Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Amacım sokak kavgasında kendimi savunmak. Başlamalı mıyım, ne önerirsiniz? Boyum 158, kilom 42; bu sorun olur mu? Üstüne neler eklememi önerirsiniz judonun?

Amacım sokak kavgasında kendimi savunmak. Başlamalı mıyım, ne önerirsiniz? Boyum 158, kilom 42; bu sorun olur mu?

Eğer bulunduğun yerde iyi hoca varsa judo olabilir. Ancak pek çok yerde nadir bulunuyor. Boks daha yaygındır. Ben judo yerine boks tercih etmiştim.

Ancak sokak kavgasında yapılacak en iyi şey kaçmaktır imkan var ise.

Sağlıklı kilo al, kilon çok az.

Do sporu bir kere. Daha önce martial art yapmadıysan çok güzel bir hamle olur. Tabi hocaya ve ortama da bağlı bu durum.

Üzerine ilerde boks da ekleyebilirsin. BJJ de ekleyebilirsin.

Do sporu bir kere. Daha önce martial art yapmadıysan çok güzel bir hamle olur. Tabi hocaya ve ortama da bağlı bu durum.

Üzerine ilerde boks da ekleyebilirsin. BJJ de ekleyebilirsin.
Karate yapıyordum önceden. 3 yıldır gitmiyorum karateye. Haftasonu Judo'ya, yaz gelince de karate'ye başlayacağım hocam. Shotokan karate öğretiyorlar ama geleneksel karate de öğretebileceklerini umarak gidiyorum. Sarı kuşakken kahverengi kuşak yeniyordum. İlk turnuvada rakibim çok uzundu ben kısayım, puan alamadan kaybettim bıraktım. Şimdi geleneksel karate umuduyla bir daha başlayacağım. Judo ana sporum karate yan sporum olacak. Do sporu nedir hocam?

Karate yapıyordum önceden. 3 yıldır gitmiyorum karateye. Hafta sonu Judo'ya, yaz gelince de Karate'ye başlayacağım hocam. Shotokan karate öğretiyorlar ama geleneksel karate de öğretebileceklerini umarak gidiyorum. Sarı kuşakken kahverengi kuşak yeniyordum. İlk turnuvada rakibim çok uzundu ben kısayım, puan alamadan kaybettim bıraktım. Şimdi geleneksel karate umuduyla bir daha başlayacağım. Judo ana sporum karate yan sporum olacak. Do sporu nedir hocam?

Yol anlamına geliyormuş. Ben de şimdi öğrendim.

Daha felsefik, Uzak Doğu sporu. Amaç spor öğrenmek ve beden eğitmek. O yüzden en başta bu sporlarla spora başlamak bence gerçekten güzel. Ortamları genellikle saygılı oluyor ve efendi sporculuğu öğretiyor. Nispeten ortamlar da bence zorbalanmaya müsait değil. O yüzden bence başlangıç için ideal.

Gi BJJ, judo, karate (do diye eki de geçiyor bazen karate do diye), aikido, taekwando gibi gibi. Zaten kimono kültürü, Asya falan gözünüzde canlanmıştür. Judo kaliteli bir martial art. P4P 1 numara İslam Makhachev'in çok kaliteli Judo Sweep'leri var. MMA'da de yer edindiğini söyleyebilirim.

Geleneksel karate dediğin kiyokşin olansa, ki bence havalı, keyifli ve fonksiyonel kesinlikle. Yapman güzel olabilir ama Türkiye'de ben bubu çok görmedim. Yine dans ederek kuşak falan atlıyorsan konsept oysa çok fayda bekleme. Tabii spor spordur. Ama ben Judo'ya şu an başladıysan yazın da boks yapmanı tavsiye ederim. Tabii kaliteli bir salonda kaliteli bir ekiple yapman önemli. Sert spar yapmamaya ve kafanı korumaya özen göster. CTE çok yaygın bir şey ve ülkemizde bazı salonlarda buna özen gösterilmeyebiliyor.

Yaş kaç hocam bu arada?

Daha felsefik, Uzak Doğu sporu. Amaç spor öğrenmek ve beden eğitmek. O yüzden en başta bu sporlarla spora başlamak bence gerçekten güzel. Ortamları genellikle saygılı oluyor ve efendi sporculuğu öğretiyor. Nispeten ortamlar da bence zorbalanmaya müsait değil. O yüzden bence başlangıç için ideal.

Gi BJJ, judo, karate (do diye eki de geçiyor bazen karate do diye), aikido, taekwando gibi gibi. Zaten kimono kültürü, Asya falan gözünüzde canlanmıştür. Judo kaliteli bir martial art. P4P 1 numara İslam Makhachev'in çok kaliteli Judo Sweep'leri var. MMA'da de yer edindiğini söyleyebilirim.

Geleneksel karate dediğin kiyokşin olansa, ki bence havalı, keyifli ve fonksiyonel kesinlikle. Yapman güzel olabilir ama Türkiye'de ben bubu çok görmedim. Yine dans ederek kuşak falan atlıyorsan konsept oysa çok fayda bekleme. Tabii spor spordur. Ama ben Judo'ya şu an başladıysan yazın da boks yapmanı tavsiye ederim. Tabii kaliteli bir salonda kaliteli bir ekiple yapman önemli. Sert spar yapmamaya ve kafanı korumaya özen göster. CTE çok yaygın bir şey ve ülkemizde bazı salonlarda buna özen gösterilmeyebiliyor.

Yaş kaç hocam bu arada?
Teşekkürler hocam yaşım 15. Bu yıl 16 olacağım. Boks güzel ama eğer geleneksel karateyi öğrenirsem araştırdım goju-ryu galiba ismi. Shotokan öğretiliyor ilimdeki kursta. Ben sarı kuşakken kahverengi kuşak yeniyordum. İlk turnuvamda rakibim çok uzundu. Sayı alamadan kaybettim bıraktım. Bir daha başlamak istiyorum ama modern karate değil, geleneksel karate istiyorum sokakta kirli dövüş öğreten, eklemlere falan vuruş gösteren. Ve o blokların aslında blok değil kırma ve vurma olduğunu gördüm. Onu öğrenebilirsem devam edeceğim karateye. Öğrenemezsem boksa dönerim.

Yaş kaç hocam bu arada?
Hocam sokak kavgasında bildiklerimizi kullanmak yasak mı? Sonuçları ne olabilir lisans iptali para cezası vb?

Son düzenleme:
Hocam sokak kavgasında bildiklerimizi kullanmak yasak mı? Sonuçları ne olabilir lisans iptali para cezası vb?

Bilmiyorum, biraz kolpa gibi geliyor o muhabbetler. Lisans da çok elzem bir şey değjl hobi için yapıyorsan. Yine de dikkat et. Spor dışında dövüşmek yakışıklı bir hareket zaten değil. Birini zedelemenin feci para cezası var. Ayıya dayı.