Bütçe
12.000TL
İşlemci olarak 5700X3D'ye geçmek gibi bir niyetim vardı. Bir süre daha yeni anakart ve RAM alma derdinden kurtulurdum. Bu şekilde devam ederim diye düşünüyordum. Ekran kartı için de RTX 4060 ve RX 7600 arasında kaldım. Tamam RTX 4060 yazılım bakımından gayet iyi bir kart ama o fiyata çıkınca yakın fiyatta RX 6700XT var. Kas gücü olarak da daha iyi ama eski bir kart. Güç tüketimi de fazla. RTX 4060 alacaksam eğer RX 6700XT ile arasında kalıyorum.
Ucuz işlemci ve anakart kombosu ile DDR5'i aşşağı yukarı aynı fiyata getirirsin sorun yok.

Sıfır ekran kartı almak için o kadar kötü dönem ki. Kapalı kutu 4060 ti falan bulabilirsin sarı sitede ya da forumlarda belki.

İşlemci ve anakart zaten ikisi toplam 5700X3D ile eşit fiyat elindeki parçaları satar bu ramden 2 tane alırsın. 32GB olarak kullanırsın. Hatta işlemci soğutucu bile alınır. Ekstra.

İşlemci ve anakart zaten ikisi toplam 5700X3D ile eşit fiyat elindeki parçaları satar bu RAM'den 2 tane alırsın. 32 GB olarak kullanırsın. Hatta işlemci soğutucu bile alınır. Ekstra.

Anakart olarak b serisi sağlam bir şey almak istiyordum. Onlar da pahalı maalesef. AM4'e de yatırım yapmak pek mantıklı değil ama işlemci alıp geçmek sağlam anakart ve RAM almakla aynı fiyat gibi bir şey.

Sıfır ekran kartı almak için o kadar kötü dönem ki. Kapalı kutu 4060 Ti falan bulabilirsin sarı sitede ya da forumlarda belki.

En kötü öyle yaparım ya. Fiyatlar artmış gerçekten. Şu an için fiyatı değişmezse sıfır RX 6700XT alacağım. Eğer değişirse RTX 4060 alırım veya 2.el kartlara yönelirim.

Hocam 6700 XT çok güzel kart ama sıfırına 12k verilmez bence artık. İkinci elde 7k-7.5k civarına bulabilirsin temizlerini. İlla sıfır alacağım diyorsan değerini koruması ve işini görmesi açısından 4060 ti almak daha iyi olur.

Hocam 6700 XT çok güzel kart ama sıfırına 12K verilmez bence artık. İkinci elde 7k-7.5k civarına bulabilirsin temizlerini. İlla sıfır alacağım diyorsan değerini koruması ve işini görmesi açısından 4060 Ti almak daha iyi olur.

PSU'n nedir? Sifir takintin yoksa RX 6700 XT ya da denk gelirse RX 6800 almak cok daha mantikli.

İkinci el olarak alınabilir en mantıklı kart hangisi sizce? Onu da not alayım kenarda dursun.

Anakart olarak B serisi sağlam bir şey almak istiyordum. Onlar da pahalı maalesef. AM4'e de yatırım yapmak pek mantıklı değil ama işlemci alıp geçmek sağlam anakart ve RAM almakla aynı fiyat gibi bir şey.
R5 5500 almayi dusundugun GPU'lar ile sorun yapacak bir CPU degil, evet AM4'e bu saatten sonra fazla yatirim yapmak mantikli degil ama elindeki platform yeterince duzgunse bos yere platform yukseltmeye de gerek yok.

Düz 6700 nasıldır bu arada? Onu da şimdi gördüm. RX 6700 10GB.