeyi planlayıp B850 düşündüm. Farklı bir kart da önerebilirsiniz ama düzgün bir modele denk gelemedim.

B650 E gayet yeterli o işlemci için, Gigabyte B650 Gaming X AX V2 anakartı 8000 TL altında yakalabilirseniz o biraz daha iyi, onu tavsiye ederim.

@20424 hocam sonunda sistemi alabilecek zamanı bulabildim, GPU ile satın almaya başladım, diğer parçalar kaldı.
Şu an Lian Li Galahad II Lite Performance minimum 5500 bandına gelmiş. Arctic Liquid Freezer III düz modelinden hala 1000 TL ucuz, hala Lian-Li almak mantıklı gibi duruyor. Ama diğer bir yandan bütçe konusunda ufak tefek sıkıntıya giriyorum gibi şu an ama biraz düşürmeye çalışıyorum.

Kasada daha uygun bir model ya da PSU'da mı değişiklik yapsam diyordum fakat PSU konusunda hala en fiyat performansı sanırım Enermax 1350. Kasa için daha uygun bir kasa öneriniz olur mu?

Bir de son olarak anakart konusunda hala bir soru işaretiyim maalesef. Sizin önerdiğiniz Gigabyte anakartı da iki sitede gördüm bizdehesaplı ve gamemar adında fakat pek güvenilir durmuyorlar, gereksiz baş ağrısı için risk alasım yok. Vatan'da tesadüfen bu modellere denk geldim. Yorumunuz var mıdır?
-
https://www.vatanbilgisayar.com/asu...50-soket-am5-ddr5-8000mhz-oc-m-2-anakart.html (Bahsi geçen ASUS modeli, 9000 bandında.)

Son düzenleyen: Moderatör:

-Kasayı H6 Flow yapıyorum.
-PSU olarak Enermax'dan devam edeceğim yine. Hem piyasaya göre iyi hem de ileriye dönük de bir ürün olur.
-Sıvı soğutma konusunda şu ikisinden birisini tercih edeceğim sanırım. Freezer II almaktansa biraz daha ekleyip bu modellerden birisini tercih etmek en mantıklısı gibi duruyor. Şu anda RGB'si olmayan model de Lian Li modelinden ucuz kalmış:

Anakart konusunda da attığınız linkte stok gözükmüyor :/. Akakçe'de de 10k bandında görebildim ama yine aynı siteler. Alternatif bir kart bakacağım, epey bir model var ama hala büyük bir soru işareti anakart. Direkt yeni bir konu da açabilirim belki anakart önerisi için.

Son düzenleyen: Moderatör: