Bütçem maximum 13K. 12.300'e S9 FE veya Pozitif Teknoloji iPad + replika kalem yapmayı düşünüyorum.
Not alma, çizim, dizi/film veya PUBG gibi oyunlar oynamak için kullanacağım. Sizce hangisini almalıyım? Samsung telefon kullanıyorum. Gelecekte de Samsung kullanmaya devam edeceğim. Ekosistem çok önemli değil.

Tab S9 FE. iPad de A16 var ama gücünü oyunlarda hissettirmez. Onun dısında yapacağın işlerde çok ağır değil. Android de daha rahat dosya atarsın ve ekosistem önemli değil deme işine yarar.
Samsung kullanmasaydın iPad derdim

Tab S9 FE. iPad de A16 var ama gücünü oyunlarda hissettirmez. Onun dısında yapacağın işlerde çok ağır değil. Android de daha rahat dosya atarsın ve ekosistem önemli değil deme işine yarar.
Samsung kullanmasaydın iPad derdim
Ekosistem önemli değil denmiş, muhtemelen aktarım yapmayacak bile. Ufak tefek basit şeyleri Google Drive ile halleder. A16 Exynos 1380'den çok daha güçlü. Tablet tarafında Samsung telefon kadar iddialı değil maalesef.

Ders, not almak ve cizim icin dusunmeden Samsung, ama oyun da oynayacaksaniz ve bu sizin cok onemli bir etkense direkt iPad alin zaten.

Ekosistem önemli değil denmiş, muhtemelen aktarım yapmayacak bile. Ufak tefek basit şeyleri Google Drive ile halleder. A16 Exynos 1380'den çok daha güçlü. Tablet tarafında Samsung telefon kadar iddialı değil maalesef.
Gayet de iddaali acikcasi, S9 FE'nin fiyati biraz artmis fakat iPad su an bu haliyle bile 2K daha pahali, kalemi yok. Kalemi ayri alayim desen 4.7K daha veriyorsun. Zaten artik rakip olmaktan cikiyorlar, Samsung'un orijinal kalemi kutudan cikiyor.

Replika kalemle kullanacagi iPad S Pen'in hissiyatini veremez, Samsung kendi kalemiyle muthis calisiyor.

Gayet de iddaali acikcasi, S9 FE'nin fiyati biraz artmis fakat iPad su an bu haliyle bile 2K daha pahali, kalemi yok. Kalemi ayri alayim desen 4.7K daha veriyorsun. Zaten artik rakip olmaktan cikiyorlar, Samsung'un orijinal kalemi kutudan cikiyor.

Replika kalemle kullanacagi iPad S Pen'in hissiyatini veremez, Samsung kendi kalemiyle muthis calisiyor.
Exynos 1380 ile o iş zor. S9 FE şu an klavyeli kılıfıyla birlikte masamda duruyor. iPad 11 de kullandım, bir kere iPad'de para verip aldığın kalemin S9 FE kalemiyle alakası yok. S9 FE'nin orijinal kalemi oyuncak gibi kalıyor iPad yanında. Ayrıca kalemle birlikte 4 bin daha pahalıya geldiğini düşünsek bile iPad'e değer. A16, 1380'i ikiye katlar. Ömür olarak da iPad 11 çok daha uzun yaşar. Hem güncelleme olarak çok daha önde, hem de çok daha güçlü. Ekran olarak 90 hz olması dışında S9 FE'nin artıya geçecek hiçbir özelliği yok. Android tablet isteyenlere öneriyoruz bir şekilde ama iPad seçeneği varsa S9 FE diye bir tablet yok. Ayrıca S9 FE için 10 bin lira üstü fazla. Benim gözümde maks ederi 10 bin.

Güçlü olsa ne yazar hocam? Oyun desen 60 FPS oynayacak S9 FE ile aynı. Ders vs işlerini de S9 FE de halleder. Dosya aktarımı yaparsa çok rahat alışır.