Hocam bir şey olacak diye korkmuyor değilim araca, garip bir şekilde normal bir sürüşte sorun yok ancak otobanda hız yapınca su ve yağ ışığı falan yanıyor evet su eksiliyor ama nereden? Hortumlarda sorun yok, elle kontrol edince hortum basıncı da normal. Yağ da eksiliyor garip bir şekilde ama contalardan dolayı falan mı bilemedim, babam marş dinamosu bozuk diye çalışan motora yağ koymuş ve baktığımda motorun her tarafında yağ terlemesi gibi bir şey vardı hortumların üstü falan.

Passat b5'i sürmeyi çok seviyorum 1.9TDI afn motor olanı var bizde ama işte bahsettiğim sorunlar olmasa bir de her şey çok güzel olacak da.
Anladığım kadarıyla hız yapınca su ve yağ pompası yeteri kadar pompalamıyor.
Çünkü yağ işığı kolay-kolay yanmaz. Anca pompa arızasında yanar.

Anladığım kadarıyla hız yapınca su ve yağ pompası yeteri kadar pompalamıyor.
Çünkü yağ işığı kolay-kolay yanmaz. Anca pompa arızasında yanar.

Hocam yağ eksiliyor maalesef ya, aslında alt karter açılıp bakılsa iyi olur gibi. Ustalar conta yanık diyor ama yanık conta ibaresine dair bir sorun da yok ki. Araçtaki su eksilip nereye gidiyor onu da anlamış değilim ki.

Hocam yağ eksiliyor maalesef ya, aslında alt karter açılıp bakılsa iyi olur gibi. Ustalar conta yanık diyor ama yanık conta ibaresine dair bir sorun da yok ki. Araçtaki su eksilip nereye gidiyor onu da anlamış değilim ki.
Yağ eksitmesi Segmandandır genellikle değişmesi lazım. Su eskitmesi ustanın dediği gibi contadan olabilir.
Conta silindir kafasına su kaçırıyor olabilir ordanda buharlaşıp egzos borusundan çıkıyordur.

Araba çalışır durumda Buhar atıyormu egzostan? Egzosa 2-3 dakika boyunca cam tutup baktın mı

Yağ eksitmesi segmandandır genellikle değişmesi lazım. Su eskitmesi ustanın dediği gibi contadan olabilir.
Conta silindir kafasına su kaçırıyor olabilir oradanda buharlaşıp egzoz borusundan çıkıyordur.

Araba çalışır durumda buhar atıyor mu egzoztan? Egzoza 2-3 dakika boyunca cam tutup baktın mı?

Cam tutup bakmadım hocam hiç açıkçası ama soğuk motorda olmaz buhar olayı herhalde, sadece ara sıra olan kara duman var egzoz kısmında.