Bütçe
150.000 TL
Ana bu anakartları önerdiniz, X870E-E olanı almayı düşünüyorum. Ve aşağıdaki model nasıl? Çıkmaya değer mi?

Hero serisi bu işin zirvesi diyebiliriz. Bütçe olarak oraya çıkmak mantıklı değil. E-e modeli gayet yeterli. 1DPC olarak 28-30 bin TL'ye X870e Apex modeli gelirse bu model daha iyi olur. Anakartı şimdilik 2 seçeneğe düşürelim X870E-E ve Apex olarak sonlandıralım. Bu iki model yeterince üst seviye model. Apex modeli zaten BIOS ve RAM ayarı üzerine dayalı extrim bir model.

@X99 SSD olarak WD Black SN8100 veya Samsung 9100 Pro alacağım.

2 TB alırsan 25.000 TL'den aşağı var mı bilmiyorum, pahalı ve gereksiz. 15.000 TL bandında Kioxia ve Corsair yeterli olur. M.2 SSD'ler zaten yeterince hızlı, 7000-8000 okuma yazma hızı yeterli olur, hatta bu bile yüksek. 6000 ideal.

@X99 Caner hoca aşağıdaki modeli önerdi, beğendim. Bunu alacağım. Dediğiniz gibi gereksiz geldi Samsung.

https://app.hb.biz/6oHcZD3iO9Ty

SSD parasını güç kaynağına ekleyeceğim. Uzun yıllar kullanabileceğim upgrade yaparken sorun çıkartmayacak sessiz çalışan bir güç kaynağı alacağım.

@X99 Lian Li kasanın fanlarının RGB'si ile sıvı soğutucunun fanlarının RGB'si uyumsuz gözükür mü? Ayrıca güç kaynağını 1500W almaya gerek var mı ileride dönük olması için.

Lian Li kasanın fanlarının RGB'si ile sıvı soğutucunun fanlarının RGB'si uyumsuz gözükür mü? Ayrıca güç kaynağını 1500W almaya gerek var mı ileride dönük olması için.

Fanlar görüntü olarak uyumsuz gözükebilir, 1500W gereksiz, indirimle 1200W parasına bulursak alınır. Kasa ve fanı ayarlarız.