Bütçe
15.000 TL
Ben G65B tercih ederdim, benim kullanımıma daha çok uyuyor.
Rekabetçi oyunlar hiç ama hiç oynamadığımdan benim için tek gereklilik zaten güzel doğrulukta olan canlı renkler bunu da G65B Gigabyte'a göre daha iyi sağlıyor gibi görünüyor. Her şeyin fazlası zarar canlı olmak adına doğruluktan uzaklaşması pek hoşnut etmedi.

@michaelscofield hocam GIGABYTE M27Q2 QD modeli hakkında ki kullanıcı deneyimlerini öğrenmek isterim. Hocamın bahsettiği yüksek renk doygunluğu deneyimini nasıl etkiliyor? Oyunlarda ki görüntüsünden memnun musun?

Son düzenleme:
Uğraştırır bence. Bu konuda Amazon ve HB üstüne yok.
Teşekkürler hocam.

Bu sorun oyunlarda da oluyor ama videodaki kadar belirgin veya rahatsız edici değil. Tabii ben yine rahatsız oluyorum. Renkleri sınırlarsan qd olmasının önemi kalmıyor, zira %98 DCI-P3 monitörü %73 DCI-P3 gibi düşük değerlere limitliyorsunuz. Bunun artısı renkler olması gerektiği kadar doygun gözüküyor. Eksisi ise düşük kontrast oranına sahip ekranlarda görüntünün soluk gözükmesine sebep oluyor. OLED de sonsuz kontrast oranı olduğundan görüntü %73 DCI-P3 de bile canlı ve gerçekçi gözüküyor. IPS panelde gösterdiğim yöntemi yaparsanız doygunluk sorunu kalkar ancak görüntü düşük kontrast oranından ötürü soluk gözükür. LCD panelde kontrast oranı düşük evet ama yüksek renk gamutu ile solukluğu çözebiliyorsunuz. Yine de VA paneli kendim için tercih ederim. Ama çoğu kişi için Gigabyte bariz daha iyi. Çünkü herkesin beklentisi ve gözü farklı.

Ayrıca ghosting ve görüş açısında Gigabyte daha iyi. Ek olarak G65b de scanline, ölü piksel gibi sorunlar yaşanabiliyor. TR'ye alternatif VA monitörler gelseydi G65b önermek zorunda kalmazdık.

Benim size önerim bir Gigabyte'ı denemeniz yönünde olur. Eğer size uymazsa G65b dönersiniz.

Bu arada HDR da renkler otomatik yönetildiğinden aşırı doygunluk olmaz, olması gerektiği kadar canlı olur.

Sdr da monitörün desteklediği tüm renk alanı kullanıldığından, tüm renkler olması gerekenden daha canlı gözükür. Kağıtüstünde iyiymiş gibi duruyor ancak öyle değil.

Yeniden selam hocam. 2. kez G65b sipariş verdim onda da ölü piksel çıktı. Sizin önerdiğiniz M27Q2 qd modelini araştırırken bir de Gigabyte M27Q3 şöyle bir modele denk geldim. Bu model hakkında bir bilginiz var mı önerir misiniz nasıldır?

@xenzatioN, @2254

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam.

Yeniden selam hocam. 2. kez G65b sipariş verdim onda da ölü piksel çıktı. Sizin önerdiğiniz M27Q2 qd modelini araştırırken bir de Gigabyte M27Q3 şöyle bir modele denk geldim. Bu model hakkında bir bilginiz var mı önerir misiniz nasıldır?

@xenzatioN, @2254
300hz şart değilse bunu öneririm.

Hocam benim için hz önemsiz. Görüntü kalitesi, renk canlılığı vb. şeyler daha önemli. Yalnızca hikayeli oyunlar oynuyorum çünkü. Bide uğraştırmayacak, resmi, düzgün satıcılar önemli. G65B alma sebebim Samsung'un iadede uğraştırmadan alması. Bu sorduğum monitörü de Amazon satıyor o yüzden danışmak istedim.

Az önce diğer forumda konulara KTC spamlayan, KTC almak istemeyenleri linçleyip aşağılayan ergenlerle yaşadığım saçma sapan olayın üzerine bu konu bana ilaç gibi geldi. Herkesin eline sağlık. Konuya dönersek ekran kartınızı bilmiyorum ama Upscale ve FG teknolojileri ile 4K oynamak isterseniz şunu önerebilirim alternatif olması açısından.
Öneriniz için teşekkürler hocam. 3070 ekran kartım var o yüzden 2K istiyorum.