Merhaba, CS, Valorant, Fortnite, PUBG, r6.. Gibi FPS oyunlarında rahatlıkla minimum 200 FPS verebilecek bir sistem istiyorum. Genelde FPS oyunları oynuyorum hikayeli oyunlarla pek aram yoktur. Dolayısıyla işlemcimi ekran kartıma göre daha yüksek tutmam daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca sistemi de ileride zaman zaman güncellemeyi düşündüğüm için o konuda da elverişli olmasını istiyorum. Hazır sistem mi veyahut toplama sistem mi almalıyım bu konuda? Sizin de tavsiyeleriniz varsa bekliyorum. Bütçe belirli değil bu yüzden bulabildiğiniz minimum fiyatta ve kaliteli parçalara sahip önerebileceğiniz sistem varsa bekliyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Arlecchino
Başarılı
Merhaba, CS, Valorant, Fortnite, PUBG, r6.. Gibi FPS oyunlarında rahatlıkla minimum 200 FPS verebilecek bir sistem istiyorum. Genelde FPS oyunları oynuyorum hikayeli oyunlarla pek aram yoktur. Dolayısıyla işlemcimi ekran kartıma göre daha yüksek tutmam daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca sistemi de ileride zaman zaman güncellemeyi düşündüğüm için o konuda da elverişli olmasını istiyorum. Hazır sistem mi veyahut toplama sistem mi almalıyım bu konuda? Sizin de tavsiyeleriniz varsa bekliyorum. Bütçe belirli değil bu yüzden bulabildiğiniz minimum fiyatta ve kaliteli parçalara sahip önerebileceğiniz sistem varsa bekliyorum.
2. el ve sıfır karışık bedava denecek fiyatlara dizebilirsin. İşlemci olarak 5600 ekran kartı olarak 6600XT alabilirsin. Anakart ve RAM gibi bazı parçaların 2. eli nedense sıfırdan pahalı ufak bir gezinti ile uyguna sıfır A520 bulabilirsin. Fakat ileri zamanda güncelleme kısmı AM4 sokette artık yok gibi AM5 geçip 7500F alman senin için daha mantıklı olur. Bütçen ne kadar?
Hocam 2. el işlerine pek bulaşmak istemiyorum, hem vakit alıyor hem de güvenemem gibi kolay kolay.Min parayla yapacaksan 5600+ 1080Ti 3060 tarzı şeyler cillop gibi olur bence.
Bütçe şimdilik 30.000 civarı diyebilirim, bu bütçeyle beklentimi karşılayabilir miyim yoksa arttırmam mı gerek? Sıfır bir sistem olmasını istiyorum.2. el ve sıfır karışık bedava denecek fiyatlara dizebilirsin. İşlemci olarak 5600 ekran kartı olarak 6600XT alabilirsin. Anakart ve RAM gibi bazı parçaların 2. eli nedense sıfırdan pahalı ufak bir gezinti ile uyguna sıfır A520 bulabilirsin. Fakat ileri zamanda güncelleme kısmı AM4 sokette artık yok gibi AM5 geçip 7500F alman senin için daha mantıklı olur. Bütçen ne kadar?
Valla hocam önereceğiniz modeller sorunsuzsa, AMD tarafında yazılım hatası yoksa hiç fark etmez. Hazır sistem mi toplama sistem mi sorusuna gelicek olursam da daha önce hiç sistem toplamadım ama aşırı zor bir durum yoktur herhalde. Amacım en ucuz maliyetle PUBG gibi bir oyunda 200 FPS verebilecek bir sistem. 2. el istemiyorum ama.NVIDIA veya AMD fark eder mi? Hazır sistem mi, toplama mı?
Arlecchino
Başarılı
Vallahi hocam önereceğiniz modeller sorunsuzsa, AMD tarafında yazılım hatası yoksa hiç fark etmez. Hazır sistem mi toplama sistem mi sorusuna gelecek olursam da daha önce hiç sistem toplamadım ama aşırı zor bir durum yoktur herhalde. Amacım en ucuz maliyetle PUBG gibi bir oyunda 200 FPS verebilecek bir sistem. 2. el istemiyorum ama.
Dediğiniz değerleri verebilecek bulabildiğim en uygun sistem.
Attığınız sistem güzelmiş hocam, bütçeme de uygun. Fakat şunu sormak istiyorum: sizce toplama sistem mi yoksa hazır sistem mi almalıyım? Bu arada sistemi ileride güncellemek istediğim için A620 değil de B650 serisi bir anakart takmam daha doğru olmaz mı? Bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın.Dediğiniz değerleri verebilecek bulabildiğim en uygun sistem.
xBN
Yetkin
Attığınız sistem güzelmiş hocam, bütçeme de uygun. Fakat şunu sormak istiyorum: Sizce toplama sistem mi yoksa hazır sistem mi almalıyım? Bu arada sistemi ileride güncellemek istediğim için A620 değil de B650 serisi bir anakart takmam daha doğru olmaz mı? Bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın.
Sistem bu haliyle iyi. Hazır sistem daha mantıklı ve fiyat olarak da toplamaya göre makul olur.
Kendi çapımda şöyle bir sistem topladım hocam. Nasıl sizce? İleride sistemi yükseltmek istediğim için anakartta B650 serisi kullandım.Sistem bu haliyle iyi. Hazır sistem daha mantıklı ve fiyat olarak da toplamaya göre makul olur.