Bütçe
11.000 TL

Halo 34

Uzman
Cooler Master ML360 Atmos II, bu modelin üst panele rahat sığabileceği RAM'lerle çarpışma yapmayacağı bir model var mı?

Daha iyi olabilecek kasa pek yok. Zirvedir her açıdan.
Fractal North var, o da gereksiz pahalı ve stok sıkıntılı.

Daha iyi olabilecek kasa pek yok. Zirvedir her açıdan.
Fractal North var, o da gereksiz pahalı ve stok sıkıntılı.
Hocam kusura bakmayın ama şunun tam olarak neresi zirve? 4-5k'ya alabileceğim kasalar da bu şekilde görünüyor.

Hocam kusura bakmayın ama şunun tam olarak neresi zirve? 4-5k'ya alabileceğim kasalar da bu şekilde görünüyor.
Araştırırsanız bulabilirsiniz. Yapay zeka vs. bilmez ama. Derin araştırmanız lazım. İngilizce de varsa iyi olur. Benim kusura bakacağım bir şey yok 1+1=2 ile aynı mesele bu. Sizin veya benim ne düşündüğümün önemi yok.

@Halo ya ben aslında Lancool 216-207-217 gibi bir şey önerirdim, fazlasına gerek yok. Örneğin Lancool 216 ile Lancool 3 arasında 2 derece fark var. Herhangi bir ayar yapmadan en baba soğutmayı veriyor mesela Lancool 216. Sen söylediklerimden birisi seç al dayı nasıl istersen.
O kasalar bunun çakmaları. Fark orada. ;)
🫡🫡

O kasalar bunun çakmaları. Fark orada. ;)
Çakması olsun umrumda değil.

Araştırırsanız bulabilirsiniz. Yapay zeka vs. bilmez ama. Derin araştırmanız lazım. İngilizce de varsa iyi olur. Benim kusura bakacağım bir şey yok 1+1=2 ile aynı mesele bu. Sizin veya benim ne düşündüğümün önemi yok.

@Halo ya ben aslında Lancool 216-207-217 gibi bir şey önerirdim, fazlasına gerek yok. Örneğin Lancool 216 ile Lancool 3 arasında 2 derece fark var. Herhangi bir ayar yapmadan en baba soğutmayı veriyor mesela Lancool 216. Sen söylediklerimden birisi seç al dayı nasıl istersen.

🫡🫡
Siz biliyorsanız araştırma zahmetinden kurtaranıza beni?

Siz biliyorsanız araştırma zahmetinden kurtaranıza beni?
Pek vaktim yok. Forumda eskisi kadar aktif değilim ama kasa işlerini severim, cevapsız bırakmayayım.
“Zirve” derken sadece sıcaklık/airflow kastetmiyorum. 4-5 bin TL bandında gayet iyi hava akışı veren kasalar var, hatta sıcaklık olarak Lancool III’e çok yaklaşabilirler. Benim kastettiğim kasanın toplam kalitesi ve sunduğu paket.

Lancool III’te şasi rijitliği, malzeme kalitesi, yan/ön panel mekanizmaları, kablo yönetimi için ayrılan alan ve kapaklar, büyük radyatör desteği, fan/radyatör yerleşim esnekliği, uzun ekran kartlarıyla çalışma rahatlığı ve genel montaj kolaylığı birlikte çok iyi. Yani tek bir özelliğiyle değil, hemen her alanda güçlü.

Örneğin H7 Flow kötü kasa değil; hatta fiyatına göre çok başarılı ve airflow açısından fazlasıyla yeterli. Ama “aynı şekilde görünüyor” diye aynı sınıfta saymam. Kasanın farkı sadece önünün mesh olması ve içine 3-4 fan takılması değil. Malzeme, mekanik yapı, modülerlik, iç hacmin ne kadar iyi kullanıldığı ve montaj detayları da fiyatı belirliyor.

Dolayısıyla “Lancool III alınca 10 derece daha serin çalışır” gibi bir iddiam yok. 4-5 bin liralık iyi bir airflow kasa da sistemi gayet güzel soğutur. Ben Lancool III’ü airflow + işçilik + kullanım kolaylığı + genişlik + donanım desteği toplamında çok üst seviyede gördüğüm için öyle söyledim. Fractal North, BF360 gibi alternatifleri de daha çok tasarım tercihinden dolayı değerlendiririm; fiyat/özellik tarafında Lancool III bana daha mantıklı geliyor.

Bunun dışında Lancool 3'ün intake fanları 4x140mm ve herhangi bir arıza durumunda fan bulması ve değiştirmesi çok kolay. Sunamaycağı hiç bir şey yok.

@Mujka 'nın önerdiği kasa da iyi @Halo alabilirsin 2bin TL fark vermek istersen. Kasada 2.000 TL hiç az değil ama nasıl istersen.

HAVN BF360 Flow gerçekten Lancool III'ten daha yeni ve bazı konularda daha gelişmiş bir kasa. 2×180 mm fan, GPU'ya hava yönlendiren scoop tasarımı ve çok iyi kablo yönetimi var; termalleri de sınıfının en iyileri arasında. Ama 11 bin TL civarında. Lancool III ise yaklaşık 2.000 TL altına bine 4×140 mm PWM fan, ön+üst 420 mm radyatör, 435 mm GPU desteği ve çok daha geniş modülerlik veriyor. Ben 'zirve' derken mutlak olarak dünyadaki en iyi kasa demiyorum; özellikle fiyatına göre sunduğu toplam paket açısından söylüyorum. BF360 gibi daha modern premium kasalar var ama fiyatları da başka seviyede. Yine de tip olarak Lancool 3 ile ilgili bir problem yoksa ben olsam Lian Li alırdım dayım.

Pek vaktim yok. Forumda eskisi kadar aktif değilim ama kasa işlerini severim, cevapsız bırakmayayım.
“Zirve” derken sadece sıcaklık/airflow kastetmiyorum. 4-5 bin TL bandında gayet iyi hava akışı veren kasalar var, hatta sıcaklık olarak lancool III'e çok yaklaşabilirler. Benim kastettiğim kasanın toplam kalitesi ve sunduğu paket.

Lancool III'te şasi rijitliği, malzeme kalitesi, yan/ön panel mekanizmaları, kablo yönetimi için ayrılan alan ve kapaklar, büyük radyatör desteği, fan/radyatör yerleşim esnekliği, uzun ekran kartlarıyla çalışma rahatlığı ve genel montaj kolaylığı birlikte çok iyi. Yani tek bir özelliğiyle değil, hemen her alanda güçlü.

Örneğin H7 Flow kötü kasa değil; hatta fiyatına göre çok başarılı ve airflow açısından fazlasıyla yeterli. Ama “aynı şekilde görünüyor” diye aynı sınıfta saymam. Kasanın farkı sadece önünün mesh olması ve içine 3-4 fan takılması değil. Malzeme, mekanik yapı, modülerlik, iç hacmin ne kadar iyi kullanıldığı ve montaj detayları da fiyatı belirliyor.

Dolayısıyla “lancool III alınca 10 derece daha serin çalışır” gibi bir iddiam yok. 4-5 bin liralık iyi bir airflow kasa da sistemi gayet güzel soğutur. Ben lancool III'ü airflow + işçilik + kullanım kolaylığı + genişlik + donanım desteği toplamında çok üst seviyede gördüğüm için öyle söyledim. Fractal north, BF360 gibi alternatifleri de daha çok tasarım tercihinden dolayı değerlendiririm; fiyat/özellik tarafında LANCOOL II'ı bana daha mantıklı geliyor.

Bunun dışında Lancool III'ün intake fanları 4x140mm ve herhangi bir arıza durumunda fan bulması ve değiştirmesi çok kolay. Sunamaycağı hiçbir şey yok.

@Mujka'nın önerdiği kasa da iyi @Halo alabilirsin 2bin TL fark vermek istersen. Kasada 2.000 TL hiç az değil ama nasıl istersen.

Havn BF360 Flow gerçekten lancool III'ten daha yeni ve bazı konularda daha gelişmiş bir kasa. 2×180 mm fan, GPU'ya hava yönlendiren scoop tasarımı ve çok iyi kablo yönetimi var; termalleri de sınıfının en iyileri arasında. Ama 11 bin TL civarında. LANCOOL II'ı ise yaklaşık 2.000 TL altına bine 4×140 mm PWM fan, ön+üst 420 mm radyatör, 435 mm GPU desteği ve çok daha geniş modülerlik veriyor. Ben 'zirve' derken mutlak olarak dünyadaki en iyi kasa demiyorum; özellikle fiyatına göre sunduğu toplam paket açısından söylüyorum. BF360 gibi daha modern premium kasalar var ama fiyatları da başka seviyede. Yine de tip olarak Lancool III ile ilgili bir problem yoksa ben olsam Lian Li alırdım dayım.

Yani H7 Flow için ben de kötü bir kasa demem ama bence aradaki farklar çok az/minimal. Zirve denince insan çok iyi şeyler bekliyor. Tabii daha iyidir ama zirve sıfatını hak eder mi bilemiyorum.