Merhaba, üniversiteye geçeceğim ve mühendislik okuyacağım. Halihazırda RTX 4060 bir laptopa sahibim fakat mobilite ve pratiklik açısından bir tablet almak istiyorum. Bütçem 15-20 bin arası. Ağır işlerimi zaten laptopta yapacağım fakat slayt, PDF, not gibi işleri tabletten halletmek istiyorum. Arada sırada oyun oynarım ama en fazla sistem isteyeni MLBB'dir. Ayrıca renklerinin ve ekranının güzel olması benim için dersten sonra en önemli 2. öncelik. Aldığım cihazın 5 yılımı çıkarmasını isterim. Çizim vs. gibi hobilerim yok. Son olarak ekosistem açısından yakında telefon da değiştireceğim ve yüksek ihtimalle hangi tableti tercih edersem ekosistemine girmiş olacağım. Bu sebeple bütçeyi arttırma ihtimalim çok iyi bir fırsat olmazsa yok. Çünkü telefona da para ayıracağım. Bu şartlar altında ve kullanım amacı açısından önereceğiniz cihazları bekliyorum. Fiyata kalem de dahil olursa iyi olur. İyi sosyaller.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Temmuz 2024
- Makaleler
- 6
iPhone ekosistemine girersen iPad 11.
samsung/android ekosistemine girersen Tab s9.
Bunlardan hangisi daha iyi dersen tabii ki Tab s9.
Ama kaliteli ekran ve amiral gemisi olması iyi ama çok pahalı dersen Tab S10 FE bakabilirsin. Sana kalmış. Bu arada Tab S9 ve Tab S10 FE de kalem çıkarken iPad de ekstra kalem parası var. IPad'i pozitif teknolojiden al. Daha ucuz.
Ayrıca telefon+tablete vereceğiniz tam bütçe nedir? İkisinin de önerisini yapayım.
samsung/android ekosistemine girersen Tab s9.
Bunlardan hangisi daha iyi dersen tabii ki Tab s9.
Ama kaliteli ekran ve amiral gemisi olması iyi ama çok pahalı dersen Tab S10 FE bakabilirsin. Sana kalmış. Bu arada Tab S9 ve Tab S10 FE de kalem çıkarken iPad de ekstra kalem parası var. IPad'i pozitif teknolojiden al. Daha ucuz.
Ayrıca telefon+tablete vereceğiniz tam bütçe nedir? İkisinin de önerisini yapayım.
Öncelikle çok teşekkürler. İkisine toplam 50-55 bin diyebiliriz. Açıkçası apple ürünleri çok pahalı olduğu için pek yanaşmıyorum. Şuanda biriktirdiğim parayla tablet alacağım ve çalışarak telefon almayı düşünüyorum o yüzden yaklaşık 1,5 ay sonra gibi telefonu alabileceğim. Tab s9 açıkçası sizin de söylediğiniz gibi bu bütçede çok iyiymiş. Fakat aklımdaki soru acaba biraz daha koyup s10+ almaya değer mi? Kendi kullanım senaryom için değerlendirebilir misiniz acaba?
- Makaleler
- 6
Öncelikle çok teşekkürler. İkisine toplam 50-55 bin diyebiliriz. Açıkçası Apple ürünleri çok pahalı olduğu için pek yanaşmıyorum. Şu anda biriktirdiğim parayla tablet alacağım ve çalışarak telefon almayı düşünüyorum o yüzden yaklaşık 1,5 ay sonra gibi telefonu alabileceğim. Tab S9 açıkçası sizin de söylediğiniz gibi bu bütçede çok iyiymiş. Fakat aklımdaki soru acaba biraz daha koyup S10+ almaya değer mi? Kendi kullanım senaryom için değerlendirebilir misiniz acaba?
Ekran iyi olacak. Not tutacaksın ve oyun oynayacaksın. Ayrıca uzun süreli tablet istiyorsun. Tab S9 geçen senenin amiral gemisi. Çok rahatlıkla size yetecektir. Tab S10+ almanıza gerek yok şahsen. Snapdragon 8 gen 1 ile her oyunu çok rahat açarken 8 gen 2 ile çok daha iyi performans alırsınız.
Açıkçası tablet olarak Tab S9 alırsanız kesinlikle Samsung telefon alın çünkü çok iyi ekosistemi var. Örnek olarak bütçenize yetecek bir telefon.
Samsung Galaxy S24 256 GB Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Samsung Galaxy S24 256 GB fiyatları 35.999,00 TL'den başlayan seçeneklerle Akakçe'de! Samsung Galaxy S24 256 GB özelliklerini incele, 144 mağazadaki indirimleri gör!
Batur
Başarılı
Çok fazla opsiyon yok bu fiyatlarda çoğu cihaz çok benzer, tavsiyem 15kdan fazla verme.
Bütçeyi arttırıp 20-25k bandında çok iyi cihazlar bulunuyor hepsi de parasının hakkını veriyor.
Tavsiyem Samsung'dan yana olacak sebebi ise bu fiyattaki cihazlara kıyasla çok daha fazla artısı bulunuyor ayrıca yazılımı da diğer Android cihazlara kıyasla en iyisi diyebiliriz.
Xiaomi de bulunuyor ama yazılımı biraz şüpheye sokmuyor değil açıkçası yazılımına çok takılmam dersen Xiaomi de bir seçenek ama belirtmeden geçmeyeyim ekran kalitesi olarak aralarından en iyi gösteren de Xiaomi.
Apple ise bu cihazlara kıyasla yazılımı ve işlemcisi ile ön plana çıkıyor ve aralarında en iyi yazılıma ve işlemciye sahip cihaz da Apple oluyor ama çok fazla eksisi var örnek vereceksem de 60Hz olması ve genel olarak diğer cihazlardan özellik olarak daha geriden geliyor eko sistem ise cabası.
Apple dışındaki cihazların işlemcisi aşağı yukarı aynı performansı veriyor ondan dolayı daha yüzeysel bakın derim.
Bütçeyi arttırıp 20-25k bandında çok iyi cihazlar bulunuyor hepsi de parasının hakkını veriyor.
Tavsiyem Samsung'dan yana olacak sebebi ise bu fiyattaki cihazlara kıyasla çok daha fazla artısı bulunuyor ayrıca yazılımı da diğer Android cihazlara kıyasla en iyisi diyebiliriz.
Xiaomi de bulunuyor ama yazılımı biraz şüpheye sokmuyor değil açıkçası yazılımına çok takılmam dersen Xiaomi de bir seçenek ama belirtmeden geçmeyeyim ekran kalitesi olarak aralarından en iyi gösteren de Xiaomi.
Apple ise bu cihazlara kıyasla yazılımı ve işlemcisi ile ön plana çıkıyor ve aralarında en iyi yazılıma ve işlemciye sahip cihaz da Apple oluyor ama çok fazla eksisi var örnek vereceksem de 60Hz olması ve genel olarak diğer cihazlardan özellik olarak daha geriden geliyor eko sistem ise cabası.
Apple dışındaki cihazların işlemcisi aşağı yukarı aynı performansı veriyor ondan dolayı daha yüzeysel bakın derim.
Samsung Tab S9 bakabilirsiniz. Ekosistem yanında S24 bakılabilir.Merhaba, üniversiteye geçeceğim ve mühendislik okuyacağım. Halihazırda RTX 4060 bir laptopa sahibim fakat mobilite ve pratiklik açısından bir tablet almak istiyorum. Bütçem 15-20 bin arası. Ağır işlerimi zaten laptopta yapacağım fakat slayt, PDF, not gibi işleri tabletten halletmek istiyorum. Arada sırada oyun oynarım ama en fazla sistem isteyeni MLBB'dir. Ayrıca renklerinin ve ekranının güzel olması benim için dersten sonra en önemli 2. öncelik. Aldığım cihazın 5 yılımı çıkarmasını isterim. Çizim vs. gibi hobilerim yok. Son olarak ekosistem açısından yakında telefon da değiştireceğim ve yüksek ihtimalle hangi tableti tercih edersem ekosistemine girmiş olacağım. Bu sebeple bütçeyi arttırma ihtimalim çok iyi bir fırsat olmazsa yok. Çünkü telefona da para ayıracağım. Bu şartlar altında ve kullanım amacı açısından önereceğiniz cihazları bekliyorum. Fiyata kalem de dahil olursa iyi olur. İyi sosyaller.