i5 7500F

Becerikli
Merhaba,

Evimde 100 Mbps TT fiber var. Şu anda TT'nin verdiği TP-Link EX520V router'ı kullanıyorum ama 2+1 evde bile bazı sorunları var. İnternette AX 1800 ve AX 3000 ibareli modemler görüyorum. Bu modellerin farkı ne? 100 Mbps internet için çok fark eder mi?

Ben şu anda üniversite için bu evde kalıyorum. Yaklaşık iki veya üç sene içinde bu evden gideceğim. Memleketteki evimde fiber yok, 35 Mbps VDSL altyapı kullanılıyor. Muhtemelen de fiber önümüzdeki 50 yıl boyunca gelmeyecek. O yüzden Keenetic Hooper DSL almak mantıklı gibi geliyor. En azından ileride kullanabileceğim bir alan olmuş olur.

Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum ve ürün önerilerinizi bekliyorum.

Bütçe: 5.000 TL'ye kadar çıkarım ama mümkünse 4.000 TL ve altı.

@kompetankedi

Son düzenleme:
Benim tavsiyem bridge mod destekli bir VDSL modem ile TP-Link B230 kullanman daha mantıklı olur.
Benim oradaki asıl amacım memleketteki modem bozularsa veya bir şey olursa diye DSL özellikli mi alsam diye düşündüm.

Şu an asıl odağım 100 mbps fiber. B230 model EX520v’den iyi midir? Fiyatı baya uygun geldi, Hooper serisinden çok çok ucuz.

Benim oradaki asıl amacım memleketteki modem bozularsa veya bir şey olursa diye DSL özellikli mi alsam diye düşündüm.

Şu an asıl odağım 100 Mbps fiber. B230 model EX520V'den iyi midir? Fiyatı bayağı uygun geldi, hooper serisinden çok çok ucuz.

İyi hocam bende şu an TDBW9970V3 bridge mod ile fiber router da kullanıyorum.

Hocam modellerden, router'lardan pek anlamıyorum. Dediğiniz mod ne işe yarıyor tam olarak?

Kısaca DSL sinyali, fiber router'ın anlayabileceği hale çeviriyor; siz PPPoE bilgilerinizi fiber router'dan giriyorsunuz.

Merhaba,

Evimde 100 Mbps TT fiber var. Şu anda TT'nin verdiği TP-Link EX520V router'ı kullanıyorum ama 2+1 evde bile bazı sorunları var. İnternette AX 1800 ve AX 3000 ibareli modemler görüyorum. Bu modellerin farkı ne? 100 Mbps internet için çok fark eder mi?

Bende 1gbps fiberde ex520v kullanıyorum ama uzakta kaldığı için halo h80 mesh sistemini ap modunda kullanıyorum. Fakat router gayet yeterli nasıl bir sorun yaşıyorsunuz.

AX cihazlar wifi6 dır
AC ler ise wifi 5

1800 ve 3000 gibi ifadeler ise
Teorik olarak kablosuz veri taşıyabilme potansiyelini söyler (2.4 ve 5ghz bantlarının toplam taşıma miktarı)

Bende 1gbps fiberde ex520v kullanıyorum ama uzakta kaldığı için halo h80 mesh sistemini ap modunda kullanıyorum. Fakat router gayet yeterli nasıl bir sorun yaşıyorsunuz.

AX cihazlar wifi6 dır
AC ler ise wifi 5

1800 ve 3000 gibi ifadeler ise
Teorik olarak kablosuz veri taşıyabilme potansiyelini söyler (2.4 ve 5ghz bantlarının toplam taşıma miktarı)
Hocam şöyle bir sanat eseriyle açıklayayım;

Ekran görüntüsü 2026-06-12 234021.webp

İnternet oda 1'de leş gibi, neredeyse çekmiyor, reels bile izleyemiyorum. Oda 2, 3 ve salonda iyi ama balkonda kötü. Bu ev 70 m².

Oda 2 = Oda 3 = Salon > Balkon > Oda 1