Stok soğutucu ve Thermal Grizzly Kryonaut ile kullanıyorum. AIDA64 stres testine soktuğumda en fazla 73 dereceleri gördü fakat Dead Space oynarken sıcaklıkları uçuyor. Stok ile 70-75 derecelerin normal olduğunun farkındayım fakat 85 de bana biraz fazla geldi. Ayrıca ekran kartım 59 dereceleri geçmiyor ve işlemci 65 watt çekiyor. Normal mi sizce?

Yük testinde 73 dereceyi geçmeyip, oyun sırasında 85 dereceyi görmesi garip. Aynı testi hem CPU hem de GPU için aynı anda yapın.

Acaba ekran kartının sıcak havası yüzünden mi oyun sırasında dereceler yükseliyor? Kontrol etmekte fayda var.

Son düzenleme:
Yük testinde 73 dereceyi geçmeyip, oyun sırasında 85 dereceyi görmesi garip. Aynı testi hem CPU hem de GPU için aynı anda yapın.

Acaba ekran kartının sıcak havası yüzünden mi oyun sırasında dereceler yükseliyor? Kontrol etmekte fayda var.

Aslında RDR2 oynarken en fazla 73-74 görüyordu, BF 2042 de aynı şekilde. Acaba oyun optimizasyonunda sıkıntı olabilir mi? Yeni çıkmış çünkü ve tamamen işlemciye yük bindiriyor.

Aslında RDR2 oynarken en fazla 73-74 görüyordu, BF 2042 de aynı şekilde. Acaba oyun optimizasyonunda sıkıntı olabilir mi? Yeni çıkmış çünkü ve tamamen işlemciye yük bindiriyor.
Oyunun optimizesi sıkıntılı gibi duruyor. Bütçe verirsen güzel işlemci soğutucu önerebiliriz, stok soğutucular artık yavaş yavaş yazın daha çok üzmeye başlıcak.

Oyunun optimizasyonu kötü ama yük testinden daha sıcak çalışmaması gerekiyor. Havalar tam ısınmadı Haziran-Temmuz gibi 90'a yaklaşır diye tahmin ediyorum. Jhin'in dediği gibi bir soğutucu almanız şart...

Oyunun optimizesi sıkıntılı gibi duruyor. Bütçe verirsen güzel işlemci soğutucu önerebiliriz, stok soğutucular artık yavaş yavaş yazın daha çok üzmeye başlacak.

Oyunun optimizasyonu kötü ama yük testinden daha sıcak çalışmaması gerekiyor. Havalar tam ısınmadı Haziran-Temmuz gibi 90'a yaklaşır diye tahmin ediyorum. Jhin'in dediği gibi bir soğutucu almanız şart...

AR-12 veya 214 XT düşünüyorum fakat 12400F sınırda bir işlemci olduğu için de çok masraf yapasım gelmiyor açıkçası. Kasam tamamen mesh ve 4 fanı var, ek olarak 4 fan daha taksam 3-5 derece düşürür mü sizce?

Elinizde fan varsa denenebilir. Soğutucuya çok para harcamak istemiyorsanız 4 ısı borulu ve 120mm fanı olan en ucuz model işinizi fazlasıyla görecektir.

Şu tarz soğutucular ucuz ama hiç de güven vermiyor hocam:
Soğutucu alırsam en az thermalright veya ID-Cooling alırım diye düşünüyorum. Onlar da bütçemi aşıyor. Fan konusunda elimde yok fakat ikinci el olarak 200-300 liraya almayı düşünüyorum.

O kadar para harcamaya gerek yok diye düşünüyorum. Bütçeniz kısıtlı gözüküyor. Stok soğutucuyla tek oyun hariç serin çalışıyor. Kasa içi hava akışı iyi anlamına geliyor. Temel soğutma sağlayan Snowman veya Dark gibi markalar işinizi fazlasıyla görür. Tek kural 120mm fan ve 4 ısı borusu(8mm 4 ısı borusu yerine 10mm 3 ısı borusu da iş görür)...

Soket uyumumlu bakmadım. Bu tarz bir şey işinizi görür.

Şu tarz soğutucular ucuz ama hiç de güven vermiyor hocam:
Soğutucu alırsam en az thermalright veya ID-Cooling alırım diye düşünüyorum. Onlar da bütçemi aşıyor. Fan konusunda elimde yok fakat ikinci el olarak 200-300 liraya almayı düşünüyorum.
Bende var şu snowman m200 ikinci fosil sistemimde kullanıyordum çok önceden almıştım, şu an evde değilim ama önceden galerimde duran bir foto var, i3 9100F ile kullanıyordum R6'da 10 derece düşürdü diyebilirim, kanıt olarak fotosunu atıyım.

Rtx 4070 7500F sistem alınca tabii ki Snowman M200'ü kullanmayıp sıvı Bitfenix'in 240MM soğutmasini aldım.
Çok para harcamicam diyorsan AK400, SE214 XT öneririm.

Dosya Ekleri

• 20231119_225131.webp
    20231119_225131.webp
    138,8 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör: