carrytexas

Becerikli
İnternet hızım son zamanlarda aşırı yavaşladı sürekli donma oluyor vs. sorunun neden kaynaklandığını çözmeye çalışırken Ethernet kablolarının yıprandığını gördüm içindeki kablolar bazı kısımlarında gözükecek şekilde. Evin içinde kablo istenmediğinden camlardan dolaştıracağım kabloyu bu yüzden sağlam bir şey almam gerek. 15 metre uzunluğunda öneriniz var mı?
İnternet paketim 100 Mbps.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dış cepheden dolaştıracak iseniz spiral geçirmenizi öneririm. Yağmurda, güneşte yıpranacaktır illa ki.

Dış cepheden dolaştıracak iseniz spiral geçirmenizi öneririm. Yağmurda, güneşte yıpranacaktır illa ki.
İki arkadaşada katılıyorum ugreen kalitesi efsane. Ama dışardan goturecekseniz harici bir şekilde izole etmeniz gerek çünkü güneş yağmur vs dış koşullara uygun üretilmemiştir ethernet kablosu sonuçta.

Eğer yırtılmazsa bir sorun olacağını zannetmiyorum. En basit çözüm olarak koli bant ile dışarıda olacak kabloyu iyice sararsanız yeterli olabilir.

Spiral kötü görünür diye düşündüm tercih etmedim teşekkür ederim yanıtınız için.
Biraz araştırma yaptım ftp vs girdi kafam karıştı ve Ugreen ftp kablo bulamadım Kabeldirekt ile Ugreen arasında kalıp yine Ugreen tercih ettim.