Bütçe
15.000 TL

xenzatioN

Gelişen
Merhaba. 3 gün kadar önce 27" Odyssey G6 G65b QHD 240 Hz gaming monitör satın aldım. Monitörü kurduktan sonra ölü piksel testi yapmak istedim ve sağ tarafta büyük bir ölü piksel kümesi olduğunu fark ettim ve iade işlemlerini başlattım. Özellikle önerilen bir monitör olması sebebiyle tercih ettim, ben de çok beğendim monitörü fakat ölü piksellere de göz yumamazdım. Merak ettiğim şey şu, hala bu monitör alınır mı? Günümüz şartlarında yoksa o bütçeye uygun daha iyi monitör önerileriniz var mıdır? 2K olması ekran kartımdan dolayı tercihimdir. Hikayeli oyunlar oynuyorum rekabetçi oyunlar neredeyse hiç oynamıyorum. Güzel görüntü, canlı renkler almak istiyorum. Bütçe olarak da 15 bin lira artı eksi bir bütçem var.

@2254 hocam özellikle sizin önerilerinizi çok merak ediyorum. G65b monitörü de sizin konularınız ve mesajlarınız üzerine almıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 3 gün kadar önce 27" Odyssey G6 G65b QHD 240 Hz gaming monitör satın aldım. Monitörü kurduktan sonra ölü piksel testi yapmak istedim ve sağ tarafta büyük bir ölü piksel kümesi olduğunu fark ettim ve iade işlemlerini başlattım. Özellikle önerilen bir monitör olması sebebiyle tercih ettim, ben de çok beğendim monitörü fakat ölü piksellere de göz yumamazdım. Merak ettiğim şey şu, hala bu monitör alınır mı? Günümüz şartlarında yoksa o bütçeye uygun daha iyi monitör önerileriniz var mıdır? 2K olması ekran kartımdan dolayı tercihimdir. Hikayeli oyunlar oynuyorum rekabetçi oyunlar neredeyse hiç oynamıyorum. Güzel görüntü, canlı renkler almak istiyorum. Bütçe olarak da 15 bin lira artı eksi bir bütçem var.

@2254 hocam özellikle sizin önerilerinizi çok merak ediyorum. G65b monitörü de sizin konularınız ve mesajlarınız üzerine almıştım.

Ölü piksel şans işi, herhangi başka bir monitörde tekrar yaşamayacağınızın garantisi yok.
Bence G65B'yi tekrar alın.

Ölü piksel şans işi, herhangi başka bir monitörde tekrar yaşamayacağınızın garantisi yok.
Bence G65B'yi tekrar alın.

Evet hocam dediğin gibi ölü piksel tamamen bir şans işi o konuda haklısın fakat sorum o değildi aslında G65B övülen konuların tarihleri biraz eskiydi şu an güncel olarak bu bütçelerde daha mantıklı monitörler var mı alınabilir mi yoksa yine de G65B mi öneriyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben tekrar öneririm.

https://share.google/MB0hBnzpdZSmODKyo bütçe buna çıkmıyorsa başka modele bakmaya gerek yok.

Hocam zaten benim için tamamen görüntü kalitesi, renk canlılığı vs. çok önemli. Bu bütçelerde ki IPS paneller arasında G65B'nin VA paneli kadar güzel görüntü sunacak bir monitör var mı?

F/P olarak buna bakılabilir:

Quantum dot katman kullanıyor, kontrast olarak zirve seviye IPS kısmında, renk gamutu çok iyi, 1-2 kısım ortalama altı kalıyor, o kadar. @2254 sağ olsun ben de bunu tercih ettim.

Hocam G65B'ye kıyasla sunduğu görüntü kalitesi nasıldır? İki modeli de deneyimleme şansın oldu mu bilmiyorum ama.

Hocam G65B'ye kıyasla sunduğu görüntü kalitesi nasıldır? İki modeli de deneyimleme şansın oldu mu bilmiyorum ama.
Siyah renklerde VA panel olmasından kaynaklı G65B daha iyi doğal olarak. Diğer çoğu konu da Gigabyte daha iyi. Özellikle renk gamutu ve parlaklık olarak. Yine de @2254 daha iyi bilir.

Son düzenleme:
G65B yavaştan eskimeye başladı. Gigabyte çok daha canlı renklere, daha iyi tepki süresine ve parlaklığa sahip. Ayrıca yeni bir model. G65b ise daha yüksek kontrast oranına ve daha fazla özelliğe (tizen işletim sistemi, hoparlör, wifi vs) sahip. Sadece dizi ve film izlenecekse g65b genel olarak daha iyi olur ama, oyun oynanacaksa Gigabyte öneririm. Ama beyaz tam ekran açıp R-G-B dengesini ayarlamak lazım.