Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Polyester, maliyeti düşürmek için kullanılan sentetik bir malzeme. Tamamen yün tercih edilmesi lazım bence.
%100 Yün olanı alın. Polyestere göre çok daha fazla sıcak tutacaktır. Ancak yün olan daha fazla kırışacaktır rüzgarlı havalarda bilginize.Kaşe kaban almak istiyorum, %55 yün ve polyester karışımı ürünler var. Bir de %100 yün. Yün ne gibi sorun oluşturabilir, şekil bozulma, yağmur suyu geçirme vs.? Polyester gerekli mi?
Aynı sorunu/soruyu benim de düşünmem gerekmişti.
Tekstil konusundan anlayan birisi değilim.
Polyester karışımı gerekiyor sanırım ama neden gerektiğine ilişkin hiçbir fikrim yok.
(Kendim de merak ettiğim için gün içinde tekstilci bir arkadaşı arayıp soracağım.)
Tekstil konusundan anlayan birisi değilim.
Polyester karışımı gerekiyor sanırım ama neden gerektiğine ilişkin hiçbir fikrim yok.
(Kendim de merak ettiğim için gün içinde tekstilci bir arkadaşı arayıp soracağım.)
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ürün ütülenebilir mi, rüzgar, yağmur geçirir mi ki? Polyester karışımı sanki daha az yağmur geçirir ve sağlam olur gibi geldi hocam?%100 Yün olanı alın. Polyestere göre çok daha fazla sıcak tutacaktır. Ancak yün olan daha fazla kırışacaktır rüzgarlı havalarda bilginize.
Hocam polyester dediğimiz malzeme ve yağmur rüzgar gibi şeylere daha dayanıklıdır. Ama kaban alma kriterleri yağmur geçirmemesi olamaz. Kabanın kullanım amacı soğuk havalarda ısınma ihtiyacını gideren şık bir parça olmasıdır. Yüne kıyasla yağmur rüzgar geçirmesini istemiyorsanız polyester tercih edebilirsiniz. Ütülenme konusunu bilmiyorum.Bu ürün ütülenebilir mi, rüzgar, yağmur geçirir mi ki? Polyester karışımı sanki daha az yağmur geçirir ve sağlam olur gibi geldi hocam?
Polyester yüzünden bazı yerler aşırı sürrünmeden dolayı ütü yanığı gibi yüzey değişimine uğrayabilir. Uzun vadeli olmuyor.
Hocam peki bu yün tüylenme yapar mı?
Hocam polyester dediğimiz malzeme ve yağmur rüzgar gibi şeylere daha dayanıklıdır. Ama kaban alma kriterleri yağmur geçirmemesi olamaz. Kabanın kullanım amacı soğuk havalarda ısınma ihtiyacını gideren şık bir parça olmasıdır. Yüne kıyasla yağmur rüzgar geçirmesini istemiyorsanız polyester tercih edebilirsiniz. Ütülenme konusunu bilmiyorum.
Tüylenme ve elektriklenme durumu ne olur hocam?
İkisi de polyesterde daha fazla görülür.Hocam peki bu yün tüylenme yapar mı?
Tüylenme ve elektriklenme durumu ne olur hocam?