Bütçe
13.000-15.000 TL
Online UPS ile aynı odada uyuyamazsın. Hatta bilgisayar başında kulaklık yoksa bile durulmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mutfakta ses sıkıntı çıkartmayacaksa olur tabii. Ama UPS çıkışına akım korumalı prize gerek yok.

Mutfakta ses sıkıntı çıkartmayacaksa olur tabii. Ama UPS çıkışına akım korumalı prize gerek yok.

Ya da 2 tane uzun 220v kablo alsam direkt çeksem, daha iyi olmaz mı? Balkona mı alayım? Çok mu fazla sesi?

Ya da 2 tane uzun 220v kablo alsam direk çeksem, daha iyi olmaz mı? Balkona mı alayım? Çok mu fazla sesi?

Düzgün bir ürün bulsak sorun olmaz.

Ben kullanırken sistem çatı katındaydı ve katın bir kısmı depo gibiydi. Ben kapının altında delik açtırıp depoya almıştım aleti. Balkon işe yarar ama piller soğuktan ve sıcaktan etkilenir. Kapalı balkon ise kışın büyük bir sorun olmaz ama yazın güneş alıyorsa soğutmak için bir yol bulmak gerekir muhtemelen.

Bu arada genelde kendi üstlerinde gelen fanlar çok sesli oluyor. Ben internetten isteyip değiştirmiştim ve ses ciddi oranda azalmıştı (gene de aynı odada durulmaz). Ama maalesef gene çoğunda kullanılan fan alakasız bir boyutta oluyor. İyisini bulmak biraz sorun.

@CRT_User senden güzel bir ürün bekliyorum. Aynı odada kalacağız, sessiz olsa iyi olur.

Önerin var mı? Sağlam bir ürün istiyorum. 1kVA yeterli olur bence. Sistemi kapatayım yeter. Elektriği süzmesi kaliteli olması ideal benim için.

Elektrik kesintisi olmasa bile online UPS, sistemi sürekli akü üzerinden besler ve çıkışında tam sinüs dalga formunda AC gerilim üretir. Bu nedenle 1000VA'lık bir UPS, 850W PSU kullanılan bir sistem için yetersiz kalabilir. Daha sağlıklı ve güvenli bir kullanım için 2–3 kva aralığı tercih et bence. Fiyatlar genellikle 1–2 bin TL fark eder yaklaşık 15 bin TL'ye 3 kVA online UPS bulunabilmekte fcm markasına bakabilirsin.

Line-interactiveler de işi çözer. Güvenli aralıktan çıktığı anda çok kısa sürede pile geçiş sağlar.

Evde elektrik sorunu varsa, line-interactive UPS'ler yalnızca kesintilere karşı koruma sağlıyor. Tam sinüs ve sürekli regülasyon sunamadıkları için, şebekeden gelen kirli elektriği hassas elektroniklere büyük ölçüde aynen iletmeye devam ederler.