Floppy Disk

Uzman
Merhabalar,
Geçenlerde indirimli bir şekilde 13600K işlemci aldım ve yeni bir sistem oluşturmaya karar verdim.
DDR5 bir sistem oluşturacağım, overclock yapmayı düşünmüyorum. Nadiren render alır, genellikle oyun oynarım.
Bütçem 10.000₺ civarı olacak, ATX olması tercihimdir. Tavsiyelerinize göre hareket etmeyi planlıyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Teşekkür ederim önerileriniz için.
Asus TUF PRO, MSI Gaming Plus ve Tomahawk modelleri arasında kalmıştım ben de, Gigabyte ürünleri ile aram pek iyi değil :D. Asrock hakkında da pek bilgiye sahip değilim ne yazık ki.

13600K fazlasıyla ısınan bir model için Asus Pro modeli ile Tomahawk ağır basıyor ama, aralarındaki soğutma kaliteleri arasında çok bir fark var mıdır acaba?

İndirim yakalarsam aşağıdaki ürünü alacağım gibi duruyor.
Bir test bırakacağım, Z790 anakartların testlerine dair. Videoda görüleceği üzere Asrock anakartlar yüksek hızlarda stabil sıcaklık değerleri veriyor. Asrock sağlam anakart üreticisidir, marka hakkında biraz daha araştırma yapmanızı öneririm. Anakartlarda Gigabyte ve Asrock optimal ve uzun ömürlü seçenekler oluyor, özellikle gigabyte'ın high end anakartları.

AMD anakartlar için de testleri var:

Hangisi içinize siniyorsa onu alın fakat Asrock anakartları biraz araştırmanızı öneririm, ben kendim alacağım bir marka olduğu için size de öneriyorum.