@NKruf F5 yerine X6 Pro tercih edin. Ekran ve yongada daha üstün ve 8/256 versiyonu daha ucuz.
GT 2 ise hala ikisinden de ucuz.
Uzun süre kullanmayı planladığım için 12 GB ram altına düşmek pek istemiyorum ya. 12 GB sürümleride aynı fiyat F5 ve X6 Pro'nun epey sitesinden bakıyorum. Bunlar 19 Bin GT2 ise 18 bin gözüküyor epeyde. X6 Pro'ya göre F5'de sevdiğim özellikler snapdragon olması ve 3.5mm jack girişi olması ama X6 Pro'nun diğer özellikleri bunları geçersiz kılar mı bilmiyorum.

S21FE Snapdragon halide 17bin liraymış.

Son düzenleme:
@NKruf S21 FE'nin diğer seçeneklere göre ön plana çıktığı konu kamera ve sizin de pek beklentiniz yokmuş.
X6 Pro'nun yongası aralarındaki en güçlü yonga. F5'in dediğim gibi X6 Pro varken bir alinabilirliği yok.
GT 2 de bir nebze daha dengeli. Ana kamerası F5 ve X6 Pro'dan daha başarılı. Kısaca:
Kamera: S21 FE > GT 2 > X6 Pro = F5
Ekran: X6 Pro > S21 FE ile F5 arasında seçim yapmak zor > GT 2
Performans: X6 Pro > F5 > GT 2 > S21 FE
Batarya: F5 = X6 Pro => GT 2 > S21 FE

@NKruf S21 FE'nin diğer seçeneklere göre ön plana çıktığı konu kamera ve sizin de pek beklentiniz yokmuş.
X6 Pro'nun yongası aralarındaki en güçlü yonga. F5'in dediğim gibi X6 Pro varken bir alinabilirliği yok.
GT 2 de bir nebze daha dengeli. Ana kamerası F5 ve X6 Pro'dan daha başarılı. Kısaca:
Kamera: S21 FE > GT 2 > X6 Pro = F5
Ekran: X6 Pro > S21 FE ile F5 arasında seçim yapmak zor > GT 2
Performans: X6 Pro > F5 > GT 2 > S21 FE
Batarya: F5 = X6 Pro => GT 2 > S21 FE
Hocam peki F5 X6 Pro'dan daha ucuzsa alınabilir mi? Mi.com üzerinde şu an 17.999 TL yeni kullanıcı indirimi 400 TL 17.599 liraya geliyor X6 Pro ise en ucuz 18.799 lira Hepsiburada'da. Realme GT2' yi de satan satıcı yok her yerde stoğu bitmiş. Bi de sizce 12 GB RAM aradaki fiyat farkları için değer mi? Yoksa boşu boşuna mı kasıyorum 8 yerine 12 almaya.

Son düzenleme:
@NKruf 12 GB RAM evet daha sağlıklı olur ama o kadar kasmaya gerek yok diye düşünüyorum. Hiç çıkamıyorsanız F5 tercih edin ama aradaki fiyat farkına fersah fersah değecektir.

X6 Pro'nun öne geçtiği konular:
  • Daha yüksek çözünürlüklü ekran
  • Daha küçük çerçeveler
  • Ekran içi parmak izi okuyucu
  • Daha yüksek parlaklık
  • Daha büyük soğutma
  • %20 daha güçlü CPU, %50 daha güçlü GPU
  • Daha hızlı depolama birimi
  • (Yanlış hatırlamıyorsam bir sene daha güncel)
F5'in geçtiği konular:
  • Jack girişi
  • Bir nebze daha iyi bataryaya sahip olduğunu görüyoruz ama ciddiye alınacak kadar bir fark değil diye düşünüyorum.

Bu sebepten X6 Pro almanız yönünde biraz daha ısrarcıyım açıkçası.