Yaşadığın şehri bilmediğimden bir şey diyemem ama benim yaşadığım şehirdeki devlet hastanesinin diyetisyeni iyiydi. Ama burada amaç temel bir beslenme programı oluşturulması olduğundan zaten "diyetisyen" olan herkes aşağı yukarı nelerin doğru olduğunu bilecektir. Diplomasını üniversiteden aldıysa tabiÜniversiteli arkadaştan ilham alınarak açılmış bir konudur.
Dİyetisyen ücretleri hakkında yada devlet hastaneleri ne kadar iyi bilgisi olan?
Detaylar
Kim cevapladı?seeraddar
Yetkin
@18034, Sen kimsin? Senin mesleğin nedir? Böyle önerilerde nasıl bulunabiliyorsun. Forumdaki herkes gibi, senin de verebileceğin tek öneri "kalp doktoruna git, durumu anlat" olur. Konu sahibi "Ben de kilo vermek istiyorum, ne yapabilirim?" Zaten kalp doktoru gereken bilgileri verecek. Forumda kalp doktoru olsa dahi ayrıntılı bilgi olmadan onun da verebileceği tek öneri bu olur. Hangi bilgiye dayanarak saçma sapan önerilerde bulunuyorsun?
@ToprakElgz,
Sen de forumlarda konu açıp herkesin dediğini yapma, kimseyi dinleme, doktoruna git. Yoksa yarın bir gün kalbinde bir sıkıntı olur, düşüp bayılırsın, hatta belki hayatını bile kaybedebilirsin. Doktoruna git, durumu anlat;
ne yapman gerektiğini sana o söyleyecektir.
@ToprakElgz,
Sen de forumlarda konu açıp herkesin dediğini yapma, kimseyi dinleme, doktoruna git. Yoksa yarın bir gün kalbinde bir sıkıntı olur, düşüp bayılırsın, hatta belki hayatını bile kaybedebilirsin. Doktoruna git, durumu anlat;
ne yapman gerektiğini sana o söyleyecektir.
Kalp rahatsızlığıyla ilgili mesajı okumamıştım. @ToprakElgz arkadaşım kesinlikle doktorundan onay almadan ne spor ne de diyet hiç bir şeye girişme. Doktor kontrolünde ilerle, kalp işi şakaya gelecek bir şey değil.@18034, Sen kimsin? Senin mesleğin nedir? Böyle önerilerde nasıl bulunabiliyorsun. Forumdaki herkes gibi, senin de verebileceğin tek öneri "kalp doktoruna git, durumu anlat" olur. Konu sahibi "Ben de kilo vermek istiyorum, ne yapabilirim?" Zaten kalp doktoru gereken bilgileri verecek. Forumda kalp doktoru olsa dahi ayrıntılı bilgi olmadan onun da verebileceği tek öneri bu olur. Hangi bilgiye dayanarak saçma sapan önerilerde bulunuyorsun?
Aslında yaşla pek de değişen bir şey olmuyor spor ve diyet yapman gerek. Spor yapamıyorsan bile yürüyüş yapsan yeterli. Onun dışında protein ağırlıklı beslenmen şart, yoksa kas kaybı da yaşarsın bu da görüntü olarak kötü etki yapar.
Emirhan Köstekçi
Uzman
Ben 3 yıldır amatör şekilde vücut geliştirme ile uğraşıyorum haliyle bu süreçte kilo alımı ve kilo verimi konusunda biraz bilgi birikimim oluştu şimdi kendimden örnek verecek olursam benim bazal metabolizmam 1900 kalori eğer ben 1900 kaloriden fazla yerdem kilo alırım az yersem kilo veririm 7000KALORİ = 1kg ne yapmamız ne yapmamız lazım mesela 10 kilo vermek istiyoruz şimdi 1900 kalori bazal metabolizma ne demek yani sen hiç hareket etmeden oturarak vücudun hayatta kalmak için 1900 kalori harcıyor sen bunun üzerine kardiyo ve direnç antrenmanları eklersen günde harcadığın kalori 1900'den yukarı olur mesela tempolu bir şekilde 30 dakika yürüdün 500 kalor yaktın etti sana 2400 kalori eğer sen 1900 kalori yemek yersen 500 kalori açığın oluşuyor vücutta bu açıkta kalan kaloriyi kas ve yağlardan çeker kastan çekmesini istemiyorsan ağırlık antrenmanı yapmalıyız ve protein ağırlıklı beslenmeliyiz tavuk kırmızı et yumurta balık gibi hesaba geri dönelim günde 500 kalori haftada 7x500 = 3500 kalori yapar bu da yarım kilo olur eğer bunu 1000 kalori yaparsan haftalık 1 kilo vermiş olursun 4 haftadan ayda 4 kilo yapar 2.5 ayda 10 kilo verirsin yani burada asıl mesele yemeği kısmak özellikle şeker ve karbonhidratı azaltman bana sorarsan şekeri sıfırda indir karbonhidratı azalt karbonhidrat ne dersen pilav ekmek makarna gibi karbonhidrat ağrılıklı besinler umarım yardımcı olmuşumdur.
Crestfallen
Uzman
Kahvaltı yapma, en az 3L mümkünse soğuk su ve koşu.
14 yaşındaki bir çocuğa kahvaltı yapma demek nasıl bir öneri? Yeterli beslenmesinde gelişimi mi duraksasın? Kahvaltı günün en önemli öğünü.
O arkadaşı dinlemeni tavsiye etmiyorum. Kilo vermek istiyorsan fastfood, abur cubur, ve şekerli ürünlerden olabildiğince uzak kalacaksın. Sağlıklı beslenme en önemlisi. 90 kilo çok ama yaşına ve boyuna göre hiç geç değil.
Benim şahsi önerim spora başlaman ve yürüyüş yapman.
Haftada 3 gün spor salonuna gitmek seni değiştirmeye başlar. Düzgün bir mekan ve işini severek yapan profesyonel bir hoca bul.
Yeterli besinleri almazsan gelişimin duraksar. Ayrıca yağ değil kas eritmeye başlarsın. Bu işler kalori hesabıyla yapılır. Başka küçük tavsiyem beyaz ekmek yerine tam buğday ya da markette Etimek satılır onları tüketebilirsin.Zaten tek öğün besleniyorum haftanın 3-4 günü. Babam yorgun gelirse yemek ile uğraşmasın diye istemiyorum.
Devlet hastanesinde diyetisyenler boy/kilo ölçümü yapar sana neler yemen gerektiğine dair bir liste verir ayrıca merak ettiğin soruları cevaplar. Ay da bir seni kontrole çağrır.
Son düzenleme:
Deniz744
Başarılı
Aynen katılıyorum, akşama kadar bir şey yeme. Akşam 8 oldu mu saat 5 yumurta, salata, ondan sonra 1 paket ton balığı, sonrasında 500 gram tavuk, tekrar salatayı yiyosun kardeşim kilon 1 haftada 50 oluyor. (!)
Şöyle saçma sapan tavsiyeler vermeyin, tek öğün ne hocam öğütücü müsünüz siz? Sabah öğlen akşam yemeniz lazım. Ben sabah, spor öncesi, spor sonrası, akşam yemek yiyorum. Gayet de kilo veriyorum.
Ben 3 yıldır amatör şekilde vücut geliştirme ile uğraşıyorum haliyle bu süreçte kilo alımı ve kilo verimi konusunda biraz bilgi birikimim oluştu şimdi kendimden örnek verecek olursam benim bazal metabolizmam 1900 kalori eğer ben 1900 kaloriden fazla yerdem kilo alırım az yersem kilo veririm 7000KALOri = 1kg ne yapmamız ne yapmamız lazım mesela 10 kilo vermek istiyoruz şimdi 1900 kalori bazal metabolizma ne demek yani sen hiç hareket etmeden oturarak vücudun hayatta kalmak için 1900 kalori harcıyor sen bunun üzerine kardiyo ve direnç antrenmanları eklersen günde harcadığın kalori 1900'den yukarı olur mesela tempolu bir şekilde 30 dakika yürüdün 500 kalor yaktın etti sana 2400 kalori eğer sen 1900 kalori yemek yersen 500 kalori açığın oluşuyor vücutta bu açıkta kalan kaloriyi kas ve yağlardan çeker kastan çekmesini istemiyorsan ağırlık antrenmanı yapmalıyız ve protein ağırlıklı beslenmeliyiz tavuk kırmızı et yumurta balık gibi hesaba geri dönelim günde 500 kalori haftada 7x500 = 3500 kalori yapar bu da yarım kilo olur eğer bunu 1000 kalori yaparsan haftalık 1 kilo vermiş olursun 4 haftadan ayda 4 kilo yapar 2.5 ayda 10 kilo verirsin yani burada asıl mesele yemeği kısmak özellikle şeker ve karbonhidratı azaltman bana sorarsan şekeri sıfırda indir karbonhidratı azalt karbonhidrat ne dersen pilav ekmek makarna gibi karbonhidrat ağrılıklı besinler umarım yardımcı olmuşumdur.
Ulan diyetisyene gittim, şu kadar net olamadı bana.
Niye meyve yemiyosun diyor içinde şeker var diyorum ama 0 şeker olmaz ki diyor alman lazım diyor.
He aynen şekeri alayım ki kilo veremeyeyim.
Dozunda yaparsan sorun yok.Aynen katılıyorum, akşama kadar bir şey yeme. Akşam 8 oldu mu saat 5 yumurta, salata, ondan sonra 1 paket ton balığı, sonrasında 500 gram tavuk, tekrar salatayı yiyosun kardeşim kilon 1 haftada 50 oluyor. (!)
Şöyle saçma sapan tavsiyeler vermeyin, tek öğün ne hocam öğütücü müsünüz siz? Sabah öğlen akşam yemeniz lazım. Ben sabah, spor öncesi, spor sonrası, akşam yemek yiyorum. Gayet de kilo veriyorum.
Diyetisyen haklı hocam zaten. Vücudun şekere de, yağa da, karbonhidrata da belli miktarlarda ihtiyacı var. Şekeri, yağı sıfıra çekip kilo vermek sağlıklı bir şey değil.Ulan diyetisyene gittim, şu kadar net olamadı bana.
Niye meyve yemiyosun diyor içinde şeker var diyorum ama 0 şeker olmaz ki diyor alman lazım diyor.
He aynen şekeri alayım ki kilo veremeyeyim.
Ekleme: Burada hayatınızdan çıkarmanız gereken şey işlenmiş şekerdir. Toz şeker, küp şeker yani. Meyveden gelen şeker değil.
Deniz744
Başarılı
Diyetisyen haklı hocam zaten. Vücudun şekere de, yağa da, karbonhidrata da belli miktarlarda ihtiyacı var. Şekeri, yağı sıfıra çekip kilo vermek sağlıklı bir şey değil.
Ekleme: Burada hayatınızdan çıkarmanız gereken şey işlenmiş şekerdir. Toz şeker, küp şeker yani. Meyveden gelen şeker değil.
Yağ sıfır değildi ki. Ayrıca meyveden gelen şeker sağlıklı değildir, meyveden aldım diye iyileştirmenin anlamı yok, o da glikoz o da glikoz.