Bir ara haberlere çıkmıştı 1 tane SSD alıyor adam adama 20 tane mi ne gönderiyorlar galiba o da Amazon muhabbetiydi. Bu firma bir hoştur ama iyidir. Müşteri temsilcisi böyle şeyleri önemsemiyorlar değil müşteri memnuniyeti ve alıcısının diğer alıcılara daha kolay ulaşılabilir olması onu daha iyi ettiği için sıkıntı yok diyor bence.

Merhaba, kardeşim hediye almak amacıyla Amazon'dan bana monitör satın almış. Satın aldığı monitörün modeli https://www.amazon.com.tr/dp/B0D7CPSNSX buymuş. Kardeşim evde yokken monitör geldi ve ben monitörü kurdum, jelatinlerini çıkardım. Daha sonrasında akşam kardeşim eve geldiğinde bu monitörün, kendi aldığı monitörden daha pahalı olduğunu ve bu monitörü sipariş etmediğini söylediğinde yanlış ürün geldiğini fark ettik. Ben de bugün hemen ürünü iade etmek için Amazon destekle iletişime geçtim. Amazon destekte konuştuğum canlı müşteri temsilcisi ise ürünün bende kalabileceğini, bunun sorun olmadığını söyledi. Banan gelen ürün ise bu https://www.akakce.com/monitor/en-u...k-pivot-360-hz-oyuncu-u-fiyati,930379450.html. Daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu? Amazon'un arada bu kadar fiyat farkı olmasına rağmen hatalarının kendilerinden kaynaklandığı için iade istememesi normal bir durum mu? Ben vicdanen rahat olmadığım için Amazon'la iletişime geçtim. Çünkü sipariş edilenden daha pahalı bir ürün geldi ve bu açıdan bir haksızlık durumu ortaya çıkıyordu. Ben de rahatsız olmamak için iade etmek istediğimi söylediğimde "ürünü kullanın artık size ait" dediler. Konuşma görsellerini aşağıya bırakıyorum.

Eki Görüntüle 216543
Eki Görüntüle 216544Eki Görüntüle 216545

Benim siparişleri de anlaşmalı oldukları kargo firması binanın içerisine bırakıp kaçıyor amazona yazdığım halde hiçbir şey düzeltilmiyor iyiler aldığınız ürün hatalı çıktı diyelim kargoyu iade almadan para iadesi yapıyorlar ama dediğim gibi bu kargonun iletimi ile ilgili bir disiplinsizlik var.
Amazon'da aldığın ürüne yorum yazmak istediğin zaman da;
Maalesef Amazon bu hesapta olağan dışı bir yorum etkinliği tespit etti. Sonuç olarak, bu hesap tarafından gönderilen tüm yorumlar kaldırıldı ve bu hesabın Amazon'da yorumlar ve diğer içeriklerle katkıda bulunması engellendi. Daha fazla bilgi için veya bizimle iletişime geçmek için lütfen topluluk yönergelerimize bakın.

Böyle bir yazı ile karşılaşıyorum fix oluyor zaten o kargo kapıya bırakıldıysa ürünün yorum kısmı kilitleniyor desteğe yazıyorsun ilgileneceğiz dense bile bir şey değişmiyor ben şahsen memnun değilim.
Adam posta kutusuna bırakıldı demiş binanın içine yere bırakmış biri kargoyu çalsa mağdur olacağız.

Hocam merhaba, bu konuşmanın üzerinden 1.5 ay geçti. Benim de aklıma sonradan geldi ve garanti kitapçığını incelemeye başladım ve ürünümün garanti kapsamında olduğunu öğrendim. Aşağıda eklediğim görselde de yazdığı gibi "satın alma belgesi sağlanamıyorsa ASUS tarafından kaydedilen üretim tarihi, garanti döneminin başlangıcı olarak kabul edilir." ben ürünü Amazon üzerinden 2026 Ocak ayının 6'sında satın aldım. Normal şartlarda 2029 6 Ocak'a kadar garanti kapsamında olmalı fakat ürünün üretim tarihi 2025 18 Kasım olduğundan dolayı benim ürünüm 2028 18 Kasım'a kadar garanti kapsamında olmuş oluyor. Sadece 2 ay kayıp var. Yani 3 yıl değil de 2 yıl 10 ay garantisi var mış gibi oldu fakat bunun dışında herhangi bir sıkıntı yok. 2 ay fark için de satıcıyla iletişime geçmeye üşendim işin açıkçası. ASUS Türkiye'nin resmi sayfasında üretim tarihi ve garanti süresi yazıyor.

Tabii ki fatura şart. Sizin ne zaman aldiginizi nasıl bilecekler 2 yil doldu mu dolmadi mi diye ve OLED paneller dikkatli kullanmazsanız yanma vs sorunlari oluyor, bu ASUS'ta daha az. Buna göre programlar özellikler mevcut monitörde.

Dosya Ekleri

• Amazon sayfası.webp
    Amazon sayfası.webp
    253,6 KB · Görüntüleme: 67
  • ASUS resmi sayfası.webp
    ASUS resmi sayfası.webp
    122,1 KB · Görüntüleme: 64
  • Garanti Şartı.webp
    Garanti Şartı.webp
    806,1 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
@Hermione Jean Granger hocam elimde fatura yok şu an. Ürün hatalı gönderim olduğu için benim parasını ödediğim ürünün faturası var. Şu an kullandığım olan ASUS ROG STRIX XG27ACDNg modeli monitörün faturası elimde değil. Fatura için satıcıyla iletişime geçmem gerekiyormuş. Amazon müşteri temsilcisi öyle söyledi.

Ben bu monitörü sipariş verdim. https://www.akakce.com/monitor/en-u...-curved-180-hz-oyuncu-u-fiyati,767300179.html

Bana bunu gönderdiler. https://www.akakce.com/monitor/en-u...k-pivot-360-hz-oyuncu-u-fiyati,930379450.html

Ve elimde ilk monitörün yani parasını ödediğim monitörün faturası var. Diğer monitörün faturası yok şu an elimde.

Son düzenleme: