BirForumcuKişi 54

Üstün
12. sinifa geçtim 7-8 yil once babam vefat etiği için aciga geçme hakkım var sanirim, aciga geçebilir miyim? Ama gecsem mi geçmesem mi kararsızım açık daha zor olur gibi geliyor bir de açıktan aldığım diploma bir şeye engel mi? Okulda hocalar ders işlemiyor ve pek verimli geçmiyor evde gayet güzel çalışıyorum ama okula yürümüyor acaba okulu bitirip mezuna mi bırakayım yoksa aciga mi gecmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
12. sinifa geçtim 7-8 yil once babam vefat etiği için aciga geçme hakkım var sanirim, aciga geçebilir miyim? Ama gecsem mi geçmesem mi kararsızım açık daha zor olur gibi geliyor bir de açıktan aldığım diploma bir şeye engel mi? Okulda hocalar ders işlemiyor ve pek verimli geçmiyor evde gayet güzel çalışıyorum ama okula yürümüyor acaba okulu bitirip mezuna mi bırakayım yoksa aciga mi gecmeliyim?
Açık öğretim lisesi diplomasının tek kötü yanı, üniversite eğitimini sınavsız yani YKS sonucu olmadan yurt dışında yapmak istediğinde yapamıyorsun.

Basın sağ olsun öncelikle. Geçme durumu varsa bence geçilmeli. Lisans ya da ön lisans bölümünü kafanda belirlediysen ve evde çalışabilirim diyorsan bence geçmeli. Lise son sınıf cidden pek bir şey ifade etmiyor.

Bazı kaynaklar direk geçebilirim diyor ama bazılarında babamnin vefatından maksimum 6 ay içinde olmalı diyor hocam.

Açığa geçme imkanınız varsa ve okul birinciliği gibi bir avantajınız yoksa doğrudan geçin derim. Diplomanızın açık lise diploması olmasının etkisi de olmayacak. Zaman zaman üniversite diploması bile iş görmüyorken lise diploması mı iş görecek?