Bankacıların keyfine kalan bir durum. Hemen hemen her banka veli izni ile hesap açıyor, açması gerekiyor. Ancak şubeye gittiğinizde çalışanlar uğraşmak istemiyor ise sistemde sorun var, açmayız gibisinden bahaneler ile başından göndermeye çalışıyor.

18 yaşını doldurmadan Vakıfbank, Ziraat, Halkbank, Kuveyt bankalarında hesap açan tanıdıklarım var.
VakıfBank hesap açıyor hem de kart da veriyor. İnternet bankacılığını da kullanabiliyorsunuz. Akbank ise 18 yaş altına hiçbir şekilde kart vermiyor lakin 14 ya da 16 yaş üstüne hesap açıyordu. Lakin internet bankacılığı ya da kart kullanamıyorsunuz. Parayı da veliyle çekebiliyorsunuz.

Git her bankadan kart al bakalım, alabiliyor musun? Yaşın 18'e gelse bile her banka kart vermez. 18 yaşının altındakide gelire göre verir.
İlgisi yok, veriyorlar. Kredi kartı için bazı bankalarda etken olabilir lakin düz banka kartını genel olarak hepsi veriyor.

@adwaita Ben 16 yaşındayken açmıştım Akbank hesabı. Dediğiniz gibi şube kart vermedi ancak ben de üstün zekamı kullanarak banka kartını mobil internet şubesinden talep etmiştim. Evime de gelmişti.

VakıfBank hesap açıyor hem de kart da veriyor. İnternet bankacılığını da kullanabiliyorsunuz. Akbank ise 18 yaş altına hiçbir şekilde kart vermiyor lakin 14 ya da 16 yaş üstüne hesap açıyordu. Lakin internet bankacılığı ya da kart kullanamıyorsunuz. Parayı da veliyle çekebiliyorsunuz.
Saçmaymış, alt tarafı hesap açıyorlar bu kadar teferruata gerek yok, Vakıfbank daha mantıklı.

Kredi kartı için bazı bankalarda etken olabilir lakin düz banka kartını genel olarak hepsi veriyor.

Ee ben ne dedim? Düz bankalar kim mesela? Bazı bankalar kim? Türkiye finansla çalışıyoruz ve müdürüde tanıyorum adamla laf arasında konuşurken “herhangi bir yerde işçiye öyle kredi kartı vermeyiz biz dedi” çok uzattınız.

İnsanların mesleğini küçük görecek saçma sapan yorumlar yapıp sonra haklı gibi konuşma.

Mesleği küçük görmekle ne alakası var? Kaç kere bankaya gittin?

Yav gelirle babanızın ticaretinin ne ilgisi var?

Senin o kredi borcunu ödeyip ödemeyeceğini nereden bilecek adam? Öyle herkese kredi kartı verselerdi bankalar batardı zaten.

Babam ticaretle uğraşıyor eğer memur olsaydı bilmiyorum banka yardımcı olur muydu dedin ya hani. Bu insanların yaptığı işi küçümsemeye çıkıyor. Yazdığının ne anlam ifade ettiğini almıyor kafan.

Senin o kredi borcunu ödeyip ödemeyeceğini nereden bilecek adam? Öyle herkese kredi kartı verselerdi bankalar batardı zaten.

Mesele kredi değil, mesele hesap açma.

@adwaita Ben 16 yaşındayken açmıştım Akbank hesabı. Dediğiniz gibi şube kart vermedi ancak ben de üstün zekamı kullanarak banka kartını mobil internet şubesinden talep etmiştim. Evime de gelmişti.
Oradaki kadın aşırı sıra var diye mi bilmiyorum ama internet bankacılığını da kullanamıyorsunuz demişti.

Saçmaymış, alt tarafı hesap açıyorlar bu kadar teferruata gerek yok, Vakıfbank daha mantıklı.
VakıfBank ise bazı işlemler için hem anneyi hem de babayı istiyor. Örneğin yeni kart talep edecekseniz iki veliyi de istiyorlar. Halbuki hesabımı sadece babamla açtırmıştım. Tek kişiyle açtırdıkları hesaba kart çıkarttırmak yada numarasını değiştirmek için iki veliyi de şubeye çağırıyorlar. Saçmalık. Sanırım bu konuda en iyisi İş Bankası olabilir.

Ee ben ne dedim? Düz bankalar kim mesela? Bazı bankalar kim? Türkiye finansla çalışıyoruz ve müdürüde tanıyorum adamla laf arasında konuşurken “herhangi bir yerde işçiye öyle kredi kartı vermeyiz biz dedi” çok uzattınız.

Düz banka demedim orada. Düz banka kartını herkes veriyor dedim. Düz banka kartından kasıt da debit kart yani, credit değil. Debit ile credit arasındaki farkı bilmiyorsunuz sanırım. Finans bankasının müdürünü daha iyi dinleseydiniz. Debit kartı elini kolunu sallayan, nefes alan herkes alabilir. Kredi kartını da dediğiniz gibi alamayanlar olabilir ama yine de çoğu insan ona da sahip olabilir. Kredi puanı düşük olsa da alır yani. Bilmeden yorum yapmanıza gerek yok. İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Öyle bir durumda "Ne halta müşteriniz oluyorum o zaman?" deyip terk etmek lazım orayı. Bankaya kazandırdıkları müşteri başına prim de alıyorlar, ama uğraşmak da istemiyorlar. Garip insanlar.
Aşırı yavaş, rahat birisiydi. En ufak bir işlem için bile yarım saat zaman harcadı. Sonra tanıdıkları geldi diye onları ön sıraya aldı. İki saat bekledik, bir de gerildik diye saçma sapan konuştu. Ben de sizin tanıdıklarınızdan sıra gelmedi, ilk ben buradayım deyince de haklısınız vs geçiştirdi. Benim için kart çıkartmak istiyoruz dedim sonra kimliğe bakıp yaşın yetmiyor dedi. Sadece hesap açabiliriz onu da sadece annenle para çekebilirsin internet bankacılığını da kullanamazsın dedi. Kısacası bir daha muhattap olacağım yer değil.