Bütçe
13.000-15.000 TL

ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
R7 9800X3D, ASUS TUF X870e, RTX 5070, 850W PSU kullanıyorum. Benim sorunlarım çözülmedi. UPS çözüm olur mu? Online UPS ve UPS farkları nedir? F/P benim için uygun olacak UPS arıyorum. Çok fikir sahibi değilim, evde traktör sesi çıkarmasın 13-15k fiyatlarına çıkabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
O fiyata 2–3 kVA’lık bir online UPS alabilirsin. 1 kVA yetersiz kalır. Ancak bu cihazları ayrı bir odaya kurman gerekir, çünkü gürültülü çalışırlar. Bunun dışındaki UPS’ler pek işe yaramaz. Ayrıca hattında bir problem yoksa, online UPS almanın da bir faydası olmaz.

O fiyata 2–3 Kva'lık bir online UPS alabilirsin. 1 kva yetersiz kalır. Ancak bu cihazları ayrı bir odaya kurman gerekir, çünkü gürültülü çalışırlar. Bunun dışındaki UPS'ler pek işe yaramaz. Ayrıca hattında bir problem yoksa, online UPS almanın da bir faydası olmaz.

Önerin var mı? Sağlam bir ürün istiyorum. 1kVA yeterli olur bence. Sistemi kapatayım yeter. Elektriği süzmesi kaliteli olması ideal benim için.

PSU'nun markası iyi mi?

Şimdi iyi bir PSU zaten sisteme verdiği voltajı gayet iyi stabilize eder. Eğer çok büyük bir sıkıntı olursa sistemi kapatır. HWInfo gibi uygulamalarla PSUnun ürettiği DV voltajların durumuna bakabilirsin. Prize takılan voltaj amper vs. ölçen cihazlar da var. Bunlarla da şebekeden gelenin durumuna bakabilirsin.

Elektriksel bir sıkınıtının input lag yaratması için en fazla aklıma gelen toprak hattında bir sıkıntı olması. Düşük bir hitmal de olsa olay buysa bunu UPS engeller.

Aynı odada olacaksa online ups önermem, çok ses yapar. Bazı UPS'ler sadece elektrik gidince ses yapar. Eğer oda aynı olacaksa mutlaka böyle bir UPS alınmalı.

PSU'nun markası iyi mi?

Şimdi iyi bir PSU zaten sisteme verdiği voltajı gayet iyi stabilize eder. Eğer çok büyük bir sıkıntı olursa sistemi kapatır. HWiNFO gibi uygulamalarla PSU'nun ürettiği dv voltajların durumuna bakabilirsin. Prize takılan voltaj amper vs. ölçen cihazlar da var. Bunlarla da şebekeden gelenin durumuna bakabilirsin.

Elektriksel bir sıkınıtının input lag yaratması için en fazla aklıma gelen toprak hattında bir sıkıntı olması. Düşük bir hitmal de olsa olay buysa bunu UPS engeller.

Aynı odada olacaksa online UPS önermem, çok ses yapar. Bazı UPS'ler sadece elektrik gidince ses yapar. Eğer oda aynı olacaksa mutlaka böyle bir UPS alınmalı.

Aynı odada tutmayı düşünüyorum. Öneriniz var mı?

Eğer ev elektriği şüphesi varsa Line-Interactive UPS hiçbir işine yaramaz. Zira bende öyle bir şüphe varken @Ayhan Dönmez hoca Online UPS almamı önerirdi, ben ise onun yerine farklı lokasyon testi yaparak ev elektriği ihtimalini elemiştim. Anlayacağın senin ihtiyacın olan da Online UPS. Çözeceğinden değil, sadece ikisi arasında bir tercih yapman gerekiyorsa diye diyorum.

Maalesef belirli bir model bilmiyorum ama online değil de line-interactive olmalı UPS. Olay sadece voltajı düzenli almaksa 1kVA yeter ama bence 1.5 veya 2kVA daha uygun olur.

Eğer ev elektriği şüphesi varsa Line-Interactive UPS hiçbir işine yaramaz. Zira bende öyle bir şüphe varken @Ayhan Dönmez hoca Online UPS almamı önerirdi, ben ise onun yerine farklı lokasyon testi yaparak ev elektriği ihtimalini elemiştim. Anlayacağın senin ihtiyacın olan da Online UPS. Çözeceğinden değil, sadece ikisi arasında bir tercih yapman gerekiyorsa diye diyorum.

Line-interactiveler de işi çözer. Güvenli aralıktan çıktığı anda çok kısa sürede pile geçiş sağlar.

Maalesef belirli bir model bilmiyorum ama online değil de line-interactive olmalı UPS. Olay sadece voltajı düzenli almaksa 1kva yeter ama bence 1.5 veya 2kva daha uygun olur.

Bana direkt ürün lazım, online bu sorunu çözüyormuş. Sistemi kapatmam yeterli, akım düzgün olsun. Ses konusunda uyuma konusunda rahatsız etmesin. 2-3 fazla olsun temiz olsun.

@Recep Baltaş sizin öneriniz var mı?

@SunseTTime @Marix sizin kullandığınızı söylüyor.