Realme GT2 ile arasında büyük bir işlemci farkı var. Bunu unutmamak lazım. Kamera hariç diğer konularda genelde Realme GT2 daha önde gözüküyor.

Konu içeriği mesajı okumadım kusura bakmayın gt 2 de tercih etmiş arkadaş.

Direk Samsung önerdim oda benim hatam bağışlayin.

6 senedir Xiaomi Mi A1 kullanıyorum. Gayet severek kullandığım bir telefondu kendisi fakat artık çok eskidiği için yeni bir telefon almayı düşünüyorum yakın zamanda. Açılan konuları incelediğimde hep Realme GT2 vs. önerildiğini gördüm. Samsung A34, A54 vs. alabilirdim fakat hızlı şarjı yok ve kutudan adaptör çıkmıyor. Bu sebeple pek sıcak bakmıyorum Samsung'a ama kapıyı tamamen kapatmış değilim. Samsung A34 adaptörü ile falan 13000 civarına gelir diye düşünüyorum. Güçlü bir işlemcinin uzun ömürlülükte daha önemli olduğunu düşündüğüm için 2000 daha vermek çok mantıksız gelmiyor. Hemen hemen aynı idare eder derseniz düşebilirim A34'e de ama RAM'de 8'e düşüyor o zaman.
Aynı anda birden çok uygulama ve aralarında sorunsuzca geçiş yapabilme, batarya ömrü(YouTube'dan indirerek çok video izliyorum), yazılımı ve uzun süre kullanılabilir, sağlam olması önemli. Oyunlarda yüksek grafik takıntım yok, aynı şekilde kamera takıntım da yok. Şu anlık şu Honor 90 ve Realme GT2 arasında kaldığımı söyleyebilirim. İkisi de 15000 TL şu an fakat Honor 90'da 800 liralık kulaklık hediyesi var o yüzden Honor 90'ın kameraları biraz çirkin gelse de biraz ona da yanlamıyor değilim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bir de telefonlarda taksit olmuyormuş galiba ama sonradan banka tarafından bölme işlemi yapılabiliyor mu?

Eğer 2. ele kapalı değilseniz o fiyata Samsung S21 veya S22 bulunabiliyor.

Eğer 2. ele kapalı değilseniz o fiyata Samsung S21 veya S22 bulunabiliyor.
2.el maalesef alamam ya.

Realme GT2 ekran hariç her konuda daha üstün. Emin ol aradaki işlemci farkı 800₺den daha önemli. Şu anda aktif olarak Realme GT2 kullanıyorum. Aklına takılan bir soru varsa telefon ile ilgili sorabilirsin.
Isınıyor mu? Çoklu uygulama kullanımında arayüzü rahat ve akıcı mı? Ahize ve mikrofonu nasıl sizce? Batarya ömrü nasıl? 60 Hz kullanmayı düşünüyorum bide 120Hz gereksiz değil mi telefonda boşa enerji kaybı gibi geliyor.

A54'de hızlı şarj var. 1 saatte fulleniyor.

25W'di galiba. 25W adaptor ile kullanıyorum.
25W bu telefonların yanında hızlı sayılmaz hem adaptör çıkmadığı için içinden daha pahalıya geliyor bu telefonlardan.

Direnç atarsanız Xiaomi 13T kaçak öneririm. Pro olanı ben kullanıyorum. Memnunum.
Kaçak düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Isınıyor mu? Çoklu uygulama kullanımında arayüzü rahat ve akıcı mı? Ahize ve mikrofonu nasıl sizce? Batarya ömrü nasıl? 60 Hz kullanmayı düşünüyorum bir de 120Hz gereksiz değil mi telefonda boşa enerji kaybı gibi geliyor.

Ağır oyun oynamıyorum ama arayüzde buz gibi çalışıyor. İzmir sıcağında güneş altında Reels gezerken ısındığını hissediyorum ama şu var bu cihaz ekran parlaklığını kısmıyor. Mesela diğer telefonlar 37 dereceyi görünce parlaklığı bayağı kısıyor. Kısaca rahatsız edici ısınma yok. Ama sana kötü haber vereyim GT mod diye bir şey var telefonda açınca kapatmak istemiyorsun :). Telefonu tüm performansı ile kullanıyorsun ve adeta yağ gibi akıyor. O yüzden 60 Hz ekranı kafandan silip at. Ama illa kötü yanını söyle dersen Realme bu cihaza çok geç güncelleme veriyor. Android 15 konuşuluyor ben hala Android 14 bekliyorum. Ama önemli mi? Bence değil. Alırken bende mikrofondan tereddüt ediyordum ama sabah metroda orta kalabalıkken aldığım ses kaydını bırakayım. Sen karar ver. Ahize olarak gayet yeterli. Batarya olarak 6-7 saat yüksek performans modunda ekran süresi alıyorum. Umarım aklındaki sorulara yanıt olmuştur.

Ses kaydı:

A54 veya GT2. Samsung güvencem olsun dersen A54. Performans dersen GT2. Eski olsun ama premium dersen S2* serisine bakabilirsiniz.

120 Hz'e alışınca 60 kasıyormuş hissi vermeye başlıyor. 60'ta kullanmanı asla tavsiye etmem. Ahize iyi. eFootball 2024'te max 42 dereceyi gördüm GT modunda. Çoklu uygulamada gayet akıcı.
Batarya ömrünü uzatıyorsa kullanırım bence sıkıntı olmaz 60 Hz ya. Peki linkini attığım yerden almak mantıklı mı? Bir de taksit olayını nasıl yapabilirim, taksitle alabilmek gerçekten çok iyi olurdu.

Batarya ömrünü uzatıyorsa kullanırım bence sıkıntı olmaz 60 Hz ya. Peki linkini attığım yerden almak mantıklı mı? Bir de taksit olayını nasıl yapabilirim, taksitle alabilmek gerçekten çok iyi olurdu.
60 Hz de pek fazla kullanmadım. Ne kadar etkiler bilemem. Ama zaten hızlı şarj var. 120 Hz'de de ekran süresi benim için yeterli. Ben de oradan aldım. Taksit yok sanırım. Tek çekim aldım.