Matrix

Uzman
Eski nesil bir kasam var. Sadece ön alt kısmında fan mevcut ve bir adet 12 cm fan almak istiyorum. İşlemcide kule tipi fan takılı 60 derecenin üstüne çıkmıyor. Lakin ekran kartım OEM RX 460 olduğu için biraz isiniyor ve fani alırsam kasanın arka tarafına takmak durumundayım başka bir yer yok.

@DarthGorsoy, hocam kasam eski tip arka tarafinda 1 adet fan takma yeri mevcut ve zaten orada kule tipi sogutucu hizasında kule tipi sogutucunun fani sıcağı oradan dışarı atıyor ve oraya fan takmanın bir faydası olmaz. Ben fani ekran kartının altındaki bolgeye sabitleyip kullanmayı düşünüyorum bu mümkün mü?

@DarthGorsoy, hocam kasam eski tip arka tarafinda 1 adet fan takma yeri mevcut ve zaten orada kule tipi sogutucu hizasında kule tipi sogutucunun fani sıcağı oradan dışarı atıyor ve oraya fan takmanın bir faydası olmaz. Ben fani ekran kartının altındaki bolgeye sabitleyip kullanmayı düşünüyorum bu mümkün mü?

Eger bulursan buna bak, ben sonradan fanları da cok daha kaliteli olanlarla güncellemiştim:

Eger bulursan buna bak, ben sonradan fanları da cok daha kaliteli olanlarla güncellemiştim:

Hocam stokta yok.

Hocam bu fani ekran kartının altındaki kasanın altına sabitlesem fayda sağlar mi?

Ekran kartının altında fan takılacak bir yer varsa fayda sağlar. Karta doğru hava üflerken özellikle. Eger kendin sabitleyeceksen yani yer yoksa silikonla falan yap yoksa titreşim cok gürültü çıkarır.