Bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat iki sistem arasında karar veremedim. Sizden ricam, bu iki sistemi parçaların kalitelerine ve performanslarına göre değerlendirmeniz. Eğer başka önerileriniz varsa, onları da belirtebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?Koneko Toujou
Üstün
Bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat iki sistem arasında karar veremedim. Sizden ricam, bu iki sistemi parçaların kalitelerine ve performanslarına göre değerlendirmeniz. Eğer başka önerileriniz varsa, onları da belirtebilirsiniz.
Eki Görüntüle 66763Eki Görüntüle 66764
Kasaların fiyatları ve bütçe nedir?
Bütçe maximum 30 bin TL, kasalar 5'er bin TL, ilk kasa da Thermaltake olacak, Rampage değil, yanlış olmuş.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi sistem olur bu bütçede?DDR5 sistem tabii ki. (parçalar dahilinde değil, DDR4 vs DDR5 sistem olarak söyledim)
İlk sistemin avantajı ekran kartı. Ikinci sistemin avantajı ise güncel platform.
Ekran kartı olarak RTX 4060 Ti ile RTX 4060 arasında devasa bir fark yok. RTX 4060 kullanıyorum ve güncel oyunları rahat oynatıyor. Elbette bu biraz da bakış açısıyla ilgili. Hikayeli oyunları 1080p'de 60 FPS oynamak benim için yeterli.
Bu yüzden ben yerinde olsam güncel platforma sahip olan 7500F'li sistemi tercih ederdim. Hem zaten ekran kartını ilerde yine yükseltebilirsin. 7500F'li sistem DDR5 olduğu için daha uzun ömürlü olacaktır senin için.
Ekran kartı olarak RTX 4060 Ti ile RTX 4060 arasında devasa bir fark yok. RTX 4060 kullanıyorum ve güncel oyunları rahat oynatıyor. Elbette bu biraz da bakış açısıyla ilgili. Hikayeli oyunları 1080p'de 60 FPS oynamak benim için yeterli.
Bu yüzden ben yerinde olsam güncel platforma sahip olan 7500F'li sistemi tercih ederdim. Hem zaten ekran kartını ilerde yine yükseltebilirsin. 7500F'li sistem DDR5 olduğu için daha uzun ömürlü olacaktır senin için.
29 Bin TL
Mantıklıdır değil mi 29 Bin TL ye bu sistemi almam?İlk sistemin avantajı ekran kartı. Ikinci sistemin avantajı ise güncel platform.
Sinerji Vaelix Ryzen 5 5600 16GB 512GB NVMe M.2 SSD Sapphire Radeon RX 7600 Pulse 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı Sistem Tavsiyesi
Sinerji Vaelix Ryzen 5 5600 16GB 512GB NVMe M.2 SSD Sapphire Radeon RX 7600 Pulse 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı Sistem Tavsiyesi fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
12400F 4060Tİ yerine daha ucuza 7500F 6750XT al. Ekran kartı olarak 4060'dan çok daha güçlü işlemci ise DDR5.
İşin fiyat konusunu diğer arkadaşlar daha iyi bilir. Fikir belirteceklerdir.Mantıklıdır değil mi 29 Bin TL ye bu sistemi almam?