Bütçe
13.000-15.000 TL
Elektrik kesintisi olmasa bile online UPS, sistemi sürekli akü üzerinden besler ve çıkışında tam sinüs dalga formunda AC gerilim üretir. Bu nedenle 1000VA'lık bir UPS, 850W PSU kullanılan bir sistem için yetersiz kalabilir. Daha sağlıklı ve güvenli bir kullanım için 2–3 kva aralığı tercih et bence. Fiyatlar genellikle 1–2 bin TL fark eder yaklaşık 15 bin TL'ye 3 kva online UPS bulunabilmekte fcm markasına bakabilirsin.

Evde elektrik sorunu varsa, line-interactive UPS'ler yalnızca kesintilere karşı koruma sağlıyor. Tam sinüs ve sürekli regülasyon sunamadıkları için, şebekeden gelen kirli elektriği hassas elektroniklere büyük ölçüde aynen iletmeye devam ederler.

Ürün lazım, link atar mısın? 500W bile çekmez sistemim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürün lazım, link atar mısın? 500W bile çekmez sistemim.

Seni bundan aşağısı kurtarmaz. Hat çek yan odaya uzat, ya da içindeki fanı değiştir. Aküyü değişirsin 1 yıl sonra.

2000 VA Online alacaksın, yoksa 3000 VA. 5090'a hazırlık. Lightning 1000 W çekiyor.

Online şart, sana akü lazım. Ben diyeceğimi dedim.

Line Interactive yerine @CRT_User ile voltaj regulatoru alın, daha iyi.

Online şart, sana akü lazım. Ben diyeceğimi dedim.

500W çeker en fazla sistem, ses çok olmasından korkuyorum.

Bu ürün iş görmez mi?
Bu değerler nasıl?

Bu ürünü aldım, arka akü bağlantısını yaptım. Şarj alıyor, fanlar çalışıyor yeşil ışık sabit. Dikkat etmem gereken bir şey var mı? Akü sağlığı için 5-6 saat şarjda kalması gerek diyorlar. Fan sesi çok rahatsız edici değil.

IMG_7092.webp

image.webp

Sen vantilatöre alıştığın için online UPS çok daha sessiz gelmiş olabilir. :) bir değişiklik var mı değerlerde?

Hocam çok fena etkisi var. 219v gelen hattım 230 olarak çıkarıyor. Akıcılık durumu çok iyi.

Şu an tarayıcı ile scroll hareketlerim bile farklı geliyor. Monitör galiba 1080 Hz oldu. (:

Tam sinüs ve sürekli regülasyon sunamadıkları için, şebekeden gelen kirli elektriği hassas elektroniklere büyük ölçüde aynen iletmeye devam ederler.

PSU'lar hassas değildir, devasa bir voltaj skalasında sorunsuz çalışırlar. Line-interactive UPS'ler bu skalanın çok çok üzerinde devreye girer.
Konu oldukça acayip, anlam veremedim. İlk defa lag sorununu çözmek için online UPS alan görüyorum.

Hocam çok fena etkisi var. 219v gelen hattım 230 olarak çıkarıyor. Akıcılık durumu çok iyi.

Gelen şebeke Hz ve voltaj eksik geliyordu. Router bunun üzerine bağlarsam çok daha iyi olur.

Güzel dostum şebeke sabit 50Hz 220-240v bandındadır. Hz her zaman sabittir, bana eksik geliyordu diye bir şey söz konusu değildir.
Voltaj ise başka bir önemsiz değerdir, kullandığımız PSU'lar 100-240v arası sorunsuz çalışabilirler.
Herhangi bir voltaj dalgalanması bilgisayarını etkilemez, 219 veya 230 bunlar önemsiz veriler.

PSU'lar hassas değildir, devasa bir voltaj skalasında sorunsuz çalışırlar. Line-interactive UPS'ler bu skalanın çok çok üzerinde devreye girer.
Konu oldukça acayip, anlam veremedim. İlk defa lag sorununu çözmek için online UPS alan görüyorum.

Güzel dostum şebeke sabit 50Hz 220-240v bandındadır. Hz her zaman sabittir, bana eksik geliyordu diye bir şey söz konusu değildir.
Voltaj ise başka bir önemsiz değerdir, kullandığımız PSU'lar 100-240v arası sorunsuz çalışabilirler.
Herhangi bir voltaj dalgalanması bilgisayarını etkilemez, 219 veya 230 bunlar önemsiz veriler.

Cihazın içine gelen voltaj düşük, video olarak attım. Sorunu çözmek için, bundan çok daha fazla ürün satın aldık.

PSU olarak 850W crastos Gold serisini kullanıyorum.

Monitör konusunda hassasım, ciddi anlamda yenileme hızında farklılık var. Bilemem belki benim için gerekti, yüksek yenileme hızı dalgalanmayı veya paraziti sevmeyebilir. Aldığın ürünlerin yanında bu ne ki? 1.300₺ 6 ay internet ücreti değil. Ses rahatsız ediyor, bunun çözümü fan değiştirmek. Uyuduğun zaman mutfağa taşımak ya da direk mutfakta kullanıp üçlü çekmek daha iyi olur. Ben direkt UPS üzerinden gücü almak için, uyuduğum zaman diğer odaya götürüp bırakacağım.

Cihazın içine gelen voltaj düşük, video olarak attım. Sorunu çözmek için, bundan çok daha fazla ürün satın aldık.

Monitör konusunda hassasım, ciddi anlamda yenileme hızında farklılık var. Bilemem belki benim için gerekti, yüksek yenileme hızı dalgalanmayı veya paraziti sevmeyebilir. Aldığın ürünlerin yanında bu ne ki? 1.300₺ 6 ay internet ücreti değil. Ses rahatsız ediyor, bunun çözümü fan değiştirmek. Uyuduğun zaman mutfağa taşımak ya da direk mutfakta kullanıp üçlü çekmek daha iyi olur. Ben direkt UPS üzerinden gücü almak için, uyuduğum zaman diğer odaya götürüp bırakacağım.

Bir fark var mi hocam sorununuzu cozdu mu UPS?