Mesela bu kısım yanlış. Yapay zekadan yardım alarak PC toplanmaz. En büyük yanlışınız yapay zekanın argümanlarını buraya sunmanız. Attığım sistem, sizin topladığınız sistemden her anlamda daha iyi.oyun amacli kullanacagim, render yok. Gemini 9700x ve 9800x3d icin 2k'da acik dunya ya da rekabetcili oyunlarda fps %15-20 farkedebilir, fps droplari olabilir diyor 9700xde. bana cok dogru gelmedi ama bu kadar fark olursa 9800x3d alabilirim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 150.000 TL
Gemini gibi Ai programlarına güvenmeyin. 4K çözünürlükte R5 7500F & R7 9800X3D arasında %10 bile fark olmuyor, hissetmeniz imkansız.
Oyun oynayan biri için 1 DPC kart her türlü daha iyi, yani Force.
Colorful hem soğutma hem build kalitesi hem de ses okarak daha iyi.
Düz Sigma'yı alabilirsiniz veya biraz daha çıkıp Lian Li Galahad II Lite Performance veya Trinty Performance.
Ai programları doğru-yanlış bilgiyi ayır etmiyor.
Kasa için GPU, anakart ve CPU Fan desteğini kontrol edin yeterli. Hatta hava soğutma olmayacağı için CPU Fan'a gerek yok.
Ruhullah
Çalışkan
@michaelscofield yapay zekanin argumanini buraya sunmamda bir sakinca gormuyorum, bilgi edinme kaynaklarimi karsilastirmali inceliyorum, yapay zekanin dedigine zaten "bana cok dogru gelmedi" yazmışım, dogru bilgi icin sizlerden teyit bekliyorum gayet normal yani. tesekkurler bu arada.
@LH44 2kda performans etkisi olur mu onu sormak istemistim. 4k zaten ok. 2k da sıkıntı olmaz diyosan 9700x ile ilerlerim.
hava-sivi sogutma arasinda hala kararsizim. 9700x icin hava yeter gibi. kasa icin cpu-gpu-cpu fan sığar mi nasil bilecegiz?
tesekkurler destekleriniz icin
@LH44 2kda performans etkisi olur mu onu sormak istemistim. 4k zaten ok. 2k da sıkıntı olmaz diyosan 9700x ile ilerlerim.
hava-sivi sogutma arasinda hala kararsizim. 9700x icin hava yeter gibi. kasa icin cpu-gpu-cpu fan sığar mi nasil bilecegiz?
2K çözünürlükte de elzem bir fark olmayacak.
Görünüş önemliyse sıvı soğutma, değil ise hava soğutma.
Kasanın kendi sitesinde veya satıldığı yerlerde yazıyor destek ebatları.
Ruhullah
Çalışkan
@LH44 yanlis anlama tamamen merak ettigim icin soruyorum. 400 bin tl butcesi olan adama da ayni componentleri oneriyorsun, 130 bin butcesi olan adama da. yani adamin parasi var almak istiyor, sen her baslikta gerek yok bu da yeterli modunda cevap veriyorsun. nedendir hocam![]()
Oyun için gerek yok çünkü.
Konu sahibi derse "Ben render, Ai işleriyle vs. uğraşacağım." o zaman -bütçe bahsettiğiniz şekilde yükse ise- RTX 5090, R9 9950X bir sistem kurarız.
Ama konu sahibi derseki "Ben oyun oynayacağım, dışındaki işleri 7/24 ve profesyonel düzeyde yapmayacağım." o zaman benim veya bir başkasının bu parçaları önermesinin bir mantığı yok.
Başka bir örnek: konu sahibi sistemi 4K çözünürlük ile kullanacaksa benim o kişiye R7 9800X3D falan önermemin bir anlamı yok çünkü fark olmayacak. Ha ben o kişiye RTX 5070 Ti / RX 9070 XT yerine RTX 5080 önerebilirim mesela. RTX 5090 bütçe olsa bile önermem. Nedeni basit; RTX 5080'in neredeyse 3 katı bir fiyata sahip.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Elektronik ASUS ROG Pelta kablosuz gaming kulaklık cashback ile 4.263 TL
- RapidLemming955
-